GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 17 d’octubre del 2009

Enigmes de la vida (10) - LA TRINCA


L'enigma de la vida d'avui és fàcil de contestar:
Quin és el grup musical que més us agrada?

Jo, si alguna vegada em fan aquesta pregunta, sempre contesto:
LA TRINCA

I la reacció és sempre la mateixa:
Un somriure :-) i un...
No, vinga va, seriosament quin és el grup musical que més t'agrada?

Doncs a mi m'agraden molts tipus de música i de diversos estils, segons l'estat d'ànim de cada moment però de l'únic grup que en tinc la discografia completa és de LA TRINCA. Bé de fet, no en tinc els discos en tinc tots els cassetes (si, si... i no em mireu així que també a casa el primer vídeo va ser Beta :-D).

Els primers K7 el vaig comprar en un hipermercat del centre de Tarragona (el Simago del carrer August, que avui és un Carrefour) on en una cistella es barrejaven una pila de cintes en oferta. Allí vaig trobar els primers treballs editats per Edigsa i després a mesura que anaven sortint, anava comprant-los tots per completar la col·lecció. Passats els anys, jo mateix els vaig passar tots a CD i també he comprat algun LP o Single que he anat trobant en Fires del Disc i similars però sense capficar-m'hi gaire.

Amb el temps també he recopilat totes les lletres de les cançons i he anat seguint la seva història, de la qual ara es diu que n'han de fer una pel·lícula. Jo no em presentaré als càstings però m'agrada que es vagi recordant a LA TRINCA i per això n'he fet un blog, una web dedicada a tots els Trincaires on podreu trobar les lletres de les seves cançons i una mica de la seva història.


Us convido a entrar-hi i ja em direu que us sembla.

També us “contracto” de beta-testers de la pàgina i si trobeu qualsevol errada us agrairé que me la feu saber per corregir-la.


P.S.: Avui en faig la inauguració i és la primera vegada que en parlo, però alguns de vosaltres ja l'heu descobert (el primer comentari vaig tenir l'honor que fos de l'Olga Xirinacs). Suposo que l'heu trobat entrant des del meu perfil, el que ja és més estrany són les visites que ha rebut des de totes parts del món (Google Analytics ens dóna una llista de visitants vinguts des d'Espanya, Estats Units, Alemanya, Brasil, Hongria, Bèlgica, Regne Unit, Itàlia, Xile, Malawi, Portugal, Líbia, Grècia, Suïssa, Suècia, Índia, Noruega, França, Aràbia Saudí, Argentina, Uruguai i Rússia), i és estrany perquè només fa dues setmanes que està activa i no surt encara als cercadors. Un altre enigma que no sé si algú em podria explicar?

16 comentaris:

Assumpta ha dit...

Bon dia!!

“No, vinga va, seriosament quin és el grup musical que més t'agrada?”

Jejejeje

El meu grup preferit? Ostres! No en puc dir només un!!

The Beatles, Queen, Status Quo, Chicago, The Eagles, Bee Gees...

Però la Trinca també té cançons que m'agraden força i fins i tot em sé algunes lletres de memòria...

I en quant al segon enigma... doncs jo també havia descobert el teu altre blog jejeje un dia que vaig entrar al teu clicant des del teu nick en algun comentari i vaig dir "Ai, mira, en Mac té un altre blog" :-)) així que potser molta gent around all the world ha fet el mateix jejeje

Mireia ha dit...

Joooo, avui que anva d'hora no hi enigma i amés no sé la resposta de
quin és el meu grup musical que més m'agrada.
Felicitats per la ignaguració del nou blog, ara hi abiré fer la xafardera. Jo no sóc massa de la trinca però tot i així m'en sé uin munt de cançons

JJMiracle ha dit...

Jo tampoc no sabria dir quin és el grup que m'agrada més. La llista de candidats seria llarguíssima. De La Trinca, tenia algun casset dels meus pares que em sembla que encara conservo (el "Nou de Trinca" segur), i després, gràcies a la "mula", vaig aconseguir algunes cosetes més. Són ideals per riure, però una de les cançons que m'agraden més d'ells és "Ningú no comprèn ningú".

Ostres, el Simago! Hi vaig comprar algun vinil i algun CD (no de La Trinca).

captaire ha dit...

M'agraden molts tipus de músiques, però sens dubte, de tots triaria els Dire Straits i la cançó els "Sultans of swing".

Ja havia entrat al bloc trinquero a partir del teu perfil, i em va semblar una molt bona idea. Per mi, els seus dos àlbums estrella, el "Set anys i un dia" (em sembla que era així) i el "Nou de Trinca"

Mon ha dit...

Jo també soc trincaire, de tota la vida. Em va saber greu que el grup plegues. De fet quan van començar a fer programes de tele, la cosa trobo que va baixar de nivell. Els seus directes eren bonissims i les lletres genials....salutacions.

Sergi ha dit...

Jo anava a començar com l'Assumpta...
És difícil dir un sol grup preferit. Quan era jovenet eren els Smashing Pumpkins. Ara no t'ho sabria dir, però crec que el millor grup del moment són The Killers.

La Trinca sempre m'ha fet gràcia, l'escoltava de petitet i recordo que quan treien disc nou era un esdeveniment a casa, l'escoltàvem tots plegats. Però no passa d'aquí, aquesta fal·lera es va perdre en la nit dels temps, i ara només en queda un somriure en sentir-ne alguna cançó.

Clidice ha dit...

jo no tinc grups preferits, tinc cançons que m'agraden o no :) exceptuant en Bruce Springsteen que no és un grup, que és el "tiogüeno" més "güeno" del món mundial i de part de l'estranger ... i a sobre canta! :D

De tota manera tots els d'una època som trincaires, fins i tot els que es fan els més postmoderns i intenten amagar-ho :)

Assumpta ha dit...

Ostres!!! Els Dire Straits també!! I tant!! faltaria més!

És que he entrat pitant un moment abans de marxar a buscar el tren per anar a Barcelona i he anat de pressa i m'he deixat el Dire Straits!! Quin fallu!! :-D

Francesc Mompó ha dit...

Actualment no tinc cap grup especial, però durant molts anys la Creedence la portava per bandera.
Salut i Terra

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Què és en "seriu", que m'agrada La Trinca :-DD. Però també és veritat que també m'agraden altres tipus de música segons els ànims de cada moment.
Així que ja sabies que tenia un nou blog i no em vas dir res, eh? ;-))

MIREIA: I jo que em pensava que la pregunta-enigma d'avui era fàcil :-)
Espero que t'agradi el nou blog.

P-CFACSBC2V: Per mi el NOU DE TRINCA és l'àlbum més rodó de La Trinca amb cançons que són per riure, tens raó, però que també destil·len una ironia que es perd en els discos posteriors.
D'això que explico del Simago ja han passat almenys 30 anys, uff!

CAPTAIRE: El "Set Anys i Un Dia" és un recopilatori que van fer quan van deixar Edigsa per anar a Ariola i, ja ho he dit abans, a mi també em sembla que "Nou de Trinca" és el millor dels seus àlbums.

MON: Penso el mateix que tu, i a mi em sembla que el punt d'inflexió va ser quan van començar a cantar en espanyol. A partir d'aquell moment les cançons semblen fetes per poder ser fàcilment traduïdes i es perden els jocs de paraules i la ironia.

XEXU: Ja veig que és més difícil del que sembla contestar la pregunta d'avui, a mi també em passa no et pensis. ;-D

CLIDICE: Signaria tot el que dius (bé, deixant a banda això de que si el Bruce és un "tiogüeno" o no :-DD) però jo també sóc més de cançons determinades que no de grups en concret i també crec que encara hi ha molts Trincaires que volten per Catalunya i més enllà :-))

FRANCESC: És difícil triar-ne un quan hi ha tantes coses que ens agraden ;-)

Assumpta ha dit...

Home! És que no sabia si es podia dir... jeje

Jo vaig pensar que igual el feies per a tu, com per tenir un arxiu, però que no ho deies públicament :-))

I els grups que he dit jo, que t'agraden? :-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: De fet el blog el vaig fer per compartir tot el que havia anat recopilant de La Trinca i la meva idea era anar omplint-lo a poc a poc abans de fer-lo públic. Per això no en vaig dir res al principi, però com tot i així vaig veure que la gent hi entrava vaig haver d'accelerar i avançar la inauguració. Si tothom hagués fet com tu, no m'hauria "estressat" tant :-DDD

Ja li he dit a la CLIDICE que sóc més de cançons determinades de molts grups i cantants, dels que dius tu triaria els Beatles però també hi ha moltes cançons dels altres que m'agraden molt. Per altra banda, com m'agrada molt entendre la lletra de les cançons i el meu anglès deixa molt que desitjar també hi afegiria algun grup o cantant en català (Sau, Sopa, Lax, Pets...) i fins i tot en espanyol (alguns de la "movida" dels 80' no sonaven malament). Ho veus, n'hi ha tants per triar que dient La Trinca, acabes abans :-DD

Asimetrich ha dit...

Osti, difícil. Escollir un grup se'm fa molt difícil. Com bé dius depèn del moment personal, però també del moment del grup musical. Els U2 del principi, per exemple (tot i que per aquells anys no els escoltava, els vaig descobrir en créixer) els porto a sobre ara mateix.

Pel que fa a la trinca, els vaig gaudir molt de petit, el meu pare disfrutava com un nen i tenia tots els discos, de fet encara conservem els vinils. Si ell estigués per aquí segur que es feia seguidor del nou blog!.

Per cert, vaig a fer-hi una visita ;-)

McAbeu ha dit...

ASIMETRICH: Tens raó, per això dic que sóc més de cançons determinades que de grups en concret. I espero que t'agradi el nou blog.

Jordi Casanovas ha dit...

De grups favorits en tinc uns quants.

Però potser et podria explicar per què tens aquestes visites. A dalt del blog hi ha la barra de Blogger. Una de les opcions és Bloc següent. Quan s'hi clica t'envia de forma aleatòria a un altre blog que sempre estan actualitzats del dia i en molts casos està acabat de crear o és molt nou. Aquesta és una de les maneres que t'arribin visites inesperades.

McAbeu ha dit...

JORDI: Segur que és això que dius perquè ara aquest "allau" de visitants estrangers s'ha aturat, vull dir que encara que continua entrant gent de moltes parts del món ho fan venint des de Google on han buscat alguna cosa de La Trinca. De totes maneres, em va estranyar al principi perquè no em va passar quan vaig obrir el XAREL-10. Gràcies per l'explicació!

Publica un comentari a l'entrada