GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 5 d’octubre del 2016

833.- L'extensió de la centraleta telefònica

833.- Un dia qualsevol a la centraleta telefònica de l'empresa "Enigmes S.L." de l'illa de l'Escaquer:
- Bon dia, em podria posar amb recursos humans, si us plau?
- Quina extensió té?
- Extensió?
- Sí, el número de quatre xifres que cal per connectar amb els diferents departaments de l'empresa.
- Jo no el sé, per això la truco a vostè que és la telefonista.
- Ui!, com vol que jo em sàpiga de memòria les extensions de tots els departaments?. Si no em dóna alguna pista, no farem res.
- A veure, jo sé que l'extensió del departament de comptabilitat és 3102 i que d'aquest número coincideixen dues xifres en el mateix lloc que a la de recursos humans.
- Doncs ara que m'hi fa pensar, jo recordo que l'extensió del departament de màrqueting és 1234 i que aquestes quatre xifres són també les del departament de recursos humans però cap d'elles està a la mateixa posició.
- Doncs ja ho tenim, no?
I vosaltres, ho teniu?. Podeu dir quina és l'extensió del departament de recursos humans de l'empresa "Enigmes S.L." de l'illa de l'Escaquer i per què?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 i Xexu "

9 comentaris:

Anònim ha dit...

3412 la explicació que la faci algú altre que m'agrada compartir ^^

Sergi ha dit...

Pensant-hi una mica penso que he tret per què és el número que diu en Pons. el 0 no hi va, perquè els números de l'extensió són 1 2 3 4. Del primer, només dos es mantenen en mateixa posició. Si mantenim el 3 i l'1, el 2 ha de canviar de lloc, i seria 3124, però llavors el 4 estaria en quarta posició i el segon enunciat ens diu que no pot ser.

Si mantenim l'1 (2a) i el 2 (4a), el 3 hauria de canviar de lloc, i un cop més aniria en tercera posició i no pot ser.

En canvi, si mantenim 3 (1a) i 2 (4a), l'1 canvia de lloc i va en tercera, i afegim el 4 en segona posició, i així es compleixen els dos enunciats: 3412.

Maleït Pons.

Lluna ha dit...

Però hi heu pogut parlar al final? Pq igual ja han plegat...

Bona tarda nois!!
Bona tarda Mc!!

McAbeu ha dit...

PONS: Felicitats!!. Encertes el resultat correcte i a més compartiràs rètol vermell amb en XEXU... millor impossible, no?. :-))

XEXU: Felicitats!!. Dones l'explicació correcta i et toca compartir rètol vermell amb en PONS... millor impossible, no?. :-))

PONS i XEXU: La pregunta final dels comentaris anteriors és retòrica... si no voleu, no cal que la contesteu. :-DD

LLUNA: Sí, al final si que vam poder parlar amb el departament corresponent... el que passa és que l'encarregat estava esmorzant en aquell moment i ens van dir que hauríem de trucar un altre dia. :-DD

Anònim ha dit...

Quina il·lusió! Amb en Xexu! Es un somni fet realitat! Altra vegada...

McAbeu ha dit...

PONS: Que bonic quan es compleixen els somnis... ;-)

Sergi ha dit...

Jo no seré tan irònic com en Pons, aquest cop, i per contra exposaré un petit rotllet. Penso que el rètol se'l mereix més ell, perquè si no hagués posat el resultat, segurament jo no m'hauria parat a pensar quin era. El fet de tenir el resultat final em va fer aturar un moment, intentar posar la ment en blanc i intentar treure com havia arribat en Pons a un resultat de manera aparentment tan fàcil. Vaig donar-hi un parell de voltes i vaig veure que no era tan difícil, però sense ell no m'hauria aturat. M'adono que passo per aquí espitós i amb mil coses al cap i no sóc capaç de concentrar-me com toca per resoldre enigmes, és impossible dedicar recursos mentals, per això molts dies ni responc, i em fot perquè m'encanten els enigmes i els jocs de pensar. Això no pot ser bo, frenar, aturar-se i donar un parell de voltes segur, segur que és sa i recomanable. Quina merda no tenir el cap a lloc per deixar de banda les coses urgents i dedicar-se a les importants.

McAbeu ha dit...

XEXU: Parlant seriosament, et diré que estic totalment d'acord amb tu quan dius que "les coses urgents no ens deixen dedicar-nos a les importants", això és veritat moltes vegades (i no parlo de tenir temps per resoldre els meus enigmes, evidentment) i a mi també m'agradaria que no fos així.
Parlant menys seriosament et diria que en PONS segur que també està totalment d'acord amb tu quan dius que "ell es mereix més el rètol". ;-D

Anònim ha dit...

La veritat es que amb la meitat del rètol vermell i amb la satisfacció d'incentivar al Xexu a fer servir el cervell ja em sento més que recompensat.

Pons's Blog, fent pensar (més?) a la gent des del 2006 ^^

Publica un comentari a l'entrada