GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 10 de març del 2014

596.- Interrogatori a les masmorres reials

596.- El rei en Jaume interroga a dos detinguts sabent que un d'ells és un servidor d'un comte traïdor i l'altre és servidor d'un duc renegat. Per poder detenir als seus amos primer ha de saber a qui serveix cadascú, el primer diu: “Sóc servidor del comte” i l'altre afirma: “Sóc servidor del duc”. La reina Violant, que passava per allí, adverteix al seu marit: “Pensa que almenys un d'aquests homes t'està mentint”. Podeu ajudar al Rei a trobar la veritat?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment els dos han mentit.

Si sap segur que son seguidors de cada noble, i que un menteix, només queda la opció que ho hagin dit al revés. Es a dir, el que ha dit que es seguidor del duc es seguidor del comte i al revés.

Anònim ha dit...

quan dic que "un menteix" vull dir, "mínim un menteix" i per tan els dos menteixen.

Lluna ha dit...

Aquí en pons sense posar-se violent ja ha trobat qui menteix :P

Bona tarda pons!!
Bona tarda Mc!!

Assumpta ha dit...

I com ho sap la reina Violant que un dels homes (o els dos) menteixen?

Aquesta reina diria jo que té uns serveis secrets propis :-DD

jomateixa ha dit...

Crec que hauria d'interrogar a la reina, que potser coneix massa bé aquests dos...

Sergi ha dit...

Estic amb les noies, cal interrogar la Reina, que sap més del que diu. Però en Pons té raó, penso. Faig la meva explicació encara que no serveixi ja. Si almenys un menteix, vol dir que un d'ells menteix o que els dos menteixen. No hi ha opció que els dos diguin la veritat. Com que sabem que no tots dos diuen la veritat, però diuen ser seguidors d'un renegat diferent, els dos han d'estar mentint, perquè si no, posat que en realitat cadascú serveix a un dels renegats, si un digués la veritat i l'altre mentís dirien ser seguidors del mateix home. Ara sabem que segueixen l'home contrari del que diuen. Quin parell de malparits.

Anònim ha dit...

La veritat, es que seguir els mètodes de Jack Bauer per fer confesar els sospitosos ha de ser la mar de divertit ^^

McAbeu ha dit...

Els mètodes de J. Bauer i l'interrogatori a la reina Violant els deixarem per un altre enigma que per solucionar aquest no són gens necessaris com molt bé demostra PONS al primer comentari. Felicitats!! :-))

PS: A punt he estat de tornar a fer-li compartir el rètol vermell amb en XEXU per la seva explicació... però al final me n'he estat. :-DDD

Anònim ha dit...

compartir? Això només es fa quan soc jo el que arribo més tard :P

Publica un comentari a l'entrada