GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 23 de març del 2015

695.- Un mort a la cabina telefònica

695.- Han trobat un home mort en una cabina telefònica de les antigues. L'auricular del telèfon penja del cable. Dues de les finestres estan trencades. El cadàver presenta talls als braços però no ha mort assassinat ni ha estat un suïcidi. On havia passat el matí aquest home?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Galionar i Pons "


45 comentaris:

Sergi ha dit...

Ostres, no se m'acudeix res! En aquest tipus d'enigma s'hauria de poder fer preguntes!

Sergi ha dit...

Bé, podria estar relacionat amb superman? Una festa de disfresses? El tio s'ha posat molt en el paper, i en mirar de treure's el vestit ha trencat els vidres. A saber.

Carme Rosanas ha dit...

Ni idea... Hi pensaré...

Assumpta ha dit...

No ha mort assassinat ni ha estat un suïcidi, o sigui que entenem és una mort natural o accidental... i, al damunt, no ens preguntes com ha mort sinó "on ha passat el matí"!! :-DD

Caram, caram... és un cas complicat... Jo també hi vaig pensant...

Assumpta ha dit...

L'home parlava per telèfon, li han donat una mala notícia, s'ha desmaiat i, en caure, ha posat els braços cap endavant, ha trencat els vidres, s'ha fet els talls i ha mort en la caiguda.

I, pel matí... havia anat a esmorzar amb uns amics... hahahaha... és que no veig cap lògica que lligui el fet amb el que ha fet pel matí :-DDD

jo rai! ha dit...

A la feina, possiblement a la companyia telefònica on li havien encarregat de desmantellar cabines antigues i mira, el pobre home ha mort en acte de servei. (Per novel·lar que no quedi...)

jomateixa ha dit...

S'ha quedat tancat, com el de la peli, i ha intentat sortir a cops.
Crec, com en XeXu, que s'hauria de poder fer preguntes, potser hi ha algun testimoni, alguna càmera al carrer... Això necessita una investigació complerta ;D

Anònim ha dit...

Podria ser que vingués de donar de menjar als lleons, el ferissin, i s'ha mort dessagnat mentre trucava a una ambulància. O alguna feina on es pogués ferir als braços (segur que això de les finestres trencades és per despistar, perquè no diu res dels vidres).

Lluna ha dit...

Deu haver passat el matí a la cabina, mort com està...

Bon dia a tothom!!
Bon dia Mc!!

Anònim ha dit...

Aquest home s'ha passat el matí en una avioneta. Llavors ha saltat amb paracaigudes però aquest no s'ha obert bé i acabant estrellant-se contra la cabina trencant dos finestres, i per aturar l'impacte ha fet servir els braços, llavors ha trucat al 091 però quan han arribat ja s'havia dessagnat.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Pobre home, ha passat el mati pencant com un burro, anat a trucar per avisar de arribava tard i l'hi agafat un atac de cort en veure que la cabina... funconava!!!!!, al caure amb els braços oberts a trencat els vidres i s'ha tallat.

Eva ha dit...

A la delegació de l'Agència Tributària? Ni idea, jo només passava a veure la copa del becari del Pons...

Assumpta ha dit...

Voto per l'opció de la BRUIXETA!!! :-DDD

Hi haurà pistes?

jo rai! ha dit...

Ara em penso que el més lògic és pensar que aquell matí l'home es va limitar a viure el darrer matí de la seva vida!

Sergi ha dit...

Encara que sembli mentida, de moment la solució més plausible és la d'en Pons... com a mínim encaixa. Però jo no em resigno a creure que Superman no hi té res a veure! Qui faria servir a dia d'avui una cabina antiga, si no ell?

Anònim ha dit...

He estat pensant com posar el Superman d'en Xexu pel mig però no hi ha manera. Una alternativa seria que en comptes d'un paracaigudista sigui un conductor que té un accident, no porta cinturó i surti voltant i es talli els braços amb el vidres del parabrises i els de la cabina i continuï la història com abans he dit.

McAbeu ha dit...

Ja sabeu que els enigmes laterals poden tenir tantes respostes com gent provi de donar alguna solució. També sabeu, però, que el LLIBRE només en té una i és aquesta la que considerarem com a correcta. Per arribar-hi, ningú ha dit que no es puguin fer preguntes per tant passo a contestar les vostres hipòtesis com si ho fossin i espero que això us serveixi de pista per continuar la investigació. :-))

XEXU: És Superman?. No. Ve d'una festa de disfresses? Tampoc. És important la indumentària del nostre personatge per treure l'entrellat a l'enigma?. Doncs això sí, si el puguessim veure ho tindríem tot més clar.

CARME: Hi ha temps per donar-li alguna volta més encara. ;-)

ASSUMPTA: Mort natural o accidental?. Ha sigut accidental. Li han donat un mala notícia per telèfon?. No, de fet el qui ha trucat ha estat ell i no per res dolent. Havia anat a esmorzar amb uns amics?. No ho sabem però és irrellevant.

JO RAI!: Treballa a la companyia telefònica?. No.

JO MATEIXA: S'ha quedat tancat a dins la cabina?. No.

ROSELLES: Venia ferit de fora, per uns lleons o pel que sigui?. No.

LLUNA: Ha passat el matí dins la cabina?. No.

PONS: Ha entrat a la cabina caient d'un avió o disparat per un accident de cotxe?. No.

BRUIXETA: Ha sofert un atac de cor abans de trencar els vidres?. No.

EVA: Venia de pagar impostos?. No. :-))

Assumpta ha dit...

Deu portar algun uniforme i, per l'uniforme sabríem on ha estat el matí... però ni idea...

Anònim ha dit...

L’home ha passat el matí al taller de vidre preparant els vidres de la cabina a mida. Després els ha instal·lat, i a continuació a trucat dient que ja estaven posats, però realment no estaven ben enganxats i mentre feia la trucada aquests han caigut i li han tallat els braços provocant-li un dessagnament.

Sergi ha dit...

M'agrada que hagis respost les preguntes, encara que no eren preguntes de facto, sinó hipòtesis. Jo sequeixo pensant que superman... no, és broma. A veure, continuem. Podem anar preguntant fins que surti. No ha entrat a la cabina ferit, per tant s'ha ferit allà, i entenc que les ferides se les ha fet amb la trencadissa de les finestres, o les finestres ja estaven trencades i ell s'ha tallat? Anava a trucar per dir que ja havia enllestit una feina? Per dir que el vinguessin a buscar? Avava vestit de submarinista?

Assumpta ha dit...

Podria ser un escombriaire, s'ha passat el matí escombrant els carrers i, en passar per davant de la cabina, ha vist que uns gamberros havien trencat un vidre i que el terra era ple dels trossos. Ha entrat, amb tota la bona fe, per recollir-ho, però amb l'escombra s'ha enredat amb el cable del telèfon que s'ha despenjat, ell s'ha girat de cop i llavors ha trencat l'altre vidre amb el pal de l'escombra, s'ha ferit els braços, ha caigut i, com ningú ho ha vist, ha mort dessagnat. Pobre.

Assumpta ha dit...

Ah, espera, que dius que ell ha trucat.

Doncs faig un "afegit"... Al ser dins la cabina, ha volgut trucar a la telefònica per informar de la incidència i, després de trucar, ha estat quan s'ha embolicat amb el cable i l'escombra i tota la resta...

McAbeu ha dit...

Segueixo contestant preguntes...

ASSUMPTA: El protagonista de l'enigma porta uniforme?. En el sentit estricte de "portar uniforme", no. És escombriaire?. No. Els vidres de la cabina estaven trencats quan ell hi ha entrat?. Tampoc.

PONS: És vidrier?. No. Els vidres de la cabina estaven mal instal·lats i han caigut?. Tampoc.

XEXU: S'ha fet les ferides quan ell mateix ha trencat els vidres de la cabina?. Sí. Anava a trucar per dir que ja havia enllestit una feina?. No precisament una feina però sí que la trucada era per dir que ja havia acabat allò que havia estat fent aquell matí. L'havien de venir a buscar? No. Anava vestit de submarinista? Fins ara no me l'havia imaginat així però podria ser, per a l'enigma valdria igual.

No sé vosaltres però jo m'ho estic passant molt bé. Demà més... :-))

Lluna ha dit...

Ho sigui que porta un vestit que el caracteritza però tb podria anar de submarinista...
Ha entrat a trucar per informar de lo del matí. Segons això entenc que els vidres s'han trencat mentre era a dins ves a saber pq, ja que de fet no ens interessa, el problema és que no veig on ha pogut passar el matí amb aquestes dades... :P

Calla!! Ha passat el matí a l'hospital mentre li curaven els talls que s'ha fet ves a saber com, el pobre no té mòbil i quan ha sortit ha anat a trucar a casa per dir-los que estava bé i ZAS un cotxe ha txocat contra la cabina i PATAPUM l'home ha mort del "sustu"

Assumpta ha dit...

I tant que també ho passem bé... Aquests tipus "jocs de pistes" són els meus preferits :-DDD

Assumpta ha dit...

Queda clar, doncs, que:
- L'home a entrat per telefonar.
- Que llavors la cabina està sencera.
- Que ha passat el matí treballant en una cosa que es pot identificar per la seva forma d'anar vestit.
- Que la seva roba no és un "uniforme" però que identifica la feina que fa.
- Que no és un submarinista, però ho podria ser... (pista raríssima)
- Que els vidres se li han trencat a ell.
- Que s'ha fet les ferides amb la trencadissa de vidres...

Un submarinista, imagino que deu relliscar si va vestit com a tal. Porten aletes, oi?
http://previews.123rf.com/images/poznyakov/poznyakov1201/poznyakov120100176/12340811-Girl-wearing-diving-gear-Isolated--Stock-Photo-scuba-diving-woman.jpg

El tipus de roba que porta el pot fer patinar o relliscar especialment? Un calçat complicat?... Això del submarinista no em quadra gens...

Sergi ha dit...

Ha trencat els vidres per alguna cosa que li han dit al telèfon quan ha trucat? S'ha enfadat? Li han contestat? La trucada l'havia de fer perquè havien quedat així, o la fa perquè ell vol? Són unes quantes preguntes per anar afinant. Hipòtesi, truca per dir que ja ha enllestit el que anava a fer, però el que sent a l'altre cantó del fil li confirma que no, s'enrabia i tenca els vidres per l'exaltació, i es fa mal i mor. No sabem què feia al matí, ni què li han dit, però va per aquí? M'estranyaria, perquè si només s'hagués tallat hauria sortit de la cabina. Unes preguntes més, la cabina està dempeus? Ha mort pels vidres que ha trencat? Per algun factor extern?

Jo també m'ho passo molt bé amb aquesta mena de jocs, m'encanten! I en sé alguns, a veure si em revenjaré i te'n faré algun perquè pateixis tant com nosaltres! Bé, segur que el treies a la primera... Ah, per cert, que miro de fer preguntes de sí i no, perquè així són les normes, oi?

Consol ha dit...

El problema em té intrigada. Més que respostes em sorgeixen preguntes. No tinc notícies que puguis rebre algun tipus de descàrrega elèctrica fent una trucada, però per si de cas: ha estat el contacte de la persona amb el telèfon la causa de l'accident? L'accidentat anava moll quan ha fet la trucada?
La cabina ha rebut la descàrrega d'un llamp i ha provocat la mort accidental? L'accidentat havia estat al mar durant el matí?
Tenim un enigma per descobrir.

Anònim ha dit...

El nostre protagonista ha passat el matí tranquil·lament nedant o fent submarinisme en un llac o un pantà o el mar, i s'ha declarat un incendi a la cabina telefònica o als voltants, i llavors ha sigut quan un helicòpter dels bombers o un hidroavió ha anat a recollir l'aigua i també ha agafat el nostre protagonista i l'ha deixat caure sobre la cabina. El submarinista ha posat les mans per aturar l'impacte contra la cabina i s'ha fet els talls dels braços. Abans de morir ha intentat fer una trucada per demanar ajuda.

McAbeu ha dit...

Com diu en XEXU, aquests enigmes tenen unes "normes" i la principal d'elles és que s'han de fer preguntes de "si" o "no". Ja heu vist que m'he adaptat dins del possible a aquesta norma i he anat contestant més o menys d'aquesta forma les vostres hipòtesis, cosa que dóna més joc. Així que continuo fent-ho:

LLUNA: Podria anar de submarinista?. Podria anar-hi, però ja vaig dir que no me l'imagino així. La raó perquè s'han trencat els vidres no ens interessa?. Ben al contrari, ens interessa i molt. Ha passat el matí a l'hospital curant-se dels talls?. No, els talls se'ls ha fet a la cabina. Un cotxe ha xocat contra la cabina?. No.

ASSUMPTA: Un bon resum, el que et queda clar està clar. ;-). Ha patinat, relliscat o caigut per la roba que porta?. No.

XEXU: Ha trencat els vidres per alguna cosa que li han dit al telèfon quan ha trucat?. No, però la conversa telefònica té molt a veure amb la trencadissa. S'ha enfadat?. No, ben al contrari. Li han contestat?. Sí, quan ha passat tot estava parlant amb el seu interlocutor. La trucada la fa perquè ell vol?. Sí. La cabina està dempeus?. Sí. Ha mort pels vidres que ha trencat?. Sí. Si em fas un joc d'aquests a mi, el treuré a la primera?. No n'estiguis tan segur. ;-)

CONSOL: Ha estat el contacte de la persona amb el telèfon la causa de l'accident?. No. L'accidentat anava moll quan ha fet la trucada?. El més lógic és que no. La cabina ha rebut la descàrrega d'un llamp?. No. L'accidentat havia estat al mar durant el matí?. Podria haver-hi estat. Tenim un enigma per descobrir?. Sí. :-)

PONS: El nostre protagonista ha passat el matí en un llac o un pantà o el mar?. Sí. S'ha declarat un incendi als voltants?. No. Un helicòpter dels bombers o un hidroavió ha anat a recollir l'aigua i també ha agafat el nostre protagonista i l'ha deixat caure sobre la cabina?. No. Abans de morir ha intentat fer una trucada per demanar ajuda?. No.

Galionar ha dit...

Són divertidíssims aquests enigmes! Tot i no encertar-ne ni un, no me'ls perdo mai! Com que aquest és tan difícil, ja no ve d'una animalada: és un pescador de canya, està contentíssim amb el que ha aconseguit avui i ho explica a algú per telèfon. Però mentre xerra se li escapen els cucs (en duia molts, eh?) i s'enfilen pertot arreu, i desesperat intenta eliminar-los a cops de puny, de manera que se li trenquen els vidres, es talla i es mor...

Galionar ha dit...

O també podria ser un esportista que es preparés per a alguna competició amb alguna petita piragua; bat el seu propi rècord i corre a la primera cabina per explicar-ho a algú, però amb les presses no s'adona que porta el caiac al coll, aquest se li encalla dins la cabina entre les dues parets i en intentar treure'l se li trenquen els vidres... I és clar, també es mor dessagnat, perquè el propi caiac li barra la sortida... Gràcies per les bones estones!

Sergi ha dit...

Continuem.

Estava sol en el moment que es trenquen els vidres o hi havia més gent a la cabina? Per ajustar-me a les normes, estava sol o no? Si eren molts, estaven fent una mena de gincama o comiat de solter?

Si no s'ha enfadat i truca perquè vol, s'ha alegrat pel que li ha dit l'interlocutor o interlocutora? De l'alegria ha trencat els vidres? Se m'havia acudit una cosa, però vam quedar que no trucava per demanar auxili. De totes maneres, faré les preguntes. Ha estat en un lloc amb aigua al matí, pot ser que la cabina estigui submergida? Mmm... espera, canvio de paràgraf.

Pot ser que l'home sigui cec? No veia què hi havia fora la cabina, per exemple, aigua, i quan es trenquen els vidres aquesta entra i s'ofega? Per inventar que no quedi.

Pons ha dit...

D'acord. El nostre protagonista ha estat el matí pescant, i ha pescat un peix molt gros. Es un peix tan gros que com que no té mòbil va corrent a una cabina per trucar a la seva donar per explicar-li. Està tan eufòric que quan explica el peix que ha pescat fa els gestos indicant que la mida del peix és molt grossa i això fa que estiri els braços amb molt d'entusiasme, tan que trenca els dos vidres de la cabina amb els braços i acabi morint dessagnat. Tan fàcil com això :P

sa lluna ha dit...

És un netejavidres que s'ha passat el matí netejant cabines. Abans de sortir ha cridat a la seva dona per dir-li que ja anava a dinar. La seva dona li ha dit que tenia el seu plat favorit. Estava tot content, saltant d'alegria, quan a l'anar a sortir li ha donat un cop als vidres amb l'eina i els vidres s'han partit amb tan mala sort que li han caigut a sobre causant-li la mort.

Difícil i lateral >> pensa, pensa!
Bona tarda, Mac!!

sa lluna ha dit...

I ara pensant m'he dit:
On havia passat el matí aquest home?
FORA de la cabina!! ;)

Aferradetes!!

Consol ha dit...

L'enigma es fa cada cop més enigmàtic. Si ho he entès bé sabem que:
- L'home passa el matí a l'aigua (pantà, llac o mar)
- Fa una trucada dins una cabina antiga per comunicar que ha acabat el que feia aquell matí.
- La conversa li aporta alegria.
- L'home trenca els vidres de la cabina.
- L'home mort per la trencadissa dels vidres de forma accidental.

Em pregunto com trenca els vidres. L'home porta un estri com una pala per navegar? Porta una canya per pescar? Porta algun altre estri? Trenca els vidres amb aquest estri? Trenca els vidres involuntàriament degut a la seva alegria?
És rellevant el tipus de tasca que havia acabat al matí? Estava fent una juguesca o cursa amb algú altre? Estava fent una investigació a l'aigua?
Hipòtesi: l'home feia un trajecte a l'aigua amb una barca o similar amb rems. Cronometre el temps. Va a la cabina amb el seu rem. Informa per telèfon del temps que ha aconseguit. Li diuen que ha batut un record o similar. La seva alegria desestabilitza la pala i fa que es trenqui el vidre. Mort per la trencadissa de vidres.

Sergi ha dit...

Em sembla que en Pons l'ha encertat. No sé per què però sospito que ja se'l sabia...

Eva ha dit...

Ara que havia pensat una altra cosa va i me l'espatlleu amb les preguntes :-))

McAbeu ha dit...

M'ha agradat veure les diferents hipòtesis que anàveu rumiant i anar contestant les vostres preguntes per treure l'entrellat de l'enigma. Però ja no cal fer-ho més perquè a la fi ha sortit la solució que el LLIBRE buscava: El protagonista de l'enigma havia passat el matí pescant. Quan tornava a casa va trobar-se la cabina i no va poder evitar trucar a un amic per explicar-li que havia pescat un peix molt gros. Emocionat i eufòric, va fer el gest d'obrir els braços per ensenyar-li la mida i va trencar els vidres, morint dessagnat pels talls provocats.

Una resposta que comença donant GALIONAR, que encerta on havia passat el matí el pobre pescador, i acaba perfectament PONS explicant els detalls de la seva mort. Felicitats a ells dos i moltes gràcies a tots els que heu barrinat una possible solució. :-))

Anònim ha dit...

Aquests laterals complicats son els rètols vermells que més satisfacció donen :D

Primera vegada que comparteixo rètol amb Galionar ^^

M'agrada veure com ja ha cal·lat el missatge en el Sergi que el Pons es omnipotent i ho sap tot :D

Sergi ha dit...

Vaja, esperava que encara jugaríem una mica més. Doncs res, felicitats als qui ho han encertat. Espero que facis més enigmes d'aquest tipus!

Galionar ha dit...

Colloooooooooooons...! I ara què dic, jo? Va sonar la flauta ben bé per casualitat! Tot un honor saber que comparteixo alguna cosa amb el Sr. Pons! De debò, gràcies per aquestes bones estones que ens fas passar, Mc, i per l'oportunitat d'exercir la neurona.
Una bona abraçada a tothom!

Assumpta ha dit...

Hahahaha... una miqueeeeeeeeeeeeeeta rebuscat, eh? :-P :-P però ha estat molt divertit jugar, preguntar i obtenir pistes de "SÏ" "NO"... N'has de fer més d'aquest tipus :-))

McAbeu ha dit...

Gràcies a tots, jo també m'ho he passat molt bé. Segur que ho repetirem. :-)

Publica un comentari a l'entrada