GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 24 d’abril del 2019

Joc de Ment - 007

PREDICCIÓ NUMÈRICA



- Dos fulls petits de paper
- Un bolígraf (o qualsevol altre estri per escriure)



Aquest joc no requereix cap preparació prèvia.



Comenceu el joc, agafant un dels fulls de paper i escrivint-hi la vostra predicció. Sense ensenyar a ningú el que hi heu escrit, doblegueu el paper i deixeu-lo sobre la taula a la vista de tothom.

A continuació, doneu l'altre full a la víctima i li demaneu que hi escrigui el número de tres xifres que vulgui, amb l'única condició que les tres xifres han de ser diferents (per exemple, són correctes 123 o 857 però no ho són 777, 211 o 363).
Quan ho hagi fet, li demaneu que a sota hi escrigui el número de tres xifres que resulta d'invertir els dígits del primer (per exemple, si ha escrit 123, ara ha d'escriure 321).
La següent operació seria restar el número més petit del més gran (en el nostre exemple, 321 – 123 = 198) i, per últim, ha de sumar els tres dígits del nombre resultant (1 + 9 + 8 = 18).

Amb tot això fet, només cal desplegar el paper de la nostra predicció que, efectivament, coincidirà amb aquest resultat final.





7 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

M'hauré de buscar una víctima....

xavier pujol ha dit...

Abans de buscar una víctima haig d'acabar-ho d'entendre. Primer em faré de víctima jo mateix. A poder ser sense autoimmolar-me.

McAbeu ha dit...

CARME: Una víctima de bon rotllo, si pot ser. ;-D

XAVIER: L'autoimmolació és una cosa a evitar de totes totes, n'estic d'acord. :-))

Pons ha dit...

I només funciona amb el números de tres xifres...?

McAbeu ha dit...

PONS: No t'ho sabria dir exactament. Sembla que, en les condicions assenyalades a l'enunciat, també funciona amb nombres més grans però no he comprovat si és en tots els casos.

ASSUMPTA ha dit...

Aquest si que m'atreveixo a provar-lo 👍👍👍

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Perfecte!! :-D

Publica un comentari a l'entrada