GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 30 d’octubre del 2017

929.- Avui som diumenge?

929.- Quina és la quantitat màxima de diumenges que hi pot haver en un any?. Quants mesos de cinc diumenges hi pot haver com a màxim en un mateix any?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Dividim 366 (anys de traspàs) entre 7, i obtenim 52,29, aquest 0,29 vindrien a ser dos dies. Per tan si comencem l’any amb diumenge s’acabaria amb dilluns i aquest tindria 53 diumenges i 53 dilluns i 52 dels altres dies.

Llavors si 12*4 = 48, vol dir que com a màxim hi haurà 53-48 = 5 mesos amb 5 diumenges.

Sergi ha dit...

Caram en Pons, em sembla que ho ha resolt a la primera.

jo rai! ha dit...

Entenc la primera part de la deducció d'en Pons però no tinc gens clara la segona. Trobo que perquè hi hagi diversos mesos amb cinc diumenges dins del mateix any hi ha d'haver altres premisses a tenir en compte. Hi pensaré.

Anònim ha dit...

Estem d’acord Jo Rai en què no hi pot haver mesos amb només tres diumenges, no? (es queixarien per falta de festes i amb raó!) I tampoc mesos amb sis diumenges, llavors només ens queda que n’hi hagi uns mesos amb cinc i d’altres amb quatre i entre tots han de sumar 53 no té més.

jo rai! ha dit...

És que no sé perquè sospito que no és el mateix si l'any comença amb diumenge que si comença per qualsevol altre dia. Mira, que no ho veig tan clar com tu. Hi continuaré pensant...

jo rai! ha dit...

I vaig pensant... la llargària dels mesos tampoc no té una distribució uniforme... noi, que em sembla que no funciona!

jo rai! ha dit...

Doncs calendari en mà (potser hauria hagut de començar per aquí...)he vist que sí que hi pot haver cinc mesos amb cinc diumenges. No ho hauria dit mai. Chapeau Pons!

McAbeu ha dit...

PONS: El LLIBRE coincideix amb la teva solució i amb l'explicació que en fas. Felicitats!! :-))

XEXU: Sí, sembla que sí, ;-)

JO RAI!: He esperat una mica abans de donar per bona la solució d'en PONS per veure si arribaves a alguna altra conclusió però ja has vist que les matemàtiques són les matemàtiques i, en aquest cas almenys, no hi ha més interpretació que la que ell ens dona al primer comentari. :-)

Anònim ha dit...

Es la avantatge de les matemàtiques sobre altres camps com per exemple la política que no hi ha discussió possible.

Publica un comentari a l'entrada