GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 2 d’agost del 2009

Escriptors als carrers de Vila-seca (1/3)


Des del blog Tens Un Racó Dalt Del Món ens conviden a fer un safari fotogràfic (VPAMIES dixit) pels carrers dels nostres pobles i ciutats a la cerca i captura de carrers amb nom d'escriptors. En aquest apunt hi trobareu més informació.

Jo ho fet a Vila-seca (Tarragonès) on he trobat 17 escriptors i 1 llibre, és a dir una mica menys del 10% del total de carrers són dedicats a la literatura, i us els ofereixo en tres fascicles col·leccionables que publicaré els tres primers diumenges d'agost.

Comencem amb aquests:

01.- RAMON LLULL (Ciutat de Mallorca, 1232/1233 – 1315/1316. Va ser un rellevant escriptor, filòsof, místic, teòleg i missioner mallorquí del segle XIII. És considerat un dels creadors del català literari)

02.- AUSIÀS MARCH (Gandia, Safor, 1400 - València, 3 de març de 1459. Va ser un poeta i cavaller valencià medieval)

03.- JOANOT MARTORELL (València, 1413? – 1465?. Cavaller i novel·lista originari de La Safor, va escriure una de les novel·les fonamentals del gènere cavalleresc, el Tirant lo Blanc)

03b.-TIRANT LO BLANC (Està considerada la novel·la cavalleresca catalana més important de tots els temps. Sembla que fou escrita entre el 1460 i el 1464, fou publicada a València l'any 1490 i reimpresa a Barcelona el 1497)

04.- ÀNGEL GUIMERÀ (Santa Cruz de Tenerife, 6 de maig de 1845 – Barcelona, 18 de juliol de 1924. Fou dramaturg i poeta, la seva extensa obra, notable per unir a una aparença romàntica els elements principals del realisme, el va fer un dels màxims exponents de la renaixença o "ressorgiment" de les lletres catalanes a finals del segle XIX)

05.- JACINT VERDAGUER (Folgueroles, 17 de maig de 1845 – Vallvidrera, 10 de juny de 1902. És un dels més grans poetes que han donat les lletres catalanes. El bisbe Torras i Bages el va qualificar de Príncep dels poetes catalans)

Podeu localitzar-los tots sobre el plànol de Vila-seca
utilitzant Google-Maps

4 comentaris:

Assumpta ha dit...

Però tu... no vivies a Galícia? :-))

Jesús M. Tibau ha dit...

moltíssimes gràcies per la participacio

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ja ho veus, no ens podem fiar de ningú i molt menys del FeedJit ;-DD

JESÚS: Entre tots anem fent la Catosfera. :-)

Assumpta ha dit...

El FeedJit avui m'ha situat a Reus per primera vegada :-) Em sento tan feliç!! jajaja

Es que ja estava farta!! Que si Tarragona, Salou, Valls, El Vendrell, Calafell... si m'ha donat totes les localitats tarragonines menys la "meva" adoptiva!! :-))

Publica un comentari a l'entrada