GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 3 de febrer del 2014

586.- El missatger del rei

586.- El Rei Jaume I encomana a un cavaller que recorri tot el seu regne portant un missatge a totes les poblacions del reialme. El cavaller parteix a la seva missió i en un moment determinat se n'adona que ha fet, exactament, 15.951 quilòmetres. Al missatger li fa gràcia comprovar que és un nombre capicua però això no li fa aturar la marxa i curiosament es troba que dues hores després el nombre de quilòmetres fets torna a ser capicua. Amb aquestes dades, pots calcular la velocitat del cavaller suposant que aquesta sigui constant durant tot el viatge?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Xexu i Pons007 "

16 comentaris:

Lluna ha dit...

Mc!!!! Què és dilluns!!!

Res, que tinguis molt bon dia!!!

Sergi ha dit...

Jo diré 55 km/h, que m'ho he tret una mica de la màniga, però he pensat el següent capicua, he restat per saber els quilòmetres fets, i he dividit per les dues hores. En surt aquesta velocitat, tot i que em sembla molt, i em sembla que el pobre cavall hauria de parar de tant en tant a descansar, no...? Porta ja molt 'trote' mai més ben dit.

Carme Rosanas ha dit...

Jo he fet el mateix raonament que en XeXu i em surt igual... 55 km per hora.

Ara aquest cavall és estrany, a més a més de ràpid, porta comptaquilòmetres.

Anònim ha dit...

El proper capicua a 15.951 es 16.061. Per tan en dos hores ha recorregut 16061 - 15951 = 110 Km. Dividit entre 2 hores surt a una velocitat de 55km/h
A no ser que sigui realment ràpid i s'hagi parat al 16161 i per tan vagi a 105Km/h. Però em sembla excessiu per un cavall...

xavier pujol ha dit...

L'enunciat només parla de cavaller, i no anomena en cap cas que hi hagi cavall.
Si va a 55 km. per hora, com suggereixen els comapnys de més amunt, el trot encara té més mèrit.
Fita

sa lluna ha dit...

Pobre cavallet, quina marxa!!

Bon dia a tothom!
Aferradetes, Mac :)

Assumpta ha dit...

Disculpeu... Algú ha qualificat aquest enigma de fàcil? :-P

Jordi ha dit...

Ha fet 0,16061 km, 161 m. Tot just per arribar a la posada i fer un bon dinar i migdiada (2 hores) :D

Assumpta ha dit...

Home, segons com, fer 161 metres ja té el seu mèrit, eh? :-))

Elfreelang ha dit...

aquesta mossa del gorro vermell em sona una mica....
ostres a bones hores estic per dividir restar i ves a saber què més....em rendeixo tants quilometres em maregen

Consol ha dit...

També podria ser que quan diu "el nombre de quilòmetres fets" no es refereixi al total sinó als fets durant les últimes dues hores. Així, pot haver fet 11 Km en dues hores, és a dir, 5,5 Km/h.

McAbeu ha dit...

Sempre agraeixo les interpretacions que van una mica més enllà, com les d'en JORDI, CONSOL i XAVIER (realment amb un cavaller sense cavall, aquest trot seria digne d'admirar ;-D). El LLIBRE però, va més per feina i ens diu que: El nombre capicua següent és el 16.061, per tant si en dues hores ha fet 16061 – 15951 = 110 km és fàcil deduir que la seva velocitat resulta ser de 55 km/h. Com molt bé encerta primer en XEXU, i per això s'emporta el rètol vermell que avui compartirà amb en PONS per haver-nos posat els càlculs, que sempre és una cosa que també agraeixo molt. Felicitats!! :-))

Anònim ha dit...

Sabia que el Llibre es sentiria culpable per les vegades que he estat a mitges d'encertar-la i no m'ha donat mig rètol vermell!

McAbeu ha dit...

PONS: És que encara que ell ho intenti dissimular, en el fons el LLIBRE és una bellíssima persona (vull dir, un bellíssim objecte inanimat). ;-)

Sergi ha dit...

Maleït Pons! No hi havia prou amb explicar els càlculs? Ja està l'informàtic aquí presumint de matemàtiques...

McAbeu ha dit...

XEXU: Tens raó que, en aquest cas on els càlculs només eren una resta i una divisió, amb la teva explicació ja s'entenia però no em negaràs que amb els càlculs d'en PONS tot queda més bonic, no?.
...
Ja ho sé que no, a tu no et puc enganyar. Ho he fet perquè en PONS no m'enviï més instàncies i així evitar que em saturi el departament d'atenció al client. ;-D

Publica un comentari a l'entrada