GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 11 de juliol del 2018

998.- A punt de pujar al tren

998.- En Pol és director executiu d’una important empresa que cotitza a la borsa. Està a punt de pujar a un tren, es troba bé però el veiem força nerviós i preocupat. Quan baixi del tren en canvi, li hauran passat tots els nervis però, segurament, no es trobarà tan bé. Podeu explicar-ho?

Tret d'AQUÍ

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons "

28 comentaris:

Pons ha dit...

La empresa d'en Pol ha fet fallida i puja al tren per llançar-se a baix d'algun pont que el tren travessa, i es clar, un cop mort no hi ha nervis.

xavier pujol ha dit...

El tren és de Renfe?

Sergi ha dit...

La idea d'en Pons em sembla plausible. Suposo que vol pujar al tren de manera literal (que no lateral), és a dir, a sobre, no a dins. I els motius exposats suposo que són els correctes, que no vol dir que siguin lògics.

Carme Rosanas ha dit...

Té una fòbia. Claustrofòbia, necessita viatjar sí o sí i està molt nerviós, perquè sap que tindrà ansietat i ho passarà malament. Abans d'agafar el tren està nerviós, després quan baixa, alleugerit perquè ja ha passat i no nerviós, però encara li duren els símptomes físics que li provoca l'ansietat.

McAbeu ha dit...

Ja sabeu allò de que un enigma lateral d'aquest tipus admet moltes solucions i que totes podrien ser la correcta però també sabeu que el rètol vermell se l'emportarà només qui trobi la resposta que ens dona el LLIBRE. Doncs, ja que això ja ho sabeu, ara ja puc passar a respondre els vostres comentaris.

PONS: Ben trobat però no, el nostre protagonista no té cap intenció de suïcidar-se.

XAVIER: No em consta. :-D

XEXU: Ja li he dit a en PONS que la cosa no va per aquí. Ara afegeixo que en Pol puja al tren tal com Déu mana.

CARME: Molt bona també la teva proposta. Però no, que nosaltres sapiguem en Pol no pateix cap fòbia. :-)

Assumpta ha dit...

Prova

Assumpta ha dit...

Hi ha moltes coses a evaluar... crec que li enviaré a la meva germana jejejeje

Assumpta ha dit...

Hi ha moltes coses a evaluar... crec que li enviaré a la meva germana jejejeje

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ha anat bé la prova?. Perquè suposo que la prova no era si podies enviar el mateix comentari dues vegades seguides, que això ja veig que si que ha anat bé: :-DDD
I, pel que fa a l'enigma, no seria més divertit provar de deduir-ho abans de fer venir els reforços?. ;-))

Pons ha dit...

Ens cas de dubte passem a les preguntes. Es important per resoldre l'enigma que sigui director executiu? La empresa va bé o va malament o es indiferent? El tren es elèctric o a vapor? o tant es? baixa i puja del tren en llocs diferents o el tren no s'ha mogut? El executiu baixa viu del tren? Es important saber si interactua amb algú de dins el tren?

ASSUMPTA ha dit...

La prova no era per fer sortir dues vegades el comentari hehehe... això demostra que no acaba d'anar bé 😕😕😕.
Nooooooooo si jo ja vaig pensar!!... però no em ve cap idea...

ASSUMPTA ha dit...

Brutal, PONS!!! 😁😁

McAbeu ha dit...

PONS: No t'hi poses per poc, eh?. :-DD. Va, som-hi (recorda que només puc contestar SÍ, NO o NO EM CONSTA): És important el càrrec concret d'en Pol a l'empresa? NO. Quin és l'estat financer de l'empresa? NO EM CONSTA. És un tren de vapor? NO. El tren s'ha mogut? SÍ. L'executiu baixa viu del tren? SÍ. El protagonista interactua amb algú del tren? NO EM CONSTA.

ASSUMPTA: Doncs feta aquesta prova que sembla que no ha funcionat, ara millor dedicar-nos a provar de solucionar l'enigma. A veure si la "brutal" llista de preguntes d'en PONS us inspira alguna idea (o alguna altra pregunta) que ens porti a la solució correcta. ;-)

Galionar ha dit...

Vaaa, a veure si algú l'encerta, que tinc ganes de saber-ne el resultat!
Jo diria que puja al tren molt neguitós perquè no sap si les accions de l'empresa aniran a l'alça o a la baixa, i això deu ser vital per a ell. Durant el trajecte es deu assabentar, potser per alguna trucada, que s'han desplomat i que l'empresa està en bancarrota... Quan baixa del tren ja no està nerviós perquè els seus dubtes s'han dissipat, però es deu enfrontar al mal de ventre d'estar-se quedant a la ruïna, sense empresa o sense feina...

McAbeu ha dit...

GALIONAR: També podria ser... però tampoc ho és. Afegeixo a les pistes que en Pol no rep cap trucada (ni cap altre tipus de missatge) mentre està al tren. ;-)

ASSUMPTA ha dit...

No tinc ni idea, però m'encanta aquest enigma...
Segueixo pensant... 👍

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: No se t'acudeix cap pregunta, tampoc?. :-)

Pons ha dit...

L'empresa està relacionada amb el tren? L'home puja com a passatger? Com a conductor? Fa alguna funció en el tren? Podria passar el mateix si l'home hagués pujat en un altre mitjà de transport com un vaixell o un avió?

McAbeu ha dit...

PONS: Aquest és el camí. ;-)
L'empresa està relacionada amb el tren? NO. L'home puja com a passatger? SI. Com a conductor? NO. Fa alguna funció en el tren? NO. Podria passar el mateix si l'home hagués pujat en un vaixell o en un avió? En algunes circumstàncies SÍ però generalment NO.

Assumpta ha dit...

Anirem provant...

És important que l'empresa cotitzi a la Borsa? Es refereix a la Borsa espanyola? És algun joc de paraules amb IBEX, per exemple?
Ha pagat el bitllet? Baixa per voluntat pròpia?

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ara m'agrades!! :-)))
És important que l'empresa cotitzi a la Borsa? NO. Es refereix a la Borsa espanyola? NO EM CONSTA. És algun joc de paraules amb IBEX? NO. Ha pagat per pujar al tren? SÍ. Baixa per voluntat pròpia? SÍ.

Pons ha dit...

Es important el fet que el Pol treballi en una empresa per saber què li passa en el tren? Es a dir, si el Pol no treballés a l'empresa li hauria passat el mateix? Es important saber a què es dedica l'empresa?

Tinc una teoria semblant a la de la Carme. El Pol ha de llegir per fer la seva feina i ha de llegir al tren i sap que llegint al tren es mareja i per això està nerviós, al baixar del tren ja no està nerviós però si està marejat.

Assumpta ha dit...

No tinc ni idea, però m'ho passo pipa!!

Mira, la teoria d'en PONS podria estar bé :-))

Galionar ha dit...

Ostres, encara no s'ha trobat la solució? És divertidíssim aquest enigma!
No ho sé, podria ser que al nostre personatge li fes por la foscor, que hagués de passar per molts túnels i que sabés que el tren es quedarà a les fosques... O, una altra opció, que tingués por que si es quedés adormit li robessin les pertinences i es mantingués despert fins al moment de baixar... En aquest darrer supòsit arribaria ja tranquil però potser mort de son...

McAbeu ha dit...

Gràcies per no deixar-ho córrer. :-))

PONS: Resumeixo les teves tres preguntes en una de sola. És important on o en què treballa en Pol? NO. Pel que fa a la teva teoria, no és la bona (en Pol no llegeix al tren) però has trobat un detall crucial per arribar a la solució: El malestar que sentirà el protagonista en baixar del tren serà degut al mareig? SÍ.

ASSUMPTA: Jo també m'ho passo la mar de bé quan li doneu tant de joc als meus jocs. :-)))

GALIONAR: Bones teories però la cosa no va per aquí. Al personatge li fa por la foscor? NO EM CONSTA. El tren passarà per túnels a les fosques? NO. En Pol es queda adormit durant el trajecte? NO. Quan el protagonista baixa del tren està mort de son? NO.

Pons ha dit...

El tren es literalment un tren pel transport de passatgers d'un lloc a un altre? Potser realment el tren es una atracció de fira i l'atracció es mogudeta i el Pol està nerviós al principi perquè sap que l'atracció es forta però després ja no està nerviós però si acaba marejat.

McAbeu ha dit...

PONS: Ara sí, molt bé. Efectivament, el tren on pujarà en Pol és el d'una muntanya russa. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

UAAAAAAAAAAAALAAAAAAAA!!!!

ENHORABONA, PONS!!!... Ho dic de tot cor!!!

L'enigma boníssim!!!

Publica un comentari a l'entrada