GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 11 de desembre del 2023

Els misteris d'en Mac – Cas 017


017 - EL CAS DEL TALLER MECÀNIC


L’altre dia vaig estar en un taller mecànic tan modern que només es dedica a arreglar vehicles elèctrics. Més que un taller semblava un hospital. Tot estava net com una patena, perfectament ordenat, ple d’aparells electrònics que, connectats a cada cotxe ‘malalt’, diagnostiquen els possibles errors i els mostren a les seves pantalles digitals. Fins i tot els operaris, amb les seves bates blanques i els seus guants, podrien passar perfectament per metges si duguessin un estetoscopi en comptes d’una clau anglesa. Imagineu si tot és tan diferent dels garatges de tota la vida que no vaig veure per enlloc el típic calendari amb la noia lleugera de roba, l’han substituït per un rètol que avisa sobre el perill per descàrrega elèctrica que comporta treballar amb bateries d’alt voltatge.

No vaig ser-hi, però, de visita. Ni tampoc per fer-hi arreglar el meu cotxe que encara és dels que continua cremant combustibles fòssils a tort i a dret. Vaig anar-hi per feina. Havien sol·licitat la meva presència per esclarir un suposat accident. El taller ja havia tancat i només hi quedaven l’encarregat amb un dels seus ajudants quan, per causes que jo hauria d'intentar determinar, s’havia produït el fet tràgic que malauradament havia posat fi a la vida del primer d’ells.

Quan vaig arribar, el cos de l’encarregat encara era a terra al costat d’un toll d’un líquid tirant a grogós. Pel color, era evident que no es tractava de la sang de la víctima i de seguida vaig esbrinar-ne l’origen. Un envàs de líquid de frens s’havia vessat provocant aquell petit desgavell que, en mig de la netedat que imperava arreu, semblava més important del que realment era. Sense perdre-hi més temps, vaig procedir a examinar el cadàver que presentava un fort cop a la part posterior del cap que podia ser, perfectament, la causa de la mort. No vaig saber trobar-hi cap indici més, des de la sola de les sabates aïllants que calçava fins al coll de la bata blanca que vestia, l’home no mostrava ni una simple taca. Es notava que, com he explicat al principi, anar totalment impol·lut sembla ser una condició indispensable per treballar en un d’aquests tallers moderns.

Si l’examen del cos no m’havia donat gaires pistes, era l’hora de parlar amb l’únic testimoni. Però l’ajudant, encara commocionat, tampoc va saber aclarir-me gaire cosa:

- No sé com ha pogut passar -va començar entre sanglots-. Estàvem plegant, repassant que tots els operaris haguessin recollit les eines tal com toca i quan s’ha apropat a aquell lloc de treball ha relliscat amb el líquid de frens vessat. L’he vist caure cap enrere, però no era prou a prop per subjectar-lo i no he pogut evitar que es donés un fort cop de cap contra el cantell de l’altra taula. Per desgràcia, s’ha desnucat i ha mort a l’acte. Quan he vist que no respirava, no he volgut tocar res més i he donat l’alarma de seguida...

En aquell moment, vam haver d’apartar-nos del mig perquè acabaven d’arribar els de la funerària que s’havien d’emportar el cadàver. Vaig aprofitar l’avinentesa per avisar un parell dels policies que rondaven per l’escena del crim i dir-los que ells també s’haurien d’emportar algú quan marxessin d’allí, al contrari del que semblava resulta que la mort no havia estat accidental sinó que l’ajudant havia assassinat a l’encarregat...

I vosaltres, sabeu quin detall em va fer sospitar de l’ajudant com a possible assassí?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. L'ENHORABONA A " Xavier Pujol "

9 comentaris:

xavier pujol ha dit...

No sé si això pot ajudar a resoldre el cas, però és estrany que el difunt tingués la bata neta si va caure a causa d'una relliscada a sobre d'un líquid. El més lògic seria que s'hagués tacat del líquid de frens vessat.

artur ha dit...

En Xavier, penso que ha donat un bon indici !.... si va relliscar amb la taca d'oli al terra, la sola de las sabates haurien d'estar tacades d'oli també i sembla que no és així !...ajudant cap a la garjola !.

sa lluna ha dit...

Quines coses!!.
On s'ha vist mai treure el calendari de la noia lleugera de roba d'un taller!!.🤦‍♀️

Difícilment podia l'encarregat no tenir cap taca, ni a les sabates ni a la bata. Serà qüestió de cercar la clau anglesa (o altres eines), amb la que presumptament el va assassinar l'ajudant i on es podran trobar més proves del crim.

Aferradetes, Mac.

Carme Rosanas ha dit...

Em sembla que ja tenim el cas resolt... o al menys, no se m'acudeix res més que el que ja ha estat dit. Segurament l'ajudant havia abocat el líquid després, buscant una coartada.

M'has fet riure amb l'absència del típic calendari dels tallers... on anirem a parar! això és a decadènca total... i després, mira quines coses que passen...

artur ha dit...

Vist la sorpresa general, penso que tenim el motiu del delicte.... que l'encarregat no li deixava penjar calendaris de noies al taller ! :D

McAbeu ha dit...

Sens dubte aquest misteri no ha estat gens misteriós per a cap de vosaltres. :-)

Com molt bé dieu, l'explicació de l'ajudant sobre un accident causat per haver relliscat amb el líquid de frens vessat no quadra amb el fet que la víctima no presenti ni una taca d'aquest líquid, com a mínim n'hauria de tenir a la sola de les sabates. En XAVIER s'emporta el rètol vermell per haver-ho dit primer, però les felicitacions són per a tots vosaltres. Enhorabona!

I a més no us quedeu aquí, sinó que rebleu el clau quan SA LLUNA apunta a la clau anglesa com una possible arma del crim i ARTUR troba un mòbil de crim ben versemblant en l'absència del calendari típic (i tòpic) dels tallers. Perquè, com perfectament explica la CARME, quan es perden les tradicions, arriba la decadència i d'aquí a la barbàrie només hi ha un pas. :-DD

Moltes gràcies a tots quatre, sou uns cracs!!

Carme Rosanas ha dit...

Boníssim el final de l'Artur! 🤣🤣🤣🤣🤣

artur ha dit...

Felicitats a totes i tots i especialment al Xavier, que com a bon senderista, ens a obert el camí per fer el cim !! ;)

Pons ha dit...

El calendari de les noies en un taller es garantia de gent directa, gent que no et mataria mai per l'esquena.

Publica un comentari a l'entrada