GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 10 de desembre del 2014

669.- Economia domèstica

669.- Repassant les factures d'aquest mes, he comprovat que he gastat 110 € en telèfon i electricitat, 170 € en electricitat i gas, 110 € en gas i aigua, 330 € en aigua i alimentació, 530 € en alimentació i roba i 250 € en roba i telèfon. Segur que entendreu que m'hagi atabalat i que ara no sàpiga quan m'he gastat en cada concepte, podríeu calcular-m'ho?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

17 comentaris:

Anònim ha dit...

110 € en telèfon i electricitat => T+E =110
170 € en electricitat i gas => E+G=170
110 € en gas i aigua => G+A = 110
330 € en aigua i alimentació => A+L=330
530 € en alimentació i roba => L+R=530
250 € en roba i telèfon => R+T=250

Aillem una lletra
E = 110 - T, G = 170 - E, A = 110 - G, L = 330 - A, R = 530 - L, T = 250 - R

Es cosa meva o falten dades? Això no es pot resoldre...

Sergi ha dit...

Porto una estona fent operacions de primària i em dóna un bucle infinit com diu el Pons... no se m'acudeix cap manera de resoldre-ho.

Assumpta ha dit...

Eeeeeeeeei... dos genis matemàtic no el saben resoldre!!... hehehe... m'agrada aquest enigma :-DDD

Assumpta ha dit...

Gas 100 aigua 10
Electricitat 70 i gas 100
Telèfon 40 electricitat 70
Aigua 10 i alimentació 320
Alimentació 320 roba 210
Roba 210 i telèfon 40

Quadra perfectament :-))

Assumpta ha dit...

O sigui, per ordre alfabètic:

Aigua.......... 10
Alimentació... 320
Electricitat... 70
Gas........... 100
Roba.......... 210
Telèfon........ 40

Està clar que els que no heu de fer números per mirar de poder viure, no us havia de sortir.
Res de fòrmules!! Aquí, sentit comú :-DD

Primer he suposat que no hi hauria decimals. Després he agafat la suma que em semblava més clara... Entre GAS i AIGUA era obvi que el Gas havia de tenir una part mooooooolt més gran, així que, amb la intuïció i intel·ligència que em caracteritza he fet la suposició que podrien ser GAS 100 i AIGUA 10

I ho he anat substituint... allí on posava gas, li donava el valor de 100 i a l'altre concepte, la diferència fins arribar al total que em donava cada parella. Allí on deia aigua li posava 10... A cada substitució obtenia el valor d'un altre producte. I bé, m'ha quadrat a la primera.

Bé... he de reconèixer que ha estat divertit perquè al concepte "Aigua" no li he donat el contingut de "rebut de l'aigua" sinó a la despesa en Aigua de Viladrau :-DDD per això he posat tan poquet.

De totes formes, alguna cosa em diu que això pot tenir molts més resultats. Vaig a provar fent l'aigua més cara :-P

Assumpta ha dit...

Així també dóna:

Gas 90 aigua 20
Electricitat 80 i gas 90
Telèfon 30 electricitat 80
Aigua 20 i alimentació 310
Alimentació 310 roba 220
Roba 220 i telèfon 30

:-DD

Anònim ha dit...

D'acord, fent-ho com a sistema d'equacions no funciona perquè tal com ens demostra l'Assumpta hi ha moltes solucions possibles degut a la variabilitat de les dades.

Assumpta ha dit...

Ja ho dic jo que sóc una destral :-DD

Unknown ha dit...

En aparença, el problema es pot plantejar com un sistema de 6 equacions i 6 incògintes, però si l'intentem resoldre, observarem que una de les equacions és combinació de les altres, per tant només ens queden 5 equacions per a 6 incògnites. Això fa que el problema tingui infinites solucions.

Assumpta ha dit...

MAC, un tuitaire molt simpàtic t'ha volgut deixar un comentari aquí, explicant que això de les múltiples respostes..

"Això passa perquè, de fet, una de les equacions és combinació de les altres. Així, tens 5 eq i 6 incògnites." (Pau Comes)

Però no ha pogut escriure. Abans ho tenies més obert, oi? Ara fins i tot demana la paraula de verificació. Com és? Que t'entrava Spam?

Assumpta ha dit...

Aaaah! Hahahaha jo deixant el comentari i al final has pogut! :-DD

Assumpta ha dit...

MAC, que consti que jo l'he resolt soleta, eh?... Ha estat quan he vist que hi havia moltes respostes que he demanat ajut als tuitaires i en MARC m'ho ha explicat, però jo no he fet trampa :-))

McAbeu ha dit...

Queda demostrat que fer quadrar l'economia domèstica és força complicat si ni els sistemes d'equacions funcionen. Com al final heu descobert, en aquest cas hi havia moltes solucions possibles però el LLIBRE es conformava amb una de sola, així que l'ASSUMPTA s'emporta el rètol vermell. Felicitats!! :-))

PS1: Benvingut al XAREL-10 i gràcies per l'explicació, PAU. :-)

PS2: He quedat parat amb això que m'has dit de la verificació de paraules, ASSUMPTA, perquè des de que la vaig desactivar no ho he tornat a tocar i em pensava que no hi era. De fet, a la configuració del meu blog continua sortint com desactivada però he comprovat, entrant sense el meu perfil, que si que surt. Fent proves he vist que potser és culpa de la finestra emergent dels comentaris així que els he posat incrustats (encara que jo prefereixo l'altra opció) a veure si s'arregla. Continuarem investigant...

Assumpta ha dit...

Iupiiiiiiiiii :-)) Un matemàtic!! :-DD

Parlant de verificacions i tal... darrerament trobo coses rares als blogs... fins i tot al Chrome que faig servir: em desapareixen els historials i coses estranyes (i aquest ordinador únicament el faig servir jo). A veure si estan fen canvis i proves rares d'quelles que a vegades fan, tan simpàtics ells... i per això ens trobem coses diferents :-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Els canvis que els amics de Blogger fan en teoria per facilitar-nos la feina però que a la pràctica només ens compliquen la vida són de sobres coneguts per tots nosaltres. No m'estranyaria que aquest sigués el cas... :-)

Assumpta ha dit...

Saps? M'estic trobant la verificació de paraules a molts blogs que abans sé segur que no la tenien... Ves a saber si també la tinc jo i, com sóc l'autora, no ho veig!!...
Ai, ai... no sé per què es fiquen a casa nostra! :-P

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Jo diria que al teu no surt, per això em va venir la idea de treure la finestra emergent dels comentaris que jo encara tenia i tu ja no. Vaig a provar-ho a casa teva i et dic alguna cosa. :-)

Publica un comentari a l'entrada