GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 21 d’agost del 2009

160.- Juguem amb llumins

160.- En Jan i en Pol juguen amb llumins, en tenen 11 damunt la taula i els han de recollir en grapats de 1, 2 o 3 per torn, les normes diuen que qui recull l'últim perd la partida. En Pol comença el joc, quants mistos ha d'agafar per guanyar la partida segur?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Meta "

17 comentaris:

kika ha dit...

un, no?

Assumpta ha dit...

Bon dia!! ufff jeje avui vaig de tard :-)
Hola, Kika :-)

McAbeu ha dit...

Bon dia, KIKA, ASSUMPTA i els altres, com la solució de l'enigma d'avui es tracta només de dir un número, us agrairia que al donar la resposta féssiu una explicació de com l'heu tret.

ASSUMPTA, he llegit la notícia de La Vanguardia. T'estàs fent famosa i aviat t'haurem de tractar de vostè? :-)) Per cert, hi ha gent que no li agrada res, eh? Quins comentaris :-(

Asimetrich ha dit...

Bon dia a tothom i totdon. Avui no estic inspirat i els números em patinen a la neurona, així que vaig a veure la notícia de la vanguardia :-P

Assumpta ha dit...

Jajaja no sóc capaç de pensar-ho. Ai, quin cap!! jajaja

No, no, Mac, no em tractis de "vosté" que "fa gran" jaja

Sí, em van dir "incívica" i tot... snifff. Segur que eren anti-Barça :-(

Llavors jo vaig descobrir que La Vanguardia, tot i demanar el mail per opinar, no controla res juasss i, a part de posar uns comentaris reals, amb el meu nom, em vaig inventar uns quants noms i mails (absolutmanet inexistents, clar) per dir que estaven molt bé... i els comentaris van sortir!! juasssss

Això em demostra que igual qui em deia incívica i que embrutava i feia malbé era una mateixa persona.

Quina poca serietat La Vanguardia, no controlar els mails, oi? :-))

Però bé... en el fons, sap greu que diguessin allò d'incivisme i algun comentari bastant groller. Si les canelleres no feien malbé res!!

Assumpta ha dit...

Crec que vaig a agafar mistos per provar-ho :-))

(Suposant que hagi entés bé l'anunciat!!)

Tot i que, la meva lògica lateral, em diu que la resposta de Kika està bé, ja que si no estés bé, no demanaries encara que es donés l'explicació. Això ho fas quan l'endevinalla es resol ràpid :-))

McAbeu ha dit...

Ens comencem a conèixer massa :-DDD però per si de cas fes la prova amb els mistos que no se sap mai ;-D

I jo tampoc entenc que si per enviar una carta al director et demanen el DNI i totes les dades, no controlin res a la web :-(

Assumpta ha dit...

Jajajaja boníssima aquesta frase "Ens comencem a conèixer massa :-DDD"

A més, vaig demanar que consideressin "comentario inapropiado" un que era molt lleig i ho vaig demanar QUATRE vegades. Encara hi és.

Bah!! és igual... vaig a jugar amb els mistos ;-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: És veritat, no cal patir gens per comentaris que només busquen fer mal i no aporten res :-(
I compte amb els mistos, que per encertar l'enigma no provoquem un foc ;-DD
Per cert, a mi m'agrada que cada vegada ens anem coneixent més :-)

JJMiracle ha dit...

Jo prefereixo no jugar amb llumins, que encara em cremaria. Vaig a veure això de La Vanguardia.

Cèlia ha dit...

El Pol, si n'agafa primer tres i el Jan un, després tres més i el Jan un, finalment dos i en queda un pel Jan, però podria ser que el Jan sigui llest i n'agafi tres i després dos i llavors perd en Pol.
Amb dos passa el mateix. Si el Jan és llest...
Amb un tampoc!
Quin serà?

Assumpta ha dit...

Em sembla que això deu ser allò de "combinatòria"... mare meva, lluny del meu cervell :-))

Met ha dit...

La resposta dependrà dels tipus de grapats que faci cadascú. Però si en Pol n'agafa un per començar i després acorden agafar-ne de tres en tres, en Pol Guanya, perquè en Jan n'haurà d'agafar només un al final, el que quedarà.
Una altra possibilitat és que comenci agafant-ne dos, i després vagin prenent-los de dos en dos o de de tres en tres... encara que en Pol sigui el darrer en agar... en prendrà més d'un i per tant no n'agafarà el addrer, sinó també el penúltim... però això ja és filiosofar... i crec que la resposta vagi per aquí.

Em decanto per agafar un llumí per començar el joc... ¿?

McAbeu ha dit...

Com diuen CÈLIA i MET, el desenvolupament de la partida pot ser molt divers i depen de si els jugadors en saben més o menys.
Però hi ha una jugada inicial que ens permet guanyar segur la partida encara que el contrincant sigui un jugador expert,
Aquesta és la resposta que busquem, quan la trobeu i doneu l'explicació corresponent l'enigma estarà solucionat. ;-)

meta ha dit...

Crec que la resposta correcta és DOS LLUMINS. El secret està en aconseguir que a l´altre li quedin 5 llumins, perque tant si n´agafa un, com dos, com tres, en quedarà dos com a mínim i en agafar tu, li deixaràs l´últim per ell. Així, si en Pol, que comença, n´agafa dos, tant si en Jan n´agafa un, com dos, com tres, en deixarà 8, ó 7, ó 6, que permetran que en Pol en tornar a agafar, n´hi deixí només cinc.
No sé si m´he explicat bé però em sembla que va per aquí.

McAbeu ha dit...

Molt bé, META, la resposta és 2 tal com dius. La teva explicació és totalment correcta, ja que quan en Pol n'agafa 2, en Jan en pot agafar 1, 2 o 3. En conseqüència Pol n'agafarà 3, 2 o 1, perquè quedin 5 sobre la taula. És el torn de Jan que en pot agafar 1, 2 o 3 i la resposta d'en Pol serà recollir-ne 3, 2 o 1 deixant l'últim llumí per que perdi en Jan

Assumpta ha dit...

No he entés res de res, però no cal que ho torneu a explicar perquè tampoc ho entendré. Conec el meu cervell :-))

Enhorabona Meta!!! ;-)))

Publica un comentari a l'entrada