GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 13 d’abril del 2009

111.- Vacances de creuer

111.- El creuer està atracat al moll preparat per sortir a les 5 de la tarda, ara són les 12 del migdia i la majoria del passatgers ja són a bord. La família Roig acaba d'arribar al seu camarot i observen que just en aquest moment l'ull de bou de la seva cambra està exactament a 18 metres sobre el nivell del mar. En aquest moment la marea puja a un ritme de ½ metre per hora, però sabem que aquest ritme es duplica cada hora. A quina distància sobre l'aigua estarà l'ull de bou a l'hora de la sortida del creuer?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Kika "

4 comentaris:

kika ha dit...

exactament a 18 metres, no? el creuer surarà igual encara que pugi la marea!

Ismael ha dit...

Crec que la resposta de la Kika es correcte, però per buscar tres peus al gat ( perquè es diu tres peus si es fàcil de trobar?) dependen delspasatges que faltessin a bord, perque si faltessin moltspodria ser que amb els seu pes fessin baixar la linea de flotabilitat uns milimetres.

Melo ha dit...

sic

McAbeu ha dit...

Donem per bona la solució de la KIKA acceptant l'acotació d'ISMAEL sobre els milimetres de diferència que ocasionaria el pes dels passatgers que falten per arribar.

Però que consti que això si que és "buscar-li els CINC peus al gat" :-)

I dic CINC i no TRES perquè aquesta seria la frase feta original tal com explica l'amic Víctor Pàmies en el seu blog ETIMOLOGIES PAREMIOLÒGIQUES (http://etimologies.blogspot.com/2008/12/buscar-li-tres-peus-al-gat.html).

Aprofito per recomanar-vos tant aquest com els altres blogs d'en Víctor dedicats als refranys i frases fetes, on n'ha recopilat gairebé 250.000 de diferents. Que ja és recopilar!

Publica un comentari a l'entrada