GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 14 d’agost del 2019

Els llibres d'en Jan McPetit [2019] (IV)


Continuo amb el cicle estiuenc de fotos i ressenyes literàries a càrrec del meu click lector (que vaig publicant cada segon dimecres de juliol. agost i setembre), presentant-vos avui el comentari d'un nou llibre:


Aquesta novel·la ens transporta als primers anys del segle XX a Barcelona. La ciutat s'està modernitzant i no para de créixer, també la muntanya del Tibidabo viu aquesta renovació urbanística general i és en aquest marc on els personatges del llibre desenvolupen una història d'amors (diversos i força complicats) que componen la trama de la novel·la.

Les protagonistes del llibre són les dones, els personatges femenins són els millor treballats i tota la història s'hi mou al voltant. Un altre punt a favor és que l'autora sap emmarcar molt bé l'època on les fa viure, aprofitant moments històrics de la construcció del Tibidabo i també de la resta de la ciutat i del país, ens situa perfectament en aquell ambient de fa cent anys. Els lectors barcelonins que tinguin el parc d'atraccions del Tibidabo més present en les seves vides segur que s'hi poden sentir més interessats però fins i tot els que, com jo, només hi hem anat alguna vegada de petits també hi podem reconèixer perfectament l'espai i això ens permet gaudir igualment de la lectura que es força entretinguda i passa molt bé.

I com que els parcs d'atraccions del segle XX han deixat pas als parcs temàtics dels nostres dies, la fotografia l'he feta a Salou davant l'entrada a "Port Aventura World".





No m'oblido que també cal fer representar a Jan McPetit un personatge literari, així que aquesta vegada li he demanat que es converteixi en astronauta i es posi a la pell de David Bowman, el protagonista de la saga "2001, UNA ODISSEA ESPACIAL" (Arthur C. Clarke - 1968/97):




8 comentaris:

Pons ha dit...

Aquests de la odissea que tal? Diuen que el bo es el primer, jo no n'he llegit cap. Vaig veure la peli d'en Kubrick i no em va agradar, una fumada de colors.

McAbeu ha dit...

PONS: La primera vegada, fa anys, que vaig veure la pel·lícula em va semblar força avorrida però l'any passat la vaig recuperar després de rellegir la novel·la i he de dir que em va agradar una mica més. Tot i així, no es pot dir que sigui un film gaire apassionant, certament.
Les novel·les, en canvi, les vaig gaudir molt més. Sobretot la primera i la segona que, per a mi, són les millors amb diferència. En general, però, tota la saga està força bé i val la pena llegir-la. Si més no perquè estem parlant de tot un clàssic de la ciència-ficció, gairebé imprescindible per algú al que li agradi el gènere.

Carme Rosanas ha dit...

T'ho donaré tot, a mi em va agradar més que a tu. No recordo quantes estrelles li vaig posar (ho miraré, ja que està bé comparar la primera impressió amb el record al cap del temps) però ara n'hi posaria entre 3 i 4,

A mi el 2001, m'ha agradat tots els cops que l'he vist i les 4 novel·les també. Amb nota!

McAbeu ha dit...

CARME: Jo també ho he anat a mirar i li vas donar 3* a la novel·la de la Sílvia Tarragó, així que no diferim gaire en la valoració. De totes maneres, i amb això coincideixo al cent per cent amb el que dius a la teva pàgina de lectures, aquestes valoracions són molt subjectives i, per tant, tenen una importància relativa. Només mostren la sensació global que em va quedar en acabar el llibre i, en aquest cas, malgrat que em va agradar i que, com dic al post, és una lectura entretinguda que passa molt bé, aquesta sensació final no va ser prou "rodona".

Pel que fa a "2001". En el cas de la pel·lícula suposo que tot depèn del que t'esperis quan et poses a veure-la. Al costat de les pel·lícules de ciència-ficció més modernes potser ja ha quedat un pèl desfasada i no té un ritme gaire trepidant però conserva encara el valor de ser un gran pel·lícula, sens dubte. Si parlem dels llibres, coincidim que la saga es mereix una bona nota en general però continuo pensant que en les dues últimes novel·les el nivell baixa, ni que sigui una mica.

Sergi ha dit...

No em convences de llegir aquesta autora, em sembla que deixaré passar aquest llibre. I també deixaré passar les successives parts d'Odissea, ja que vaig llegir el primer fa anys... i em va semblar infumable... amb perdó. Ja sé que em carrego un clàssic, però no em va entrar de cap manera.

McAbeu ha dit...

XEXU: "T'ho donaré tot" no és una novel·la que et recomanaria particularment. Pel tema que tracta i per tal com està escrita, no em sembla que sigui un llibre fet per a tu. Així que cap problema si, en aquest cas, no t'he convençut.

Pel que fa a 2001 i la resta de la saga de les Odissees de l'Espai, en canvi, crec per una banda que es mereixeria que li donessis una altra oportunitat perquè és un clàssic que val molt la pena però, per altra part, també penso que hi ha tantes coses per llegir que no cal "perdre el temps" repetint amb les que no ens han fet prou el pes. No a tots ens ha d'agradar el mateix.

jomateixa ha dit...

Genial!

McAbeu ha dit...

JOMATEIXA: Gràcies!!

Publica un comentari a l'entrada