GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 14 de febrer del 2020

Joc de Ment - 017

PÒQUER DE CARTES ENDEVINADES



- Una baralla de cartes.



Aquest joc no requereix cap preparació prèvia.



Per a aquest joc cal la col·laboració de quatre espectadors que seuran al voltant d'una taula amb el mag com si anessin a jugar una partida de cartes. Abans de començar, es pot oferir la baralla a un o més dels espectadors perquè l'examinin i la barregin tant com vulguin.

Una vegada les cartes han estat comprovades, el mag les recupera i procedeix a repartir cinc mans de cinc cartes cadascuna. Seguidament, es demana a cada persona que reculli la seva mà, miri les cartes sense ensenyar-les a ningú, en triï una mentalment i torni a deixar la seva jugada sobre la taula, sempre amb les cartes cara cap avall.

Quan els quatre espectadors han escollit (i recordat) la seva carta, el mag recull els cinc grups de naips que torna a haver-hi sobre la taula ajuntant les vint-i-cinc cartes a la mà i després les torna a distribuir altra vegada en cinc piles de cinc cartes. A continuació, el mag aixeca un dels nous munts creats (o demana a un espectador que en triï un), l'obre en ventall de cara als espectadors i pregunta si algú d'ells veu la carta que ha triat. Si la resposta és afirmativa, el mag (sense mirar les cartes) l'extreu immediatament d'entre les cinc cartes que té a la mà. Això es repeteix amb cada pila de cartes fins que surtin les quatre cartes triades. En algunes mans pot ser que cap espectador trobi la seva carta i en d'altres pot ser que responguin afirmativament dos o més d'ells però, en qualsevol cas, el mag trobarà la (o les) cartes a l'instant.




9 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Ja el sap aquest truc el Mago Pop?

ASSUMPTA ha dit...

Ostres!!! Així, "allò" que ens van fer estudiar (i que no diré, clar, per no xafar res), tenia la seva utilitat!! 😁😁😁😁

McAbeu ha dit...

XAVIER: Estic gairebé segur que sí que el sap. ;-)

ASSUMPTA: Potser quan ens ho feien estudiar no era amb la intenció que ho aprofitéssim per fer trucs de màgia però la qüestió és fer-ho servir per a alguna cosa. :-DD

ASSUMPTA ha dit...

Mac, tu creus que hi ha algun joc de cartes basat en les derivades i les integrals? :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Jo no en conec cap però no posaria la mà al foc que no n'existís algun. :-))

Sergi ha dit...

Caram tu, que ben pensat. Abans d'anar a mirar la solució no se m'acudia com es resolia el truc de cap manera. Al final són tot matemàtiques, però és cert que aquest truc queda força bé i és sorprenent. Ara, ja em costaria fer-lo normal, imagina amb els ulls tapats!

McAbeu ha dit...

XEXU: La manera de presentar el joc aconsegueix que el mètode matemàtic que el fa possible quedi força dissimulat i, per això, l'efecte ens sorprèn tot i que el "truc" és relativament senzill. Ara bé, jo també estic d'acord que potser no tan senzill com per fer-lo amb els ulls tapats d'entrada. ;-)

Pons ha dit...

Per què han de ser quatre jugadors més el mag? No funcionaria amb cinc jugadors i el mag repartit sis cartes? Els mags tenen tants amics? De fet per què el mag s'ha de repartir cartes per ell?

McAbeu ha dit...

PONS: El joc requereix quatre amics perquè així el resultat, tal com diu el títol, serà un pòquer de cartes endevinades. Però, com bé sospites, el mètode funcionaria igual si l'adaptem fent els canvis corresponents per buscar un trio de cartes endevinades, un repòquer de cartes endevinades o qualsevol altra quantitat de cartes endevinades. En aquest mateix sentit, tampoc caldria que el mag es repartís les seves cartes. Com he dit abans, el joc està plantejat així per buscar un pòquer (4 cartes) repartint cinc mans de cinc cartes cadascuna però si canviem aquestes condicions podríem adaptar el truc sense gaires dificultats. T'he de dir també que parlo teòricament perquè jo no he provat cap d'aquestes altres possibles variants, deixo a les teves mans les comprovacions pertinents i espero un informe detallat tan aviat com puguis. ;-)

Pel que fa a la teva altra pregunta. Vull pensar que hi ha mags que tenen més de quatre amics, però admeto que no ho sé segur. :-D

Publica un comentari a l'entrada