GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 26 d’octubre del 2016

839.- El truc del mentalista

839.- Un mag mentalista mostra, al públic del seu espectacle, una baralla amb 24 cartes i tres mocadors, un de vermell, un de blau i un de groc. A continuació fa sortir tres voluntaris a l'escenari; al primer li entrega una de les cartes, al segon li'n dóna dues i l'últim rep tres cartes. Una vegada fet això, els demana que cadascun d'ells agafi un dels mocadors sense que ell ho vegi i que se'ls amaguin a la butxaca. Després i també ocultant-ho al mag, els voluntaris han d'agafar més cartes de la baralla de manera que qui ha amagat el mocador vermell ha de prendre tantes cartes com havia rebut al principi, el del mocador blau ha d'agafar el doble de les cartes que ja té i el del mocador groc s'ha de quedar quatre vegades les cartes rebudes primer. És aleshores quan els «poders» del mentalista han d'entrar en acció i per fer-ho es concentra en la mitja dotzena de cartes que han quedat sobre la taula. En pocs minuts ell ja ha endevinat quin dels tres voluntaris té el mocador groc... i vosaltres?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Consol "

4 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Què vols? que li aixafem el truc al mag?
Encara que ho sabés no ho puc dir.

Lluna ha dit...

El que ha agafat tres carta al principi...
Les altres quantitats fan que no quedin la mitja dotzena de cartes que té sobre la taula

Bon dia Xavier!!
Bon dia Mc!!

Consol ha dit...

Sabem que hi ha 24 cartes. En la primera ronda reparteix 6 cartes en total. A la segona ronda els voluntaris n'agafen 12 més i al final en queden 6 sense agafar.
El 1é n'agafa 1 i agafa el mocador groc (4 cartes)
El 2n n'agafa 2 i agafa el mocador vermell (2 cartes)
El 3er n'agafa 3 i agafa el mocador blau (6 cartes)
He fet els càlculs per eliminació: ni el segon ni el tercer poden haver agafat el mocador groc perquè aleshores serien menys les cartes que sobren.

McAbeu ha dit...

Aquesta és la solució del LLIBRE: Després de donar les primers cartes en van quedar (24 – 1 – 2 – 3) = 18 i si al final n'hi havia 6 vol dir que els voluntaris van agafar al seu torn (18 – 6) = 12 cartes. Sabem que el del mocador Vermell va multiplicar per 1 les que tenia, el del Blau per 2 i el del Groc per 4, això ens permet deduir la següent equació: V + 2B + 4G = 12. L'única solució possible és V = 2, B = 3 i G = 1, per tant el mocador groc el té el primer voluntari.

XAVIER: No deixes de tenir raó, quan t'expliquen el truc la màgia deixa de ser... màgica. ;-D

LLUNA: No encertes la solució correcta. Suposo que algun dels càlculs que has fet no ha acabat de quadrar... ;-)

CONSOL: Ben plantejat i ben solucionat. Felicitats!! :-))

Publica un comentari a l'entrada