GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 5 de novembre del 2009

Endevinalla 128

E128.- El camp és blanc, / la llavor és negra; / dos que s'ho miren / i una que sembra.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Francesc Mompó "

21 comentaris:

Assumpta ha dit...

Aquest matí en Mac ens ha deixat una pista per saber a quina hora sortiria l’endevinalla d’avui quan, en posar la solució a la d’ahir, ha escrit:

Ara programaré l'endevinalla d'avui, només us dic que sortirà més tard que aquest enigma i a una hora que podeu encertar si endevineu perquè aquest va sortir a l'hora que va sortir” .

Al moment he imaginat de què es tractava (no hi ha com tenir una ment que es fixa en els petits detalls, comentaris dels companys, reaccions, etc. i fa deduccions laterals) i he fet una comprovació que ha resultat correcta. I què orgullós n’estaria el gran Hercule Poirot de mi si llegís aquest comentari que ara estic teclejant! ;-))

Així doncs, escric aquest text en un document de Word i a l’hora concreta de les 20:28 faré un “copiar i enganxar” al blog d’en McAbeu i m’enduré l’honor (sense premi de lletres vermelles) d’ haver encertat l’hora.

La clau era saber per què ahir l’enigma havia sortit a les 18:35... Pensem una mica:

Hi va haver un blogàire que abans d’ahir es va lamentar de que, pels seus horaris laborals, poques vegades té ocasió de poder jugar doncs, quan arriba, ja tot està resolt...
En Mac, que malgrat ser escocès, i per tant dur de mena, té molt bon cor, li va fer l’ullet a aquest blogàire posant el seu post del dia següent -ahir- a la mateixa hora que aquest amic blogàire havia manifestat el seu infortuni el dia anterior, o sigui, a les 18:35
.

Si l’hora de programació del post d’avui seguia el mateix criteri lògic que l’hora d’ahir, només calia mirar a quina hora aquest blogàire havia posat el comentari ahir per saber a quina hora sortiria el post d’avui: Com el post d’en XeXu d’ahir va sortir a les 20:28, era evident que l’endevinalla d’avui sortiria a les 20:28... :-)

I jo m’ho he passat pipa fent aquest mega-comentari! ;-)

Assumpta ha dit...

Oh! Tant preparar-ho i m'he equivocat!! On diu "Com el post d'en XeXu d'ahir..." ha de dir "Com el comentari d'en XeXu d'ahir..." :-))

Sergi ha dit...

Ostres, si la investigació de l'Assumpta és certa, i no en dubto, he d'agrair i molt a en McAbeu que tingui aquesta deferència amb mi, ja que la veritat és que m'agrada molt jugar, encara que no s'hi guanyi res, encara que sigui per plaer. M'agrada competir, m'agrada jugar, i sobretot, m'agrada col·laborar. Però noi, tot i donar-te el meu més sentit agraïment, he de dir que avui tampoc la sé. Mira, un dia ja en vaig encertar una, un cap de setmana, i ja en tinc prou. Estic content d'intentar-ho abans de mirar els comentaris, i si no me'n surto, que és gairebé sempre, em fa gràcia mirar què ha dit la gent.

Així que res, aniré pensant en l'endevinalla, i si és difícil i ningú l'encerta per ara, ja miraré a veure si m'il·lumino, i ho trobo.

JJMiracle ha dit...

Assumpta, em trec el barret! :-D Jo no havia arribat tan lluny…

L'endevinalla d'avui ja la sabia… però deixaré que el XeXu hi vagi pensant ;-)

Assumpta ha dit...

Doncs mira P-cfacsbc2v, si algú em feia por eres tu!! jajaja pensava en Pecé ho sabrà, en Pecé ho sabrà i, inclús, quan posava la paraula de verificació anava ràpid perquè pensava que em passaries al davant :-DDD

Francesc Mompó ha dit...

l'escriptura:
el full en blanc, les lletres, els ulls i la mà.
Salut i Terra

Assumpta ha dit...

Ah, doncs per canviar-ho una mica, diré: EL LLIBRE!!

Perquè en el llibre sí que les fulles són normalment blanques però l'escriptura és pot fer sobre altres superficies també, no cal que sigui sobre fulls blancs :-)

Francesc Mompó ha dit...

Ens el partim, Assumpta, jo hi pose un feix de fulls i tu els reculls en forma de llibre.
Una abraçada

Assumpta ha dit...

Jejeje d'acord! ;-) Tu poses els fulls i jo escric un llibre! ;-))
Abraçada!!

neus ha dit...

Assumpta... o sigui, a partir d'ara a més de Llampec t'hauré de dir Assumpta Marple?? (a mi en Poirot no m'agrada :P)

Hola Mac! :)

Assumpta ha dit...

Jajajaja Elur!!! Assumpta Marple és un dels meus noms!
Paraula d'honor!! :-DD

Carme Rosanas ha dit...

És cert, jo tinc una adreça de correu que diu Assumpta Marple! Un nom ben merescut, et felicito per aquestes deduccions, mai no se m'hauria acudit.

Assumpta ha dit...

Jejeje Carme!! Cert, cert :-))

La pista me la va donar aquesta resposta d'en Mac al comentari d'en XeXu de que mai podia arribar a temps:

"Sóc conscient que el XEXU té raó i que no hauria d'haver entrat a donar pistes tan aviat"

Quan en Mac va dir que canviaria els horaris per donar oportunitats a tothom, jo vaig entendre que algun dia el posaria a una hora en que pogués estar segur que en XeXu arribés a temps.

Quan vaig veure que al dia següent posava a les 18:35 i que anunciava que el següent encara seria més tard i, a sobre, que les hores concretes tenien un motiu especial, vaig pensar "l'hora dels comentaris d'en XeXu"!! :-))
I quan ho he comprovat i he vist que el dimarts ell havia comentat a les 18:35 i justament aquesta era l'hora del post d'ahir, doncs he mirat l'hora del comentari d'ahir i he sabut que seria l'hora del post d'avui :-))

La base està en que en Mac és un tros de pa, que s'ho passa pipa amb el seu blog i que vol que nosaltres també en gaudim... La seva resposta a en XeXu era tipus "no pateixis, que vull que tu també puguis jugar amb totes les oportunitats" :-))

McAbeu ha dit...

Miss Marple, Hercule Poirot i, fins i tot, Sherlock Holmes han estat avui superats per la gran ASSUMPTA. Heu vist com va explicant les pistes que l'han portat a una deducció totalment correcta, m'ha semblat llegir la part final d'una novel·la d'Agatha Christie quan el/la detectiu explica com ha descobert l'assassí i que és la part que més m'agrada a mi d'aquests llibres de lladres i serenos.
Els seus comentaris d'avui encara m'han agradat més, per la seva capacitat de deducció i sobretot per la seva amabilitat que mai li agrairé prou.
És completament cert que la meva intenció era fer-li "una picada d'ullet" a en XEXU perquè tenia raó en el comentari de l'altre dia i perquè sóc jo qui he d'agrair-li, a ell i a tots vosaltres que "us agradi competir, jugar i sobretot col·laborar".
Ja ho he dit alguna vegada però ho repeteixo, jo poso els enigmes però el blog el fem entre tots.
I això us ho agrairé sempre: MOLTES, MOLTES GRÀCIES.

McAbeu ha dit...

Això...
... potser que també fem la feina i que diguem que l'endevinalla d'avui l'encerta en FRANCESC quan diu que la solució és l'escriptura. FELICITATS!

Assumpta ha dit...

Aquí està la clau de tot :-))

L'escriptura... sí, la part de la ma té més lògica que sigui l'escriptura que no pas el llibre :-)

Assumpta ha dit...

Per cert... que coses així es poden fer en blogs on impera el bon rotllo i on es veu clarament que es tracta de passar-ho tots bé!!

Moltes vegades compto els comentaris que jo mateixa he posat en un post i m'esgarrifo pensant la sensació de "pesadeta" que puc donar... però em surt així perquè em sento a gust i si em sento a gust és perquè l'amo del blog crea aquest ambient distés i agradable o sigui que les gràcies te les dono jo a tu! :-))

Melo ha dit...

Carai Assumpta com a criminòleg que sóc hem trec el barret davant teu.

Assumpta ha dit...

Ostres, criminòleg!! Què interessantíssim!!! :-))

Gràcies! ;-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Deixem-ho en un empat d'agraïments :-)))
I això que dius del bon rotllo del blog t'asseguro que ÉS i SERÀ sempre així perquè no entenc la catosfera de cap altra manera.
Una persona que respecto molt, parlant del meu blog i de mi mateix, ha dit: "La base està en que en Mac és un tros de pa, que s'ho passa pipa amb el seu blog i que vol que nosaltres també en gaudim...". Les dues darreres afirmacions són completament certes i vull que sempre ho siguin.
En quant a això del tros de pa m'ho prenc com un afalac encara que la mateixa persona, poc abans, havia dit: "En Mac, que és escocès, i per tant dur de mena..." i clar si fem una fusió tipus Bola de Drac ens sortiria: "en Mac és un tros de pa dur". No faré cap comentari però... :-DDD

ISMAEL: Així que criminòleg eh?. Ara ja veiem d'on surten les teves bones dots de deducció demostrades abastament en aquest blog... :-))

Assumpta ha dit...

Jajajaja un tros de pa dur!!! :-DDD

Mira, no fa ni una setmana per sopar ens varem fer uns petits entrepans amb uns mini-panets xapates del dia abans que eren quasi com a pedres... però amb el farciment de formatge i fuet varen quedar deliciosos!! :-)))

Publica un comentari a l'entrada