GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 17 de novembre del 2010

280.- Els cinc pirates

280.- Cinc pirates (Blood, Maleït, Mort, Murder i Negre) arriben per separat a una illa per enterrar els seus tresors (Diamants, Monedes, Perles, Vestits i Gerres). L'illa té 5 platges on desembarcar (Est, Nord, Oest, Sud-oest i Sud) i 5 possibles llocs on enterrar els tresors (Centre, Est, Nord, Oest i Sud). Ens diuen: 1) Cap pirata va enterrar el seu tresor a la platja on desembarcà, 2) Blood va enterrar monedes però no al centre, 3) El que va desembarcar a l'Est portava Vestits però no va ser el capità Mort, 4) El que va desembarcar al Sud-oest va enterrar el tresor al Oest, 5) El capità Negre no portava Gerres i va desembarcar a l'Oest, 6) Al Sud es van desembarcar Diamants que no van ser enterrats al Nord, 7) Murder que va desembarcar al Nord no va a anar al Centre per enterrar res, 8) Les perles van quedar enterrades a l'Est. Pots dir-nos quin tresor portava cada pirata, on va desembarcar i on va enterrar-lo?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Quim Soler i Elfreelang "

17 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Aquests pirates no faran res de bo... Amb aquests tresors haurien d'haver comprat bons de la Generalitat, que així almenys n'haurien tret rendiment!

*Sànset*

Assumpta ha dit...

Oh!!! És un problema de lògica!!

Vaig a provar-ho :-)))

Elfreelang ha dit...

Uf! A veure Blood va desembarcar al sud-oest monedes que va enterrar a l'oest
Maleït va desembarcar a l'est vestits que va enterrar al nord,
Mort va portar les gerres al nord i les va enterrar al sud i per últim Negre va desembarcar a l'oest perles que va enterrar a l'est

Assumpta ha dit...

Ostres, Elfri... doncs ja no cal que ho provi...

Estava aquí amb el meu quadre i he pensat, "mira que si mentre vaig pensant algú ho ha tret"... i, justament!!

Quim Soler ha dit...

Ui, Elfreelang, anaves bé, però em penso que has perdut un pirata pel camí.
A veure Blood desembarca al Sudoest i enterra les monedes a l'Oest.

Maleït va desembarcar a l'est vestits que va enterrar al nord.

Mort, segons els meus càlculs, no duia gerres, sinó Diamants, desembarcats al Sud i enterrats al Centre.

Murder sí que duia les gerres, desembarcades al Nord i enterrades al Sud.
I com sí que dius, Negre va desembarcar a l'oest les perles que va enterrar a l'est.

Melo ha dit...

Perdó peró tinc presa.

Blood-Monedes-Sudoest-Oest
Mort-Diamants-Sud-Centre
Negre-Perles-Oest-Est
Maleït-Vestits-Est-Nord
Murder-Gerres-Nord-Sud

Elfreelang ha dit...

ostres Quim sí he perdut un pirata! doncs res...em piro

Josep B. ha dit...

Melo se m'ha avançat

McAbeu ha dit...

Bon dia!

Obviaré l'associació, inconscient o no, que en SÀNSET fa quan parlant de "pirates" li ve al cap el Govern de la Generalitat ;-D i em centraré en la resolució de l'enigma.

Encara que ELFREELANG comença bé, la seva resposta no és completa i per tant no es pot donar com correcta.
A l'ASSUMPTA se li escapa aquest detall i no ens posa les seves deduccions.
I això fa que la primera resposta totalment correcta sigui la d'en QUIM SOLER com després confirmen MELO i JOSEP B.
Felicitats!

Assumpta ha dit...

No hagués tingut temps :-)

Vaig veure l'enigma i vaig avisar que ho anava a intentar... vaig agafar un paper, un llapis i vaig començar a fer fletxetes i relacions per anar lligant o rebutjant opcions i, quan anava a mitges, vaig pensar que potser algú m'hauria passat al davant, i així va ser... Si m'hagués adonat i hagués decidit seguir crec que l'hauria tret (m'agraden i se'm donen bé hehe) però hi vaig poc a poc perquè ho comprovo, ho repasso... després fer el comentari... segur que no hagués acabat abans que en QUIM :-))

En posaràs més, d'aquest tipus? :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Si que n'hi ha algun més d'aquests però no em facis dir-te quan sortiran, l'ordre del LLIBRE és una mica caòtic (només l'ordre que ja saps que el LLIBRE en si està força centrat) :-DD

Quim Soler ha dit...

Hola,

jo crec que a l'Elfreelang li pertoca, com a mínim, compartir l'etiqueta vermella, ja que és molt evident que ho havia fet bé, però quan ho va copiar es va saltar una línia, de manera que va relacionar Mort amb les opcions de Murder.

I ah, Assumpta (per cert, t'he respost al teu comentari al meu bloc), l'havies d'haver provat de fer, l'objectiu de resoldre'l és passar una bona estona, no ser el primer! (jo no acostumo a mirar els comentaris fins que no l'he resolt o he decidit que no en sé el resultat)

McAbeu ha dit...

QUIM: No tinc cap problema en que us repartiu el rètol vermell i ara mateix el refaig.
De fet, i encara que entenc que fa il·lusió i que dóna joc aquest mínim reconeixement, per mi el realment important és el que tu mateix dius i que vull repetir i remarcar: "L'objectiu de resoldre'l és passar una bona estona, no ser el primer!"

Assumpta ha dit...

Ei, que per a mi, l'objectiu d'aquest blog també és passar-ho bé, clar :-))
Moltes vegades, quan arribo i ja hi ha comentaris, doncs "aposto" per una de les respostes donades, per això, per fer broma, per jugar :-)

Ah, QUIM, ja ho he vist, gràcies :-) A vegades els blogs fallen. Els de Blogger a vegades també fan coses així... i darrerament cada vegada més :-)

Mireia ha dit...

Ei, ahir el vaig veure i me'l vaig imprimir. M'agraden molt però no vaig poder trobar el moment d eposar-m'hi cada vegada que ho feia sonava el telefon. Avui a l'hora de dinar he tingut un moment i l'he fet. Ho acabo de comprovar i bé, ja estic contenta! :))))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA i MIREIA: D'això es tracta i ja sé que gairebé tots els que veniu a jugar aquí ho feu amb aquest esperit. Però moltes gràcies per dir-ho! :-))

Elfreelang ha dit...

Pirata perdut ha trobat un bon company! gràcies Quim!

Publica un comentari a l'entrada