GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 27 de març del 2019

Joc de Ment - 006

PÒQUER D'ASOS (Asos Belchou)



- Una baralla de cartes



Preparem la baralla de cartes col·locant-hi els quatre asos al capdamunt.



Mostrem la baralla a l'espectador, obrint-la en ventall perquè comprovi que és una baralla normal amb les cartes barrejades (en aquest pas hem d'anar en compte de no obrir del tot el ventall perquè no es vegi que els quatre asos estan junts). Dieu que, per si de cas, encara la tornareu a barrejar i ho feu però de manera que les quatre primeres cartes (els asos) no es moguin de lloc i continuïn sempre al capdamunt de la baralla.

A continuació, deixeu la baralla damunt la taula i la partiu per la meitat, fent-ne dues piles gairebé iguals. El següent pas és tornar a dividir cadascuna d'aquestes piles per la meitat, deixant així quatre munts de cartes més o menys iguals damunt la taula.
Ara és l'hora de demanar a l'espectador que agafi la primera d'aquestes piles i que, sense mirar-les, en retiri les tres primeres cartes de sobre i les passi a sota del seu munt, i que, a continuació, col·loqui les tres cartes següents damunt les tres piles que encara hi ha sobre la taula, una damunt de cada pila. Aquest mateix procés, l'ha de repetir amb cadascun dels quatre munts de cartes.

Quan l'espectador acabi de realitzar totes aquestes operacions, li demaneu que giri les cartes superiors de cada pila i veurà amb sorpresa que acaba de fer un pòquer perquè les quatre cartes són asos.




10 comentaris:

Pons ha dit...

Els meus espectadors sempre acaben fent el què els hi dona la gana, mai comencen per la pila que els indico, així no hi ha manera de fer-se mag!

McAbeu ha dit...

PONS: T'has de saber imposar, home. Fes servir la vareta amb més contundència. :-D

Carme Rosanas ha dit...

Sorprèn la simplicitat d'aquests trucs. Que són senzills, però molt difícils de fer, s'ha de dominar molt bé les càrtes (i els espectadors, clar) perquè quedin lleugers, àgils i surtin bé. Amb la meva poca traça amb les cartes, i possible d'intentar-ho.

Assumpta ha dit...

Segur que si ho faig jo no em surt...

Alguna cosa li passa a les meves neurones però intento imaginar-ho i... no em surt!! :-DD

Si agafo les primeres cartes (on hi ha els asos) i les poso SOTA, com poden estar després a dalt de tot?

McAbeu ha dit...

CARME: Aquests trucs que he recopilat no són gaire difícils de fer o almenys no tant com podria semblar però és veritat que abans de presentar-los en públic és millor (jo diria que imprescindible) haver-los assajat primer unes quantes vegades privadament. Cal, com bé dius, tenir-los dominats per fer-los de manera àgil i sense equivocacions, és l'única manera de que ens surtin bé.

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: El meu consell és que en comptes d'imaginar-t'ho intentis fer-ho, pas a pas, amb les cartes a la mà. Si ho proves, veuràs que quan toca passar a la part de sota les cartes de l'últim munt, aquests tres primers naips ja no són els asos. ;-)

Sergi ha dit...

Segur que és un truc que causa sensació, la víctima deu tenir una bona sorpresa. Ara bé, hi ha moltes possibilitats de fer alguna cosa malament i que després no quadri, a poc maldestre que sigui la víctima en qüestió!

McAbeu ha dit...

XEXU: El fet de deixar les cartes a l'espectador i fer que sigui ell qui faci les operacions necessàries augmenta la sorpresa final de la víctima perquè li fa pensar que el joc ha estat sempre a les seves mans. A nosaltres ens toca vigilar que no s'equivoqui en cap pas i, en cas contrari, sempre tenim l'opció de corregir-ho i posar-nos nosaltres a fer la feina.

Assumpta ha dit...

Segur que tens raó!!

Ho he de provar!! (i ho dic amb intenció real de fer-ho) :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Doncs, si ho fas, ja ens diràs com et va. :-))

Publica un comentari a l'entrada