GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 10 de gener del 2020

Joc de Ment - 016

ENDEVINACIÓ MERAVELLOSA



- Una baralla de cartes de pòquer.



Aquest joc no requereix cap preparació prèvia.



Presentem la baralla completa de 52 cartes i la dividim en dues parts. Entreguem una de les meitats a un espectador i li fem comptar les cartes per comprovar que en té 26, la meitat exacta, Si no fos així, hem d'afegir o treure les cartes del nostre munt per igualar les dues meitats i fer que cadascun dels dos tingui 26 cartes a les seves mans.

Li demanem que barregi bé les seves cartes mentre nosaltres barregem les nostres. A continuació, intercanviem els dos munts i cadascú torna a barrejar tant com vol les de l'altre. Quan ja s'ha barrejat prou, demanem a l'espectador que triï quin dels munts vol, el que té ara o el que tenia primer. Se li entrega el que prefereixi i deixem l'altre sobre la taula.

A continuació l'espectador ha d'escollir, sense que nosaltres la veiem, la carta que vulgui del munt que té a les mans. L'ha de separar de les altres, l'ha de memoritzar bé i l'ha de deixar, evidentment girada cara avall, a sobre de les cartes que hi ha sobre la taula. Una vegada fet, ha de completar la baralla posant la resta de cartes que té a la mà al damunt de la carta que havia deixat primer.

Ha arribat el nostre torn. Agafem la baralla i recordem a l'espectador que la seva carta està perduda al mig de la baralla i que, en conseqüència, no pot ser la primera ni l'última. De fet, és la del mig just i per això, perquè no sigui tan fàcil identificar-la, li demaneu que, sense emportar-se la baralla de damunt de la taula, la talli per on ell vulgui i la completi amb la resta de les cartes totes les vegades que desitgi. Ara sí que és impossible saber on és la carta però, així i tot, vosaltres intentareu endevinar-la.

Per fer-ho, procediu a escampar totes les cartes sobre la taula, una darrere l'altra i cara amunt, formant quatre files de 13 cartes. Una vegada tingueu els 52 naips a la vista, podreu assenyalar la carta incògnita sense por a equivocar-vos.




8 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Màgia potàgia.

McAbeu ha dit...

XAVIER: Abracadabra!! :-D

Sergi ha dit...

Caram tu, sembla complicat de fer, però no deixa de ser un joc matemàtic, oi? Com tots aquests, amb una mica de pràctica segur que surt rodat, però no tinc paciència per provar-ho.

McAbeu ha dit...

XEXU: Exacte, és només un truc matemàtic. Fer barrejar tantes vegades i els canvis de mitges baralles només serveix per despistar, l'únic que interessa és deixar la carta incògnita just al mig i per tant a 26 cartes de distància de la de sota que és la que hem de mirar al final. Si la carta que busquem és a 26 cartes de la que coneixem i fem files de 13 cartes, automàticament ens apareixerà a la mateixa columna i a dues files més amunt o més avall. No té més. ;-)

Pons ha dit...

Més amunt o més avall? En què quedem?

McAbeu ha dit...

PONS: Quedem en el que vulguis perquè, en aquest cas, és igual pujar que baixar. Com que en total hi ha quatre files, tant és comptar-ne dues amunt com dues avall perquè de les dues maneres vas a parar a la mateixa carta.

Pons ha dit...

Llavors millor baixo que es menys cansat que pujar.

McAbeu ha dit...

PONS: Bona opció, ja se sap que sempre és millor anar a favor de la llei... de la llei de la gravetat, em refereixo. ^_^

Publica un comentari a l'entrada