GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 5 d’agost del 2017

Els llibres d'en Jan McPetit [2017]

En Jan McPetit i el LLIBRE d'Enigmes

El blog TUMATEIX LLIBRES ha convocat la tercera edició del joc "The Other Readers", un genial concurs que va de llibres, fotografies i clicks de Playmobil. Si cliqueu AQUÍ en trobareu les bases i sabreu que heu de fer per participar-hi, jo us animo a apuntar-vos-hi que val molt la pena.

En Jan McPetit és el meu representant en aquest joc i hi participa des de la primera edició. Així l'any 2015 es va fotografiar amb quatre llibres (entre ells "El Quixot") i el 2016 em va "ocupar" el blog durant les vacances d'estiu per presentar-vos les fotografies (amb enigma inclòs) dels dos llibres de l'any passat. Enguany, és clar, tampoc ha volgut faltar a la cita i, en aquest post, us presento la seva col·laboració del 2017 en el concurs de la JOMATEIXA.

Els que recordeu les seves participacions anteriors (o els que al paràgraf precedent heu clicat els enllaços dels anys :-D) veureu que hi ha una novetat. Enguany en Jan McPetit ha fet el salt als llibres en format paper. Abandonant els mini-llibres que fins ara el caracteritzaven, aquest any s'ha firat un nou eReader i s'ha passat als eBooks. Per això, els llibres que he triat per aquesta ocasió els he anat a buscar a la plataforma eBIBLIO de préstec de llibres electrònics de les biblioteques públiques. D'entre les novetats publicades en català aquest 2017, he triat un parell de llibres que m'han agradat prou per recomanar-los aquí i li he demanat a en Jan McPetit que es fes una selfie amb cadascun d'ells. Són aquests:



La biblioteca d'un petit poble de la Bretanya francesa recull els llibres que han estat rebutjats pels editors i, per tant, mai publicats. En una visita durant les seves vacances, una editora de Paris i el seu marit escriptor diuen que hi han descobert una "obra mestra" de la literatura escrita per un desconegut pizzer ja mort. Aquest descobriment i les variades conseqüències que comporta (en l'àmbit editorial però també, i sobretot, en el personal d'alguns dels protagonistes) és el que ens explica aquesta novel·la que aconsegueix enganxar-te en una trama que es torna més interessant a mesura que avança fins arribar a un final amb sorpresa incorporada. Un llibre de lectura amena que, per a mi almenys, és molt recomanable.

La fotografia està feta a la biblioteca de Salou. Un petit homenatge a aquest equipament cultural que enguany celebra el seu 25è aniversari.






El "Veler magenta" és un segell únic i, per tant, molt valuós. L'Abel, un filatèlic barceloní que va tancar la botiga al rebre una gran herència però que continua col·leccionant, té l'oportunitat d'adquirir-ne un exemplar que fins ara ningú sabia que existia, just el dia que compleix els 60 anys. Aquest fet és el punt de partida de la trama que avança en el misteri que envolta aquest segell desconegut com si fos una novel·la negra incloent-hi alguns tocs d'humor i també de reflexió sobre la vida mateixa. Aquesta obra va guanyar la XXXVI edició del Premi "Just Manuel Casero" de novel·la curta, per tant és un llibre de poques pàgines (144) però que, a més, es fa curt perquè la seva lectura t'atrapa, val la pena llegir-lo.

La fotografia està feta al port de Salou. Tot i que el "veler magenta" és un segell i no una embarcació vaig preferir fer aquesta foto en comptes d'anar a retratar l'oficina de Correus. ;-)





I fins aquí les dues fotografies que la JOMATEIXA ens deixa presentar en aquesta edició del seu concurs. Però falta encara una última foto. La que en Jan McPetit s'ha fet, jugant-se la vida com veureu :-D, per celebrar que el blog TUMATEIX LLIBRES complirà aquest 2017 el seu desè aniversari. Aquí la teniu:

4 comentaris:

Sergi ha dit...

En Jan McPetit ja és més modern que jo, ja llegeix en ebook i jo encara no faig el pas, hahaha. Aquesta foto per felicitar l'aniversari és brutal!

McAbeu ha dit...

XEXU: A mi m'agrada compaginar els dos formats, tot i que continuo pensat que no hi ha res com un llibre en paper també reconec els avantatges que en certs moments ofereixen els lectors electrònics. Pel que fa a en Jan McPetit de seguida se'n va enamorar quan aquest nou eReader va arribar a casa i, de moment almenys, no vol llegir amb una altra cosa. :-DD

jomateixa ha dit...

Com sempre una participació Curradíssima!!!
Moltes gràcies per seguir jugant amb mi, i gràcies per la felicitació que és fantàstica!
El Jan McPetit és molt divertit
:DD

McAbeu ha dit...

JOMATEIXA: En Jan McPetit sap que només el faig sortir del calaix on es passa tot l'any per participar en el teu concurs, és normal que l'esperi amb candeletes i que s'ho curri tot el que pot. :-DD

Publica un comentari a l'entrada