GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 17 de setembre de 2018

Patufet: Frases Fetes i Mots Amagats [XII]Durant els mesos d'agost i setembre, i en plena liquidació d'enigmes per final de temporada del XAREL-10, us he anat oferint setmanalment els últims 8 enigmes que em quedaven de la sèrie "Patufet: Frases Fetes i Mots Amagats", uns passatemps publicats en aquella revista ja fa gairebé cinquanta anys. El d'avui és el penúltim.

Com ja sabeu (i si no només cal veure la imatge que encapçala aquest post), cada enigma consta de dos jocs. El primer són un parell de vinyetes dibuixades per Pere Olivé i Josep Maria (Mia) Alberdi que representen un parell de frases fetes que heu de descobrir. L'altre és un dibuix de Josep Escobar que amaga dotze paraules començades per una mateixa lletra, en aquest cas la "U", que també hauríeu de trobar.

Si us ve de gust jugar-hi, teniu a la vostra disposició els comentaris. De moment, estan tancats i és allí on heu de deixar les vostres respostes abans de diumenge que ve. Després jo faré el recompte atorgant 4 punts per frase feta encertada i 1 punt per cada mot trobat que coincideixin exactament amb les solucions que va publicar el Patufet per aquests passatemps. Dilluns que ve faré públiques les vostres propostes, les solucions correctes i la puntuació de cadascun dels participants.

Espero els vostres comentaris!!!


LLISTA DE PARTICIPANTS (PUNTUACIÓ):
ASSUMPTA (12), CARME ROSANAS (9), XEXU (6)
-TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS-


11 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Com sempre començo per la part fàcil.

U
uixer
ull
ullar
ullada
ullal
ulleres
urbà
urpa
usar o utilitzar
ungla
unglot
uniforme
utensilis
utillatge

Carme Rosanas ha dit...

La primera frase feta, pot ser: Treure el nas

Carme Rosanas ha dit...

I la segona imatge, em fa pensar en dues frases fetes:

Estirar les cames
Carregar-se les cames al coll

XeXu ha dit...

Amb la U ho trobo molt difícil, però a veure si n'encertem alguna. De moment diré que la primera frase feta deu ser 'fer una cara nova' i l'altra podria ser 'de cap a peus'?

Paraules:

Ulleres
Uniforme
Ullal
Ungles
Urpes
Utensilis?

de moment em sembla que no me'n surten més. Desastre.

Assumpta ha dit...

Hola!!
Vaig una mica de tard... ehem... :-DD

Fa dies que penso en els refranys però el cert és que el primer dibuix no el veig clar (no acabo de veure bé què és tot el que hi ha a la imatge: no veig què és el que té el metge a la mà, ni veig bé la cara del pacient, no sé si és home o dona... en fi, un desastre) i el segon no en tinc ni idea... però provaré ;-))


Bé, després d'investigar una mica diré:

- La segona frase podria ser: TENIR EL PEU AL COLL (o TENIR-HI EL PEU AL COLL o TENIR-LI EL PEU AL COLL) que vol dir dominar una situació, una persona...

Tornaré...

Assumpta ha dit...

Em vaig a arriscar... com no veig bé el primer dibuix, imagino que això que té el metge a la mà és un fetge... "TREURE EL FETGE PER LA BOCA"
:-DD

Assumpta ha dit...

Ara no sé si he clicat bé a les paraules...

UNIFORME/UNIFORMES/UNIFORMATS
ULLS
ULLERES
ULLALS
URBANO
UNGLES
U (La lletra "U")
UTENSILIS

ASSUMPTA ha dit...

URPES
UNIFORMITAT

McAbeu ha dit...

SOLUCIONS i RECOMPTE FINAL
Ha arribat l'hora de donar les solucions del joc "Patufet: Frases fetes i Mots amagats [XII]" i fer públiques les vostres respostes.

Les frases fetes no eren, en aquest cas, gens fàcils perquè els dibuixos donaven per més d'una interpretació possible. Totes les solucions que proveu s'adiuen força bé a les imatges però en la nº 29 no aconseguiu fer diana (en el sentit de trobar la idea exacta que hi havia amagat el Patufet) i la nº 30 només l'encerta l'ASSUMPTA.

Els mots amagats tampoc han anat excessivament bé, s'ha notat la dificultat que implica la lletra "U". Com veureu, he acceptat "utensilis" per "utilltage" però, així i tot, en aquesta ocasió, han quedat fins a tres mots per descobrir. El metge està clarament "ullerós" i el soldat que és "l'últim" de la fila és un "ulà". ;-)

Dit això, aquí teniu les solucions correctes i els noms dels qui heu encertat cadascuna d'elles:

FRASES FETES 29-30
(Joc publicat al PATUFET nº 43 del 17/07/1970)

Quedar-se amb un pam de nas
()

Tenir un peu al coll
(ASSUMPTA)


MOTS AMAGATS amb U
(Joc publicat al PATUFET nº 25 del 04/11/1969)

uixer
(CARME)

ulà
()

ulls
(CARME, ASSUMPTA)

ullals
(CARME, XEXU, ASSUMPTA)

ulleres
(CARME, XEXU, ASSUMPTA)

ullerós
()

últim
()

ungles
(CARME, XEXU, ASSUMPTA)

uniformes
(CARME, XEXU, ASSUMPTA)

urbà
(CARME, ASSUMPTA)

urpes
(CARME, XEXU, ASSUMPTA)

utillatge
(CARME, XEXU, ASSUMPTA)


Com sabeu, cada frase feta encertada val 4 punts i cada mot trobat en val 1. Per tant, i si no m'he equivocat en el recompte, tenim que el rànquing definitiu d'encertants queda de la següent manera:
ASSUMPTA (12), CARME ROSANAS (9), XEXU (6).

MOLTES FELICITATS i, sobretot, MOLTES GRÀCIES a tots tres per haver participat. :-))

Ja sabeu que a partir d'avui mateix, en el post següent, trobareu el nou joc "Patufet: Frases fetes i Mots amagats [XIII]" a la vostra disposició.
És l'últim de la sèrie, no us el deixeu perdre.
Hi espero els vostres comentaris!!

ASSUMPTA ha dit...

Ostres!!!! Menys mal que vaig repetir la llista de paraules!!! Ara veig que, a aquelles hores, la primera vegada vaig canviar de pàgina sense haver publicat!!!

M'ho passo genial amb aquests jocs! Gràcies, MAC! 😁😁😁

XeXu ha dit...

Que malament aquesta setmana... vaig a veure què tal amb la v...

Publica un comentari a l'entrada