GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 15 de maig del 2023

Els misteris d'en Mac – Cas 014


014 - EL CAS DEL COL·LECCIONISTA D’ARMES


N’hi ha que col·leccionen segells i d’altres arrepleguen totes les xapes de cava que poden. En Jordi Pujol Ferrusola tenia fins a dotze cotxes de luxe i l’actor Tom Hanks acumula més de cent màquines d’escriure antigues. Ja se sap que hi ha gent de tota mena i, per tant, és ben lògic que hi hagi aficions per a tots els gustos. La del nostre protagonista d’avui eren les armes de foc i s’havia especialitzat en les armes curtes, arribant a posseir una espectacular col·lecció de pistoles i revòlvers de totes les èpoques.

Si parlo en passat és perquè aquesta nit ha aparegut mort a casa seva. Tots els indicis apunten a un possible suïcidi. L’han trobat assegut a una de les butaques del seu despatx amb un tret al cap fet a boca de canó que li ha causat la mort a l’acte. L’arma del crim era als seus peus després de, segurament, haver-li relliscat de la seva mà dreta on es veien encara alguns dels residus que queden després de disparar una arma com aquella. I és que no era una arma qualsevol sinó que es tractava d’una de les joies de la seva col·lecció, un vell Colt d’aquells tan típics de les pel·lícules de l’oest. Un revòlver clàssic, on els forenses només hi han trobat les empremtes digitals de la víctima, amb el conegut tambor giratori de sis bales ple amb l’excepció d’un únic forat buit, que corresponia a la bala mortal i el casquet de la qual els investigadors han trobat també a terra ben a prop del cadàver.

L’escena del crim no presentava gaires indicis més. Els papers damunt la taula semblaven correctament ordenats, els calaixos no estaven oberts ni res indicava la presència de cap intrús. La dona del mort, l’única habitant de la casa a més d’ell, tot i que ja era a la seva habitació confirma no haver sentit cap soroll estrany abans que es disparés el tret. Assegura que, en sentir-lo, es va dirigir directament al despatx que tenia la porta tancada, però no amb clau i que no va arribar a entrar-hi. En va tenir prou observant la tràgica escena des del llindar per decidir demanar ajuda immediatament sense tocar res. Preguntada si algú podria haver matat al seu marit i sortir de la casa abans que ella arribés, ha assegurat que això no és possible perquè, si hagués estat aquest el cas, per força ella s’hauria trobat amb l’assassí i en cap moment va veure ningú.

Com he dit al començament, tots els indicis apunten a un suïcidi... però hi ha un detall que em fa dubtar d’aquesta conclusió. Considero que no podem tancar encara la investigació, estic segur que en aquest cas hi ha coses que no quadren.

I vosaltres, què en penseu? Quin és el detall que sembla invalidar la teoria del suïcidi?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. L'ENHORABONA A " Lluna "

12 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

No ho veig gaire clar. I d'armes de foc, jo no hi entenc res. Vull dir que, per exemple, no tinc ni idea de si és normal o no que el casquet es trobés prop del cadàver.

Però hi ha una cosa que m'ha cridat l'atenció i és que el revòlver sigui als seus peus, quan, si li ha caigut de la mà dreta, apuntant el cap a boca de canó, potser hauria d'haver caigut pel costat dret del seient i no pas als peus.

Continuaré rumiant una mica més... és normal que la dona ni entrés?

sa lluna ha dit...

Crec que si la porta estava tancada, la dona no podia haver vist l'escena des del llindar...

Aferradetes, Mac.

Lluna ha dit...

Diria que en un Colt els casquets es queden al tambor...

Bona tarda xiques! Bona tarda Mc!

artur ha dit...

Jo també penso que el detall és el casquet de bala, que hauria quedat dins el tambor de la pistola al no ser automàtica. He pensat amb el Clint Eastwood, com en las seves pelis, sempre buidava el tambor. La dona serà la assassina ! :)
Bona setmana !!

McAbeu ha dit...

CARME: Com bé apuntes, podríem trobar més d'un detall que sembla grinyolar en aquest enunciat. El fet que la dona no entri al despatx o la posició on ha quedat l'arma poden fer-nos sospitar, però no acaben de ser rellevants amb les dades que tenim. En canvi, vas molt millor encaminada quan encetes el meló del casquet suposadament expulsat del revòlver. Llàstima que no en trobes l'explicació...

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: L'enunciat ens diu que la porta estava tancada, però no amb clau. Podríem entendre que la dona l'obre i és aleshores, sense acabar d'entrar, quan des del llindar veu al seu marit mort.

McAbeu ha dit...

LLUNA: Exacte. El detall que ens ha de fer sospitar més és just aquest que cites. Un revòlver, a diferència de les pistoles, no expulsa els casquets de les bales que dispara i, per tant, si l'home s'hagués suïcidat no hi hauria d'haver cap casquet per terra. Que l'assassí s'hagi entretingut a treure'l del tambor és un altre enigma, però, com deia aquell, "això ara no toca". Felicitats, t'emportes el rètol vermell. :-)

McAbeu ha dit...

ARTUR: Cert, el tema anava per aquí. Aquesta diferència entre les pistoles automàtiques que expulsen els casquets i els revòlvers que no ho fan ens donava la solució que buscàvem. I no cal ser un expert en armes per saber-ho. Com dius, n'hi ha prou amb haver vist un western al cine. :-DD
No sabem si la dona és culpable, però amb el que sabem ara és veritat que la seva explicació ja no és tan bona coartada com semblava.

Pons ha dit...

Si una cosa he après de CSI és que s'han de posar en pràctica les teories. He anat a fer uns quants trets de prova amb la meva vella Colt de tambor i he comprovat la teoria que els casquets no surten automàticament.

McAbeu ha dit...

PONS: Ben fet, efectivament les hipòtesis s'han de demostrar perquè es converteixin en certeses i en proves vàlides en un judici. Estic pensant que, quan tinguis un moment, també hauries de comprovar que les pistoles sí que expulsen els casquets disparant una de les teves automàtiques. Potser no caldria, però no se sap mai per on ens sortiran el jutge o l'advocat defensor. ^_^

xavier pujol ha dit...

Ara que ja sabem que no ha estat un suïcidi hi ha tres sospitosos:
1 - La dona
2 - L'amant de la dona. (Sense apostrofar també podria ser la amant)
3 - El majordom

McAbeu ha dit...

XAVIER: Jo aposto pel majordom. En aquests casos, és gairebé sempre una aposta segura. :-D

Publica un comentari a l'entrada