GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 25 de desembre del 2009

Encreuat Temàtic 003



QUINES PARAULES FALTEN?

Com veieu es tracta d'un encreuat de set paraules (en aquest cas hauríem de dir que són set conceptes formats, cadascun d'ells, per dues paraules)...

No hi ha definicions però sabem que totes responen a un mateix tema que ve indicat, com a títol, en el mateix encreuat. A més tenim com exemple i com a pista una de les paraules ja col·locada al tauler.

La vostra feina és encertar les altres sis paraules que s'encreuen amb la que ja està posada. Si les trobeu dieu-me-les als comentaris amb el número que els correspon segons el tauler. Serà qüestió de posar-s'hi, no?. ;-)

Com haureu suposat, no és cap casualitat que aquest Encreuat Temàtic aparegui un dia com avui com tampoc ho és que us posi aquesta "pista" en forma de vers de Nadal

LES FIGURES DE FANG
(Ramon Muntanyola)

Jo tinc un pessebre
Petit i lluent,
De suro i de molsa
Tot blanc, tants de bens.
Figures i cases
d’argila i paper,
corrals amb gallines,
de bous i un pagès.
Tres dones que renten
amb l’aigua d’un rec,
i una altra que fila
i un vell que té fred.
Pastors que es desvetllen
d’un somni serè,
i uns àngels que canten
d’un núvol encès.
Jo tinc un pessebre
bonic com cap més.

BON NADAL



TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " P-CFACSBC2V "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

27 comentaris:

BACCD ha dit...

Hola, McAbeu! Gràcies per la teva visita!

Hosti, ara mateix no tinc temps de fer encreuats, però sembla que aquí us ho passeu molt bé, no? M'hi hauré de passar més sovint.

Bon Nadal a tu també!! :)

Assumpta ha dit...

Maaaaaaaaac!!! És molt difícil, xiquet :-)

Em sembla que ens hauràs d'ajudar una miqueta. O com no arribi en P-cfacsbc2v amb un dels seus rampells d'inspiració :-))

BON NADAL!!! :-))

rebaixes ha dit...

Avui el cervell no sé si està massa disposat a fer encreuaments, crec que en unes quantes s'ha encreuat amb bastantes i em sembla que flota pels núvols. Ara la canallada de nets i grans ens hem passat l'estona cantant i fent fer al tió un dispendi de gasto que el pobre tindrà que omplir molt el pap per retrobar-se de nou amb la pantxurra plena... És una festa que em fa molt de goig... Deixem'ho de moment que no ens posaran a la presó si no hi posem ganes en sol·lucionar-ho.
Que segueixen els bons desitjos, Anton.

McAbeu ha dit...

Bon dia de Sant Esteve a tots i a totes!

DUSCHGEL: Benvinguda tu també. He trobat el teu blog mentre feia la recerca de pistes pel BI-09, també hi aniré tornant!

ASSUMPTA: Doncs a mi no em sembla tan difícil, les solucions que busquem són les que hi ha d'haver per força a qualsevol pessebre. En quant a això de que són conceptes de dues paraules vull dir que per exemple "La Mare de Déu" no surt com "Mare" o com "Déu" sinó com "MAREDÉU" (he fet servir aquest exemple perquè és la teva figura al pessebre blogaire però no intentis encabir-la a l'encreuat que no hi és) :-DD

ANTON: Sóc conscient que amb els excessos festius i culinaris d'aquests dies, costa una mica posar-se a fer encreuats. Però no pateixis que aquí no tenim cap termini per fer els enigmes.

Assumpta ha dit...

Jo entenia que cada una era DUES FIGURES! Per exemple "Josep i Maria" o sigui: JOSEPIMARIA i admeto que la vaig estar buscant però no cabia per enlloc.

Per exemple: REIMELCIOR seria?

Val, aquesta no la pots dir... :-)

A veure, si fos de futbolistes, valdria ENTRENADORPEP?

Però Mac, per a tu no és difícil perquè ho tens molt clar al cap tal com ho has fet, però pensa que no tenim cap pista en absolut!

En cas que siguin dues figures, per exemple: ANGELIPASTOR o PASTORIANGEL?

Ai, em sap molt de greu, no t'ho prenguis malament, eh? però és que el trobo molt difícil... i em feia il·lusió ni que fos provar-ho però no sé pas per on he de començar ni quin criteri hauràs seguit tu per ordenar els dos conceptes o figures...

He anat provant amb el poema i podria encabir "SUROIMOLSA" al 5 Vertical, però això no em dóna cap més lletra de "pista" per cap altre paraula... i no trobo res més :-)


Per cert, que el poema és molt, molt maco... molt dolç... m'encantaria poder-lo sentir dit per un nen o nena petits...

JJMiracle ha dit...

Amb un "rampell d'inspiració" (Assumpta dixit), les he col·locades totes menys la primera que no m'hi encaixa res. Continuaré pensant-hi…

Assumpta ha dit...

Jejeje ja sabia jo que si no ho feia en P-cfacsbc2v no ho faria ningú :-)))

Jo m'ho vaig estar mirant una bona estona, però no sabia què buscava, ni en quin ordre ho buscava ni com havia d'aparellar els conceptes ni res... No sé. Em sap greu. Potser em vaig posar pesada demanant més pistes, o potser en Mac es va molestar, perquè veig que ja no va tornar a respondre... però és que no en sé més.

JJMiracle ha dit...

Bé, posaré les que tinc, a veure si estan bé i podem treure l'entrellat de la primera.

2. Àngel anunciador
3. Nen Jesús
4. Reis Mags
5. Verge Maria
6. Sant Josep

Ara ve quan no n'hi ha cap de bé…

Assumpta ha dit...

Ai, em sembla que en Mac va dir que la Verge Maria no hi era!... Bé, va dir que no hi era com a "Mare de Déu" potser sí que hi era com a "Verge Maria" :-))

McAbeu ha dit...

P-CFACSBC2V: Els teus "rampells d'inspiració" funcionen perfectament i encertes TOTES les que dius (a la nº2 tu escrius un nom i un adjectiu, i jo vaig fer-la amb dos substantius però el concepte és el mateix). Te'n falta una i a continuació trobaràs una pista que li dono a l'ASSUMPTA.

ASSUMPTA: Aquesta vegada les pistes t'han despistat del tot. A més aquest cap de setmana no he estat gaire pel blog i no he pogut contestar-te els comentaris (coses de les celebracions de Nadal en cap cas m'he molestat, eh! :-DD).
En la resposta a P-CFACSBC2V suposo que has vist que volia dir amb això de 1 concepte amb 2 paraules, la solució que falta està feta igual i com a pista et dic que la segona paraula comença amb la "A" que P-CFACSBC2V ja ha posat al tauler.

Assumpta ha dit...

Si!!! no vaig entendre res de res :-( i això que jo sóc de beure poc per les festes... a més, que quan bec tampoc m'afecta massa, aguanto bastant :-))

Doncs deu ser "Àngel Anunciació" :-))

Pensaré una mica la primera... tot i que no sé si val la pena ara que tanques el blog... i, a més, ja he llegit que NO em vols regalar EL LLIBRE!!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Acabo d'editar l'apunt d'aquest matí (es veu que per culpa de Blogger no havia sortit complet) i ja hauràs vist que potser si que val la pena pensar la resposta que us falta. :-DD
No et puc regalar el LLIBRE perquè encara el necessito, però si vols te'l canvio pel teu rellotge ;-)

Ah! ÀNGEL ANUNCIACIÓ és correcte per la resposta nº 2.

JJMiracle ha dit...

Podria ser, la que falta, PASTOR AMB BENS?

Una altra que m'hi encaixa, però segur que no ho és: "pastor alemany" :-D

Assumpta ha dit...

Jajajaja ja veuràs tu el proper post meu i el meu rellotge ;-))

A les 0:01 del dia 29 l'he programat :-))

Mira que si haguessis tancat el blog de veritat perquè jo t'hagués dit que els mots encreuats eren dificilíssims!!! :-DDD

Assumpta ha dit...

Com sigui "Pastor amb bens"!!! val, dos conceptes, però amb un "AMB" queeeee tela marinera!! jajaja

McAbeu ha dit...

Certament, hagués estat molt fort tancar el blog per haver-me dit que un enigma és difícil (amb el bé que m'ho passo quan us costa una mica).
I a més així us puc anar posant pistes:
M'ha fet molta gràcia el "pastor alemany" (encara que dubto que aquesta raça de gos sigui típica de la Palestina del segle I) i tampoc val "pastor amb bens" (que com diu l'ASSUMPTA té un amb de massa).
Però us haig de dir que "Pastor" és correcte, ara només us falta trobar que fa aquest pastor. ;-)

JJMiracle ha dit...

Llàstima, això del pastor alemany… I sí, això de "pastor amb bens" sembla més el títol d'un quadre. Per tant, suposo que es tracta del PASTOR ADORANT.

Assumpta ha dit...

PASTOR ADORANT!! CLAR!!

Mac, jo crec que, ja podries entrar ara mateix a donar-li el premi i fer-lo "Seguidor d'honor" del teu blog!! ;-)))

McAbeu ha dit...

Realment en P-CFACSBC2V es mereixeria (com també tu ASSUMPTA i alguns d'altres) rebre el títol de "Seguidor d'honor" d'aquest blog però no li puc donar... perquè ja fa temps que el té (com tu mateixa i alguns d'altres).

El que si que faig és entrar, ara mateix, (ara feia temps que no m'ho feies fer i ja ho enyorava :-D) per felicitar-lo per haver encertat l'encreuat al 100%.

Assumpta ha dit...

Aaaaai!!! quina il·luuuuuu :-))) :-DDDD

Va, de tant en tant et cridaré, val? jajajaja

JJMiracle ha dit...

Brindem amb cava, no? :-D

McAbeu ha dit...

Realment qualsevol ocasió és bona per brindar amb cava, i aquests dies encara més.
Així que brindem! :-DD

Espera però, que primer cridaré a l'ASSUMPTA a veure si a mi també em funcionen els poders...

ASSUMPTA, ASSUMPTA... QUE VOLS VENIR A BRINDAR AMB CAVA?

Assumpta ha dit...

Holaaaa!!! sí, sí, que vull brindar amb cava!! :-DDDD

JJMiracle ha dit...

Que bé que s'hi està, en aquest blog! :-)

Assumpta ha dit...

Si!! :-))

McAbeu ha dit...

Txin, Txin!

I moltes gràcies :-))

Assumpta ha dit...

:-)))

Publica un comentari a l'entrada