GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 20 de febrer del 2023

Relats Conjunts (febrer - 2023)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel dibuix a tinta sobre seda «Escoltant tranquil·lament el vent entre els pins» (Ma Lin - segle XIII).



EL PARC ON ESCOLTAR EL VENT ENTRE ELS PINS

Els donem la benvinguda al Parc on escoltar el vent entre els pins. Aquesta és una pràctica ancestral, possiblement mil·lenària (les primeres representacions pictòriques conegudes daten del segle XIII, però segurament ja es practicava des de molt abans) que s’ha anat realitzant arreu de manera amateur i sense cap variació significativa... fins ara. Nosaltres hem aconseguit fer un pas més enllà, desenvolupant-la en tota la seva amplitud i adaptant-la a les característiques de cada usuari.

Que no pateixin els practicants més puristes, a les nostres instal·lacions podran seguir escollint el pi que més els agradi d’entre els centenars que posem a la seva disposició, posar-s’hi a sota còmodament asseguts o estirats damunt la gespa i dedicar-se a escoltar la música produïda pel moviment de les branques gronxades per la dolça marinada del matí o el suau terral del vespre. Poden estar segurs que aquí no trobaran ventiladors generadors d’aire prefabricat ni gravacions enllaunades de brises artificials que tant abunden en altres indrets, els garantim que el vent que bufa al nostre parc és 100% natural. En definitiva, si el que voleu és escoltar el vent sota els pins tal com s’ha fet tota la vida a la nostra zona MEDIUM trobareu aquell espai de relax que busqueu per poder pensar i meditar amb tranquil·litat.
[Nota: Tot i que el pensament és lliure, la direcció recomana optar per pensaments positius i no acceptarà cap responsabilitat si el client prefereix dedicar-se a conspirar contra el govern, tramar un pla perfecte per atracar un banc o preparar diversos atacs terroristes, per exemple].

Ara bé, què passa si seure sota un arbre ens sembla poca cosa o si això de pensar i meditar no està fet per a nosaltres? Doncs que tenim a la nostra disposició la zona HARD, dedicada en exclusiva als usuaris més experts i als amants de les emocions fortes. En aquesta àrea només bufen vents huracanats i és imprescindible entrar-hi amb l’equipament de seguretat complet que permeti lligar-nos fermament al pi escollit. En cas de no portar-lo de casa, el parc ens el pot proporcionar (en règim de lloguer i per un petit suplement sobre l’entrada). Els assegurem que estaran tan ocupats intentant salvar la vida que no tindran temps per perdre en meditacions transcendentals; però, per si això no fos prou, també cal fer constar que a causa de l’alta velocitat del vent, el soroll en aquesta zona és tan eixordador que en cas de pensar alguna cosa tampoc la sentirien. Ànim, valents!
[Nota: En cas d’accident per no haver-se lligat bé a l’arbre o de pèrdua d’audició (temporal o definitiva) per excessiva exposició al soroll, la direcció no n’acceptarà cap responsabilitat].

I, per últim, no ens oblidem dels principiants. La gent novella en la pràctica d’escoltar el vent sota els pins, també té un espai al nostre parc. Sabem que hi ha persones que no gosen provar-ho perquè no saben si els agradarà i els fa vergonya quedar en evidència davant dels més avesats. Doncs per a ells està pensada la zona SOFT, una zona on ningú murmurarà si, avorrits, abandonem el nostre pi abans d’hora; un espai on ningú ens mirarà malament si decidim deixar-ho córrer per anar a acabar de passar l’estona a un dels diversos bars que aquest efecte trobarem repartits per tota l’àrea. Perquè també tenim dret a opinar que això d’escoltar el vent sota els pins i la meditació transcendental en general, ens sembla una inútil presa de pèl sense sentit, oi?
[Nota: La direcció, conscient que els amants de les tradicions mil·lenàries ofesos són molt perillosos, insisteix a remarcar que no comparteix aquesta opinió i que no n’accepta cap responsabilitat].

Res més, això és tot el que els havia d’explicar. Desitjant-los que gaudeixin de l’estada, els dono les gràcies per honorar-nos amb la seva visita i els convido, passant prèviament per taquilla, a entrar al parc. Benvinguts!!


10 comentaris:

Pons ha dit...

Sort en tenim de la civilització que permet adaptar l'experiència al gust de cada usuari, a canvi d'un preu, per descomptat.

Carme Rosanas ha dit...

He, he, he... molt divertit, Mc! M'encanta com li treus el suc a les imatges! Molt actual el teu relat, la vida moderna té aquestes coses...

Jo m'apunto a la zona MEDIUM, els vents huracanats no són els meus preferits, els sorolls forts tampoc i per l'altre extrem, doncs... per acabar anant de bars, no em cal anar tant lluny...

artur ha dit...

Tot un parc temàtic ! hehee Els hi podries vendre la idea als de l'Empordà !
Salut :D

sa lluna ha dit...

La brisa sí, el vent el regalo perquè em produeix mal de cap. Així que poc negoci faran amb mi, tot i que la idea no em sembla gens malament. El que no em sembla massa bé és que es cobri.😅

Un relat molt divertit, Mac.
Aferradetes.

McAbeu ha dit...

Gràcies a tots per comentar

PONS: És que la civilització és això, que et venguin coses que no sabies que necessitaves i que et cobrin per fer el mateix que abans feies gratis. ;-)


CARME: I ben galdosa que ens està quedant aquesta vida moderna...


ARTUR: Exacte, un parc temàtic. Sembla que tot el que ens rodeja s'hi està tornant últimament.


SA LLUNA: És que si no ens ho cobren... no té gràcia. :-D

AlfredRussel ha dit...

Trobe que jo triaré l'opció HARD. A més d'escoltar el vent, soc molt d'abraçar arbres, i em sembla que amb les condicions que s'anuncien vaig a tindre'n dues al preu d'una ;)

Molt bon relat :) (i, probablement, una interessant oportunitat de negoci, com suggereix l'artur; jo li ho ha comentat a un amic menorquí que tinc...)

McAbeu ha dit...

ALFREDRUSSEL: Sí, a la zona HARD és molt habitual que els clients abracin l'arbre que han escollit. De fet, és gairebé obligatori abraçar-t'hi ben fort... si no vols sortir volant. :-D

L'Artur parla de l'Empordà i tu de Menorca, ja veig que hauré d'obrir franquícies per tot el país. ;-)

Gràcies!

cantireta ha dit...

:-)))))

xavier pujol ha dit...

No seré gaire original:
"...escolta la resposta dins del vent"

McAbeu ha dit...

CANTIRETA: :-))


XAVIER: De vegades, la hi podrem trobar... només de vegades, però.

Publica un comentari a l'entrada