GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 14 de març del 2018

966.- La biografia de l'avi

966.- Benet vol escriure la biografia del seu avi basant-se en les notes que aquest va deixar escrites. Una de les notes diu: «Vaig venir al món a Barcelona, un fred i plujós diumenge de gener». A una altra, l'avi va anotar això: «El dia que vaig complir set anys era diumenge però, així i tot, no vaig poder sortir de casa a jugar amb els amics perquè va ploure tot el dia». En Benet, a més de comprovar que la pluja tindrà un paper important en la biografia del seu avi, s'adona que amb aquestes dues notes es pot saber quina edat tenia el seu avi quan va morir l'any 1997. I vosaltres, sabeu l'edat de l'avi d'en Benet en el moment de la seva mort?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

7 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Crec que tenia 100 anys quan va morir.

Perquè passin 7 anys entre que un mateix dia caigui en diumenge, ha de ser que no hi hagi cap any de traspàs entremig.

I com que els anys de traspàs son cada 4. Només es pot donar aquesta circumstància quan hi ha un any acabat en 00 que no sigui de traspàs. El 1900 no ho va ser.
Per tant des del 1896, fins el 1904, no hi va haver cap any de traspàs.

I l'any 1897, que va néixer l,avi els diumenges de genes es van escaure a les mteixes dates que els diumenges de gener del 1904, just 7 anys després..

I jo crec que l

xavier pujol ha dit...

Va anar a Cuba?

Pons ha dit...

La roda dels anys del meu post del dimarts va perfecte per treure aquesta endevinalla, segur que la Carme l'ha fet servir :P

McAbeu ha dit...

CARME: Sembla que volies afegir alguna cosa més al teu comentari però no cal. La teva resposta i l'explicació de la deducció que t'hi ha permès arribar són ben correctes. Felicitats!! :-))

XAVIER: Haurem d'esperar a que en Benet acabi la biografia per saber-ho. :-DD

PONS: Vols dir?. ;-D

Assumpta ha dit...

Com a psicòloga especialista en comportament blogaire, aposto a que la CARME no volia afegir res més al que va dir.

En realitat, aquesta frase la va començar entremig del seu "discurs", però després li va venir al cap una altra forma d'explicar-ho, així que va anar fins l'anterior paràgraf i va seguir escrivint... amb la qual cosa, el trosset de frase començada va quedar sota de tot i ella el va oblidar.
Quan va acabar l'explicació li va donar al PUBLICA sense veure que tenia la mitja línia allí tallada.

Assumpta ha dit...

(Ei, si ho he encertat queda molt bé, eh? :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: A l'espera de la confirmació de la CARME, m'atreveixo a dir que és possible (fins i tot probable) que l'encertis. :-DD

Publica un comentari a l'entrada