GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 14 de maig del 2012

423.- Estadística automobilística

423.- Un analista rep una estadística que indica que els conductors de sexe masculí tenen més accidents d'automòbil que les dones. Sabent això pots dir quina conclusió ha extret pel seu estudi: A) Els homes i el seu masclisme atàvic s'equivoquen quan diuen que les dones condueixen pitjor; B) És cert que els homes condueixen millor, però el fet que condueixin amb més freqüència fa augmentar les probabilitats d'accident; C) Els homes i les dones condueixen igual de bé, però els homes fan més kilòmetres; D) Els camions estan implicats en molts accidents i la majoria de camioners són homes; E) No hi ha dades per justificar una conclusió.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme "

12 comentaris:

jo rai! ha dit...

La polèmica està servida!

Carme Rosanas ha dit...

E! No hi han dades...

No pas suficients, està claríssim!

I el llibre ja pot dir missa! he, he, he...

Bon dia Mc! Bon dia jo rai!

Sergi ha dit...

No hi ha dades suficients, no parla de dones conductores! Compara conductors mascle amb dones en general, així no hi ha qui faci estadística!

Sergi ha dit...

En tot cas, jo no entrava en l'estudi, si no els homes conductors sortiríem perdent segur!

Assumpta ha dit...

Doncs jo ho tinc claríssim, la resposta correcta és la "A", Els homes s'equivoquen quan diuen que les dones condueixen pitjor :-)

Aquestes estadístiques són certes, eh? A més els accidents més bèsties, amb més víctimes i tal gairebé sempre condueixen homes, mentre que les dones tenen accidents molt més petits... una topadeta de res, una rascadeta...

Ara bé, per l'enigma, potser sí que la correcta fos la E... no sé :-P

Yáiza ha dit...

Si he de resoldre l'enigma amb lògica, suposo que en XeXu té raó amb el tema de vocabulari que ha copçat, tot i que això em semblaria més lateral que altra cosa.

Però... com tots sabeu, la veritat, és la A!!! No hi ha més! I l'Assumpta té molta raó definint el tipus d'accidents que té cada sexe. Hehehe.

Si l'estudi s'ha fet prou bé com per afirmar que els homes (conductors) tenen més accidents que les dones (conductores) , s'ha d'haver tingut ja en compte la freqüència amb què s'utilitza el cotxe i els quilòmetres totals fets, així com la circumstància: oci, mitjà de transport, feina...?
Així que es podrien descartar la B, la C i la D.

Jordi ha dit...

No hi ha dades per a concloure res perquè l'enunciat és la conclusió de l'estudi del que no tenim cap dada.

Sense les dades no és pot dir res. El que si que sé és que el que va treure més conclusions és un polític: ni punyetera idea d'estadística però agafarà allò que li interessi.

Pons ha dit...

F) cap de les anteriors

Pilar ha dit...

Jo crec que no n'ha tert de conclusions...Si ha estat llest les ha desestimades. ^0^

McAbeu ha dit...

Qualsevol conclusió seria precipitada perquè la resposta correcta és la E.- No hi ha dades per justificar una conclusió. :-))
Rètol vermell per la CARME que és la primera que ho diu. Felicitats!!

Carme Rosanas ha dit...

Ei! que li hagués costat molt i molt al LLIBRE de convencer-me del contrari!

McAbeu ha dit...

CARME: Ni ho ha intentat però si ho hagués provat, jo no li hauria deixat fer. :-DD

Publica un comentari a l'entrada