GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 16 d’agost del 2009

Escriptors als carrers de Vila-seca (3/3)


Des del blog Tens Un Racó Dalt Del Món ens conviden a fer un safari fotogràfic (VPAMIES dixit) pels carrers dels nostres pobles i ciutats a la cerca i captura de carrers amb nom d'escriptors. En aquest apunt hi trobareu més informació.

Jo ho fet a Vila-seca (Tarragonès) on he trobat 17 escriptors i 1 llibre, és a dir una mica menys del 10% del total de carrers són dedicats a la literatura, i us els ofereixo en tres fascicles col·leccionables que he anat publicant durant els tres primers diumenges d'agost.

Avui acabem la feina (Podeu veure la resta AQUÍ i AQUÍ):

12.- JOSEP CARNER (Balaguer 1898 - Sacramento, Califòrnia 1988. Fou un escriptor i polític català, un dels primers militants d'Estat Català)

13.- JOSEP ANSELM CLAVÉ (Barcelona, 21 d'abril de 1824 – 25 de febrer de 1874. Músic, poeta i polític català. Fundador del moviment coral a Catalunya i impulsor del moviment associatiu)

14.- SALVADOR ESPRIU (Santa Coloma de Farners 1913 - Barcelona 1985. Fou un poeta, dramaturg i novel·lista català, considerat un dels renovadors, juntament amb Josep Pla i Josep Maria de Sagarra, de la prosa catalana de fórmules noucentistes)

15.- MARIA AURÈLIA CAPMANY (Barcelona, 1918-1991. Novel·lista, autora de teatre i assagista. És una de les escriptores catalanes més polifacètiques)

16.- JOAN FUSTER (Sueca, País Valencià, 23 de novembre del 1922 - ídem, 21 de juny del 1992), va ser un escriptor valencià en llengua catalana. Tot i que va ser més reconegut popularment per la seua obra principal, l'assaig històric Nosaltres, els valencians, la seua tasca investigadora i editorial abraça diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi lingüística, història, turisme i filosofia)

17.- MIQUEL MARTI I POL (Roda de Ter, Osona 1929 - ídem 2003. Fou un poeta català, un dels més populars del segle XX)

Podeu localitzar-los tots sobre el plànol de Vila-seca
utilitzant Google-Maps


ADDENDUM:

Fora del nucli urbà de Vila-seca podem trobar un parell de rotondes que també porten nom d'escriptor, es tracta de :

Plaça RAMON MUNTANER (Peralada, 1265 - Eivissa, 1336; va ser l'autor de la més llarga de les “Quatre Grans Cròniques”, la que narra els fets des de l'engendrament de Jaume el Conqueridor fins a la coronació d'Alfons el Benigne)

Plaça MERCÈ RODOREDA (Barcelona, 10 d'octubre de 1908- Girona, 13 d'abril de 1983; Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de 1980, és considerada l'escriptora contemporània més influent en llengua catalana)

Al ser places que no pertanyen al nucli urbà, aquestes rotondes no tenen una placa amb el seu nom. Però almenys us poso aquest enllaç a Google-Maps i així les podreu veure a vista de satèl·lit.


7 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Ai que aplicat que ets, has fet los deures de Jesús. Jo és que n'he vist per aquí per Tarragona però no porto mai la càmara a sobre :(

McAbeu ha dit...

BAJOQUETA: És que així em posarà més nota :-DDD
Ara seriosament, em va engrescar aquesta idea i en una tarda vaig fer totes les fotos (això a Tarragona ha de costar més ;-D) que he anat publicant en tres diumenges. Ja he vist que poca gent ha seguit la iniciativa però, que vols que et digui, a mi em continua semblant una bona idea.

J ha dit...

Bona idea i bona feina per part teva. Es nota que t'ho has passat bé fent-la.

JJMiracle ha dit...

Déu n'hi do, 17 carrers! Almenys que la gent es recordi dels escriptors…

Assumpta ha dit...

Ets molt treballador i ben organitzadet jeje :-))

Sóc a Reus!! o ja només falten 887 hores per la tardor jiji ;-))

Josep M. Sansalvador ha dit...

Jo encara tinc els deures per fer. Al meu poble hi ha tot un sector literari, molt literari.
Quan tingui una estona, m'hi poso !

Jesús M. Tibau ha dit...

molt bon safari. Gràcies

Publica un comentari a l'entrada