GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 24 de maig del 2021

"Cartas de ilusión" [Q♥] [Q♣] [Q♠] [Q♦]


L'any 1991 es van publicar les "CARTAS DE ILUSIÓN", una baralla de 52 cartes de pòquer que es podia aconseguir comprant els cereals "Kellogg's Crunchy Nut" i que mostrava a cada naip una selecció de les il·lusions òptiques recollides pels doctors J. R. Block i Harold E. Yuker de la Universitat Hofstra dels Estats Units.

Avui us en presento les quatre [Q]:



[CORS ]
Un ànec o un conill?

[TRÈVOLS ]
El cap d'un indi? Un esquimal?

[PIQUES ]
Una dona vella? Una dona jove?

[DIAMANTS ]
Una dona jove o un pallasso vell i malcarat?


EXPLICACIÓ


12 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Veig l'ànec i el conill. Veig la cara de l'indi (de cara) i l'esquimal (d'esquena). Veig la noia jove i la dona vella, aquestes dues dones són ja molt conegudes.

Però de cap manera sé veure el pallasso... tothom té les seves limitacions.

McAbeu ha dit...

CARME: Aquestes imatges són tot uns clàssics de les figures ambigües. El pallasso malcarat apareix quan capgirem la carta.

sa lluna ha dit...

A mi em passa com a la Carme, però amb dues: el pallasso i la dona vella. Seguiré mirant, a veure si els puc localitzar.

Aferradetes, Mac.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Segur que les acabaràs localitzant... de ser-hi, hi són. :-))
Et puc donar una ajudeta per trobar la dona vella de la carta de trèvols dient-te que hi ha barbetes que poden ser nassos i viceversa.

sa lluna ha dit...

Bona pista, ja he trobat la dona vella! 👏

jpmerch ha dit...

Jo no veig la dona jove i la vella m'ha costat.

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Sabia que sortiria... ja has vist que no era gaire lluny. :-D


JPMERCH: Si la dona jove que no veus és la de la carta de trèvols, et pot fer servei el viceversa de la pista que li he donat a Sa Lluna. Però si et refereixes a la del naip de diamants, aleshores no hi ha pista que valgui. ;-)

xavier pujol ha dit...

Totes m'han costat, i el pallasso l'he vist quan he llegit el teu comentari de donar-li la volta.

Pons ha dit...

Avui en dia es més segur preguntar a la persona com s'identifica abans de fer suposar qui o què és.

McAbeu ha dit...

XAVIER: El que compta és que han sortit totes, que algunes costin més o menys també és part de la gràcia d'aquestes figures ambigües.


PONS: Tens raó, excepte en el cas dels pallassos malcarats. És ben sabut que als pallassos malcarats és millor no preguntar-los res de res. ;-D 

Sergi ha dit...

Aquestes són imatges clàssiques. Com que ja les coneixia, no m'ha costat gaire veure les dues representacions de cadascuna. Sempre he pensar que és molt meritori poder dibuixar així, i en funcio de com es miri veure-hi dues coses diferents i de manera clara. Potser perquè no en tinc ni idea de dibuixar...

McAbeu ha dit...

XEXU: És cert, són els exemples típics d'aquestes il·lusions òptiques de figures ambigües. Jo, que tampoc sé dibuixar gens, també trobo de molt mèrit saber fer aquestes coses. Em semblen genials.

Publica un comentari a l'entrada