GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 2 d’octubre del 2015

7è aniversari



Avui XAREL-10 fa set anys!!

Ha arribat el moment, un any més, de celebrar un nou aniversari del blog i de deixar constància, de manera resumida, del que ha passat per aquí els últims dotze mesos. Anem per feina, doncs:

Si mirem les estadístiques, una consulta al comptador HISTATS.com ens diu que, des del 01.10.2014 al 30.09.2015 aquest blog ha rebut 14.893 visites (amb una mitjana de 41 diàries i amb un màxim de 85 el dia 26.11.2014). Aquests visitants utilitzeu els navegadors: CHROME (58.4%), FIREFOX (22.1%), SAFARI (11.4%), INTERNET EXPLORER (4.7%), ANDROID (3.3%), OPERA (0.1%)... i com Sistema Operatiu: WINDOWS (78.8%) [W7 (42.0%), W8 (24.6%), XP (9.2%), VISTA (2.9%), W2000 (0.1%)...], APPLE (14.6%), LINUX (3.5%), Dispositiu MÒBIL (3.1%)... He rebut visites de 39 països dels quals cito, per ordre, els 5 primers: ESPANYA, ESTATS UNITS, CANADA, MARROC i FRANÇA.

Pel que fa als números, comprovem que fins avui porto publicats 736 Enigmes Mentals, 736 Endevinalles, 83 Enigmes Visuals, 48 Anagrames Lletraferits, 71 Refranyers Jeroglífics, 41 Passatemps Clàssics (més concretament, 18 Encreuats Temàtics, 12 Peces Literàries i 11 Sopes Temàtiques), 35 "Fragment Parcial", 24 "Qui sóc?" i 53 d'Especials (aquests últims dins dels Apunts Homenatge, per les Vacances, etc). Per tant, un total de 1827 enigmes (277 publicats enguany) que, tal com ha de ser, són la gran majoria dels 2077 posts publicats fins ahir.

Enguany també cal destacar alguns posts, més enllà dels enigmes. M'agrada recordar el relat que vaig escriure per participar en el llibre col·lectiu "Quedem al Zurich?", la meva col·laboració (per cinquè any consecutiu) en el CALENDARI D'ADVENT, la publicació per primera vegada de la meva llista de llibres llegits, la sopa de lletres gegant que vaig fer per participar en la Trobada Virtual Blogaire 2015 (que va ser una gran moguda bloguera com feia temps que no vèiem), el diploma que vaig guanyar en la primera edició dels Premis PONS'S BLOG per l'excel·lent tasca en el camp de l'excel·lència, els microrelats que em vaig empescar pels Jocs Literaris de la JOMATEIXA per Nadal i per Sant Jordi, la meva participació en el Festival Literari del BLOG-VIA CAP A LA INDEPENDÈNCIA, l'enigma especial que vaig publicar per afegir-me a l'homenatge blogaire a l'Olga Xirinacs, els contes que vaig escriure al juliol i a l'agost seguint la crida estiuenca de la CARME ROSANAS, els relats de 69 paraules que vaig fer pel "Concurs de 69" de GARBI24 i, també, la meva participació mensual durant tot l'any als RELATS CONJUNTS.
I evidentment, que si l'he deixat pel final és per destacar-lo com cal, el 2n. CONCURS XAREL-10 D'ENIGMES I ENDEVINALLES que us vaig proposar per celebrar el 2000è post d'aquest blog i que ens va tenir ben ocupats durant el mes d'agost passat.

Aprofitant aquest aniversari he fet algunes petites modificacions al blog, més que res estètiques. He eixamplat lleugerament la mida del cos dels posts i he canviat la barra lateral que passa de ser doble a senzilla. Això ho he fet perquè he decidit descarregar-la d'alguns dels widgets que hi tenia instal·lats (FEEDJIT, NETWORKED-Blogs, etc) que fa temps que ja no m'interessen. Amb el mateix objectiu de "neteja" he tret els enllaços individuals als premis blogaires que ha obtingut el XAREL-10 i els he agrupat tots en la pàgina "GRÀCIES!!" deixant a la barra lateral un únic slideshow on es mostren tots junts.

Una altra cosa que he fet aquest any i que ara us vull presentar, té a veure amb les xarxes socials. Ja sabeu, perquè ho he dit més d'una vegada, que no estan fetes per a mi. El meu temps de connexió a internet és volgudament limitat i no tinc cap dubte que si m'enganxés a Facebook o a Twitter, el XAREL-10 se'n ressentiria. Tots els que fa un cert temps que ens movem per aquí podríem citar més d'un exemple en aquest sentit, de blogs que, si no han mort definitivament, estan "agonitzant" perquè el bloguer no hi pot dedicar el temps que abans hi dedicava. No ho critico (encara que en més d'un cas em sap força greu) perquè tothom té dret a triar el que més li convé però no vull, ara com ara, que això li passi a aquest blog i en conseqüència la meva opció continua estant aquí. Però això no vol dir que no entengui la utilitat i els avantatges d'aquestes xarxes socials o que en renegui, ni molt menys. Per tant, tal com vaig fer fa alguns anys quan vaig connectar el meu perfil de Facebook al XAREL-10 perquè els posts del blog s'hi publiquessin automàticament, ara he fet el mateix amb Twitter. Des de primers d'any, els meus enigmes també surten al meu perfil de Twitter i ha arribat l'hora de fer-vos-ho saber. Si voleu anar-hi a fer una ullada i "seguir-me", ALLÍ m'hi trobareu. Per part meva, també em comprometo a fer-me seguidor vostre... encara que no espereu que després us "segueixi" massa que ja he explicat que no hi vaig gaire sovint per aquells verals.

I d'ara endavant, què?. Acabo de dir que continuo apostant pel blog i és ben veritat, però també us he de dir que aquest any (sigui perquè entrem en el setè i això implica canvis, sigui perquè amb el Concurs 2000 vam gastar 50 endevinalles i vam avançar de cop moltes pàgines del LLIBRE, o sigui pel que sigui), doncs ha estat el primer any que m'he plantejat seriosament que, un dia o altre, això s'ha d'acabar. Quan serà?, potser quan arribi a l'enigma i a l'endevinalla 1000?, potser quan arribi als 10 anys?, potser abans de tot això?... no ho sé i, de moment, no hi vull pensar. Prefereixo anar pas a pas i seguir tirant endavant. Ara com ara, continuo fent molt de gust la "feina" de fer el blog i, mentre això sigui així, no hi ha cap motiu per deixar-ho, no?.
Espero que vosaltres tampoc en trobeu cap de motiu i que continueu tenint ganes de jugar una estona cada dia. Mentre això passi, amb molt de gust podré continuar dient-vos...

MOLTES GRÀCIES
PER PASSAR PER AQUÍ !!

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes Felicitats! Gràcies a tu per seguir donant-nos motius per passar per aquí ^^

La veritat es que m'agrada més la barra lateral alleugerida

Tens l'honor que el teu tercer seguidor de twitter sigui jo ;)

Lo del paràgraf últim i això que s'ha d'acabar es només per donar un toc dramàtic, no? Pobre de tu que pleguis! (com a mínim prohibit fer-ho abans que jo :P)

cantireta ha dit...

Felicitats, xato. No n'endevinaré cap d'enigma teu, sóc molt dolenta, però et seguiré al Twitter.

Un ram de petons!

xavier pujol ha dit...

Per molts anys.

Allau ha dit...

Per molts anys, Mc, i molts més motius per continuar xalant.

Carme Rosanas ha dit...

Per molts anys!

Doncs, espero que segueixis... una bona temporada més. Jo seguiré venint per aquí cada dia a passar una estona divertida de joc.

Et seguiré al twitter, encara que tampoc no hi vaig gaire, però quan hi vaig ja em va bé trobar-me cares conegudes. Quan m'agraden els tuits, els repeteixo i gairebé mai escric res. Quan trobo algun article interessant, l'envio al twiter si té botó preparat per a fer-ho. O sigui que a vegades tuitejo des de fora. El Facebook i jo ens vam enfadar i no ens hem tornat a parlar més.

Aquest horitzó de final, l'entenc molt bé, perquè a mi no m'ha passat als 7 anys, però si als 8. No tinc ganes de plegar, però per primer cop em plantejo que això algun final ha de tenir... i no sé ja veurem. De moment no, no el veig, encara, espero que el teu tampoc sigui molt proper.

Assumpta ha dit...

MOLTES FELICITATS!!
PER MOLTS ANYS MÉS!!


M'ha semblat llegir al final no sé què d'acabar... res, una cosa rara... ja saps que darrerament no estic massa al cent per cent i les línies potser em ballen... hahahaha... acabar, deia... quines coses!! :-DD

Ostres, això dels blogs que agonitzen m'ha fet molta llàstima i m'hi he vist una mica reflectida :-( Si el meu era un d'aquests en els que pensaves quan ho has dit, he de manifestar (hehehe què seriosa em poso) que jo sóc bloguera nata, que mai de la vida tancaré el meu blog encara que ara estigui passant per un moment de sequera, en qualsevol instant li dono una empenta i el tio revifa com si res :-DD

Actualment, per l'estat del meu cervell (hahaha quin comentari més surrealista) el Twitter s'adapta perfectament a la meva capacitat... comentaris curts, deixar-ho, entrar una estoneta, marxar... Els blogs mereixen una atenció especial (mereixen, perquè són molt més importants) i fer posts "de qualsevol manera" no m'agrada... però no tinc massa ànim per fer-los ben fets (tot s'ha de dir que jo, quan m'hi poso, faig uns posts de categoria, molt currats, calculant-ho tot, fins i tot la mida de les fotos que, pel codi html puc canviar fins ajustar ben bé al que vull)... També s'ha de dir que molts anys que no tinc avies i que, per això, també m'he de dir jo coses boniques...

Però bé, que aquest post no va de mi, que va de la FESTA D'ANIVERSARI DEL GRAN XAREL-10 un dels meus blogs indispensables!!

LLARGA VIDA AL XAREL-10!!! :-DDD

La barra lateral queda xulíssima amb tots aquests premis desfilant -destacant en tot el seu esplendor la bellesa de disseny de les copes d'en PONS- tots tan merescuts!!

Bé doncs, avui hi ha enigma o no? :-DDD

Lluna ha dit...

Per molts anys Mc!!
Que duri, el que hagi de durar, de mentres, anirem passant a gaudir una estona.

Sergi ha dit...

Un any més, fantàstic post d'aniversari, m'encanta llegir aquests resums. Si ara baixa un extraterrestre a la Terra i agafa aquest post teu i la teva activitat com a referència, pensarà que els blogs estan en plena forma, i és que tu no pares, i això m'alegra, perquè la catos realment va a un altre ritme. Aquells que encara som molt de blogs veiem com van aturant-se o desapareixent mols companys, i no podem fer res per evitar-ho, potser adaptar-nos als nous temps (ja no tan nous), que és portar el blog a les xarxes perquè des d'allà alguna gent segueixi venint a dir alguna cosa. La teva oferta no caduca, qui es vol perdre una estona de joc i diversió diària? M'agrada que ens segueixis fent jugar, per mi és visita diària obligada, encara que ara passo sovint a misses dites perquè vinc quan puc, però sempre miro de llegir l'endevinalla abans que els comentaris, per veure si la sé. Potser no guanyo, però jugar segur! Per tot això que dic, sóc jo el que et dono les gràcies, ets dels que mantenen la catos viva, i això no té preu. I que vagis fent modificacions i encara millorant el blog demostra les teves ganes de seguir.

Jo també vaig crear un perfil twitter pel Llibres, ja t'he seguit, però em sembla que el faig servir pel mateix que tu, no per massa més. El personal ja és una altra cosa, però intento que no em faci perdre el nord i abandonar el blog, això sí que em faria mal.

Ens seguim trobant per aquí, seguim jugant i compartim estones, i que tot plegat que duri fins que en tinguis ganes. Però saps allò que deia al meu post? Si ens manquessis, a tu sí que et trobaria a faltar! Per molts anys, i llarga vida al Xarel i a en McAbeu!

rits ha dit...

O potser et reinventaràs! ja ho anirem veient. De moment, celebrem aquest setè aniversari!!!!!
moltes felicitats!!!!

Garbí24 ha dit...

moltes felicitats mac....no sabia que eres més jove que jo.....de blog. Has treballat molt amb aquests set anys i veig que queda corda per estona

Consol ha dit...

És sempre molt instructiu i divertit passar pel teu bloc. Felicitats per la teva bona feina i desitjo que la podem gaudir per molts anys més.

Puigmalet ha dit...

Només 7 ?!? (: Per molts anys d'enigmes, Pere Llada!

Lluïsa ha dit...

Per molts anys Mc!!!!

I m'afegeixo als seguidors de Twitter.

McAbeu ha dit...

PONS: Moltes gràcies!!.
Tenia ganes de fer neteja de la barra lateral però no creguis que les teves copes hi tenien res a veure, eh!. De fet, ja has vist que en el nou slideshow encara es veuen més grosses. :-D
Tot un honor això de twitter, certament, però encara ho és més això que em dius al final. No pateixis, el XAREL-10 encara té corda per estona.... de moment. ;-)

CANTIRETA: Moltes gràcies. I no passa res per endevinar molts o pocs enigmes, no ha estat mai una competició això. Un altre ram de petons per a tu (m'ha agradat aquesta expressió, no l'havia sentit mai en aquest sentit). :-))

XAVIER: Moltes gràcies!!

ALLAU: Moltes gràcies i m'uneixo al teu desig. :-)

CARME: Exactament, no va ser una reflexió feta des de les ganes de plegar sinó un plantejament de que, un dia o altre, el LLIBRE arribarà a la última pàgina. La conclusió a la que vaig arribar és la mateixa que dius tu, anar fent i quan arribi ja ho veurem.
I sinó sempre ens quedarà twitter... o no. :-DD
Moltes gràcies per ser-hi sempre. :-)

ASSUMPTA: No és l'únic que tenia al cap, però si que és veritat que el teu blog entraria en la llista dels que em sap greu veure que s'actualitzen ben poc. Però entenc això que m'expliques i sé que tens raó, només és qüestió de donar-li una empenta per fer-lo revifar i segur que podrem tornar a gaudir dels teus "posts de categoria". :-))
Les copes d'en PONS destaquen allà on les posis... :-DDD
Moltes gràcies!!

LLUNA: Moltes gràcies. Aquesta és la mateixa conclusió a la que vaig arribar jo. Anar fent mentre ens ho passem i que duri fins que hagi de durar. :-)

XEXU: T'he de dir que aquest resum d'activitat bloguera d'enguany m'ha sorprés una mica a mi i tot, Déu n'hi do de les iniciatives catosfèriques en que he participat si tenim en compte aquesta notable baixada de ritme general. Però, com més d'una vegada hem dit, l'important és continuar sent-hi al ritme que sigui i és ben cert que encara hi som. Així que seguirem (i remarco el plural) per aquí i ens hi seguirem trobant, és clar que sí. Moltres gràcies també a tu.

RITS: Potser sí, com dius ja ho anirem veient. Moltes gràcies!!

JOAN: Moltes gràcies. Sense entrar a mesurar la mida d'aquesta corda, és ben veritat que encara en queda. ;-)

CONSOL: Moltes gràcies, per les felicitacions i pel desig. :-)

PUIGMALET: Ja veig que se t'ha fet llarg... :-DDD. Moltes gràcies, company i que els puguem seguir compartint.

LLUÏSA: Moltes gràcies!!. Vaig a veure si t'hi trobo.

Elfreelang ha dit...

moltes felicitats i les meves més sinceres enhorabones pels teu set anys!!!! jo no tinc ni facebook ni twitter o sia que segueixo amb els blogs, ja m'imagino que tot té un final però home que sigui com més tard millor ....em fa una certa peneta que els blogaires com tu un dia decideixin plegar, però bé espero encara llegir´te durant molts més anys!

jomateixa ha dit...

Ai, ens fem grans! ;D i parlant d'això, tinc la pantalla antiga i no em cap el teu bloc, l'he de mirar a seccions :DD
Moltes Felicitats!
i de parar res, sisplau. Tot i que no endevino massa cosa, m'agrada passar per aquí, i intentar jugar i descobrir les respostes dels altres visitants. Vull Mc per molts anys més!

Roselles ha dit...

Felicitats McAbeu! Té molt de mèrit tants anys i tan actiu!
No pleguis home, el que has de fer és passar-li el relleu a algú i tu posar-te com a participant, que segur que t'agradaria.

McAbeu ha dit...

ELFREELANG: Era només un plantejament teòric, de moment cap ganes de plegar així que ens continuarem trobant per aquí que jo, malgrat si tenir facebook i twitter, tampoc hi vaig gaire per allà. Moltes gràcies!!

JOMATEIXA: Doncs mira que per les dimensions del meu blog tinc en compte que es vegi bé en les pantalles quadrades que no tothom en té una de panoràmica. En el teu cas, si malgrat això no es veu bé deu ser cosa de la resolució. I no pateixis, de plegar res ara com ara. Moltes gràcies!!

ROSELLES: Moltes gràcies. No plego però estaria bé que si un dia ho faig (o abans i tot) algú altre continués publicant enigmes, segur que em faria seguidor actiu del seu blog.

Publica un comentari a l'entrada