GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 13 d’octubre del 2016

Endevinalla 835

E835.- A l'hivern hi ha homes / que en solen portar, / però en tot temps molts altres / la fan aguantar.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

16 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs diré la butxaca altre cop, però per dir alguna cosa, ja que darrerament totes les endevinalles em semblen difícils. On estan aquelles endevinalles de pre-escolar d'abans...?

jo rai! ha dit...

Si no fos en femení diria el barret per experiència pròpia, però com no sigui la boina...

Assumpta ha dit...

"la fan aguantar..."

¿¿??... és ben estrany

Garbí24 ha dit...

la barba

Carme Rosanas ha dit...

"la fan aguantar" m'ha fet pensar en l'espelma, per allò d'aguantar l'espelma, però no lliga gens amb els homes ni amb l'hivern.

McAbeu ha dit...

Aquesta és una altra de les endevinalles que el LLIBRE va recuperant del "bagul de la història" per això no m'estranya que cap de vosaltres l'hàgiu encertat encara. Actualment hi ha pocs homes que "la portin a l'hivern" (encara que n'hi ha un que si que ho fa i surt a la tele i tot) i jo diria que ja no en queda cap que "se la facin aguantar" (fora dels protagonistes de les pel·lícules d'època i, potser, de tres personatges molt característics). A veure què em dieu a partir d'aquí. ;-)

Olga Xirinacs ha dit...

Sóc dolenta per endevinar, ho sento.
Però tornant a l'ànima, als hospitals hi ha sales de re-animació, on procuren que l'ànima no fugi. Hi ha casos que en accidents o similars, algunes ànimes han sobrevolat els seus cossos, com diuen els tanatòlegs que passa, i s'han barrejat en tornar al cos... ¿t'imagines? Fins i tot una espelma o llàntia té ànima. Ves-hi pensant.

McAbeu ha dit...

OLGA: Cap problema pel que fa a les endevinalles, són només un joc i res més. Pel que fa a l'ànima, vaig a contestar-te al teu blog que m'estan semblant molt interessants aquesta sèrie de posts sobre el tema que estàs publicant aquests dies.

Anònim ha dit...

La barretina? Que coi se jo que feien aguantar abans els homes, que no tenien mans abans?

McAbeu ha dit...

PONS: No, la barretina no és. Sí que tenien mans igual que ara però, i també igual que ara, aquests que "se la feien aguantar" eren uns que preferien que les mans les fessin servir els altres.

Lluna ha dit...

La capa? Això de que se la facin aguantar em despista!!!

Bona tarda a tothom!!

McAbeu ha dit...

LLUNA: Efectivament, la capa és la solució que buscàvem. Felicitats!! :-))

Anònim ha dit...

Llavors lo del tio que surt per la tele ho deies pel Ramon de les campanades de TVE? O per Batman? O potser són la mateixa persona...

McAbeu ha dit...

PONS: Si que ho deia per en Ramon Garcia... encara que jo no el compararia amb Batman, potser té una retirada més a Dràcula, que també porta capa, no?. :-D

Carme Rosanas ha dit...

Això d'aguantar la capa, es deu referir a la frase feta:

Aguantar la capa (Acompanyar una parella d'enamorats quan festegen)
aguantar la capa a) Vigilar perquè les persones que fan alguna cosa no permesa no siguin destorbades.
aguantar la capa b) Fer d’espelma.

Tret d'aquí: http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=aguantar

McAbeu ha dit...

CARME: Doncs aquesta frase feta no la sabia. Com hauràs vist per les pistes que he donat, per resoldre la segona part de l'endevinalla, jo pensava en els reis que es feien portar la capa en les cerimònies (pel que he vist en les pel·lícules) però certament és molt més lògica aquesta explicació que dones tu perquè així si que quadra perfectament amb l'enunciat quan diu que "molts altres / la fan aguantar" (que els reis no han sigut mai "molts"... per sort :-D). Gràcies per dir-ho, m'agrada aprendre coses noves. :-)

Publica un comentari a l'entrada