GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 29 d’agost del 2016

XAREL-10 tanca per vacances - Els llibres d'en Jan McPetit [I]


XAREL-10 tanca per vacances
fins el 12 de setembre

Un any més ha arribat el moment de fer una aturada d'un parell de setmanes en el ritme de publicació habitual al blog i proposar-vos un Enigma Especial de Vacances.

Aquesta vegada, però, no serè jo qui us el proposarà sinó que ho farà el menut lector que veieu a la imatge que encapçala aquest post. Suposo que el recordeu, el vam conèixer l'any passat quan va venir per participar al concurs "The Other Readers" de la JOMATEIXA. Una divertida iniciativa blogaire en la que havíem de buscar un Click de Playmobil que fos un àlter ego nostre i fotografiar-lo amb el llibre que volguéssim al lloc que volguéssim. El meu mini-Mac s'ho va prendre molt seriosament i, en aquella ocasió, fins i tot el vam poder veure llegint "EL QUIJOTE".

Doncs resulta que al noi li va agradar això del món dels blogs i, ara que la JOMATEIXA ha posat en marxa la segona edició de "THE OTHER READERS", m'ha dit que hi vol tornar a participar i, a més, m'ha demanat que aquests dies que el XAREL-10 tanca per vacances li deixi el blog perquè vol fer-ho d'una manera ben especial. A mi em cau bé i no m'hi he pogut negar, així que jo m'acomiado de vosaltres fins d'aquí quinze dies i, a ell, li cedeixo el blog i la paraula...


Hola. Permeteu-me que em presenti. Encara que alguns de vosaltres em coneix com "mini-Mac", realment em dic Jan McPetit i, malgrat el meu nom, no ballo amb el dit (ni amb res). El que si faig és llegir i també fotografiar alguns dels llibres que llegeixo.

Això és tot el que cal per participar al joc de la JOMATEIXA, així que m'hi he tornat a apuntar. Per a l'edició d'enguany del seu concurs he escollit dos llibres, me'ls he llegit i m'he fet una fotografia amb cadascun d'ells en un lloc que hi pot tenir a veure o no.
I, amb aquesta feina feta, he tingut la genial idea d'aprofitar la meva participació en el joc del blog "TUMATEIX LLIBRES" per proposar-vos-en un altre en aquesta casa perquè, encara que temporalment en Mac no hi sigui, això continua sent el "XAREL-10, el blog dels enigmes", no?.

Es tracta, simplement, de que intenteu endevinar on vaig fer cadascuna de les fotos amb els llibres. Avui us deixo la primera i fins dilluns que ve no publicaré la segona, teniu doncs uns quants dies per fer les vostres propostes o per preguntar-me el que vulgueu als comentaris. Aquests estaran tancats per si algú ho encerta de seguida però aniré publicant (i contestant) els que continguin preguntes que puguin servir de pista.

Aquí teniu la primera foto:



Per començar la meva participació al concurs de la JOMATEIXA, estareu d'acord amb mi que no podia triar un llibre més adient que "QUADERNS" (Ramona Solé - 2016).

És una novel·la de misteri que ens parla de la desaparició d'una escriptora agorafòbica que viu en un petit poble lleidatà. Les investigacions per resoldre el segrest trasbalsen aquella comunitat que veu com alguns dels seus secrets més amagats poden sortir a la llum perquè la recerca es basa en uns quaderns on dues nenes, de manera innocent i per passar l'estona, apuntaven els moviments "sospitosos" dels vilatans.
És aquest fet el que permet a l'autora convertir el seu llibre en alguna cosa més que una novel·la de misteri lineal. Res d'això, "QUADERNS" és un llibre coral que ens explica vàries històries i amb molts personatges que, sota una aparença de normalitat, viuen una doble vida amagada que no els agradaria que es descobrís. Per a mi, aquest és un dels punts forts del llibre: una trama molt ben lligada composta per una multiplicitat d'històries paral·leles que ho semblen, de paral·leles, fins que al final descobrim que conflueixen, per arribar a un desenllaç que em va semblar molt ben trobat.
M'ho vaig passar força bé llegint el llibre, el text t'enganxa des de bon principi perquè l'autora aconsegueix mantenir el suspens de la història policial i alhora fa que quedis atrapat per l'ambient del poble i de la seva gent, el verdaders protagonistes de la novel·la, que ens ensenyen una cara però que també en tenen una altra que ningú vol que es conegui... real com la vida mateixa, vaja. No us el deixeu perdre si us cau a les mans, val molt la pena.



Pel que fa al lloc on vaig fer la foto, he de dir que no té una relació molt directa amb el llibre. El fet que passi en un poble i que la trama "s'embranqui" amb les diferents històries que ens explica, em va fer pensar en un arbre. I un arbre vaig anar a buscar. No és, de totes maneres, un arbre qualsevol i, a més, aquest està molt a prop d'un lloc (parlant de manera genèrica) que és important pel desenllaç de la novel·la...

No us en dic res més. Espero els vostres comentaris intentant descobrir on vaig fer la fotografia. Us recordo que estan tancats per seguir mantenint la incògnita encara que algú ho endevini a la primera però que també m'hi podeu fer preguntes si no us en sortiu. Jo publicaré i contestaré aquests dubtes que així serviran de pista per a tothom. Teniu temps per dir-hi la vostra fins dissabte, diumenge donaré la solució correcta i dilluns tornaré amb un altre llibre diferent. :-))

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Tegells, Carme Rosanas i Assumpta "

34 comentaris:

Tegells ha dit...

Bon dia! A mi em sembla el Pi de Bofarull.

Sergi ha dit...

Seguint la terminologia Apple, ja que teniu aquest 'mac' en el nom, no t'hauries d'anomenar 'Mac nano'?

La veritat és que no tinc ni idea d'on és aquest arbre, però ja que la teva versió en escala 1:1 no vol, tu et podries dedicar a fer ressenyes dels llibres que llegiu, que la de 'Quaderns' t'ha quedat molt bé!

McAbeu ha dit...

XEXU: Mac nano?. No sé, sempre he sigut més de Windows, jo. ;-)

Quan li vaig dir al Mac gran (no confondre amb el gran Mac, que això és una hamburguesa del nostre cosí McDonalds) que volia aprofitar les fotografies del concurs de la JOMATEIXA per fer uns posts mig enigma mig ressenya literària, em va dir que era un inconscient, que això de comentar llibres d'altres és molt difícil. M'alegro que a tu t'hagi agradat aquesta prova, potser sí que m'hi dedicaré a la llarga. Què et sembla la idea de fer un blog titulat "Mcllibres i mcpunt!?. :-DD

No vols fer cap pregunta sobre l'arbre, ni que sigui perquè serveixi de pista?

jomateixa ha dit...

M'encanta el Jan McPetit!! i el llibre miniQuaderns! hehe
Gràcies per seguir jugant amb mi, ets de les participacions més esperades. ;)
Moltes gràcies també per la fantàstica ressenya.
Et recordo a tu i a tots que a part de la foto amb Quaderns, es pot enviar dues recomanacions més.
De moment no tinc ni idea d'on pot estar feta la foto... amb les pistes que has donat aniré repassant mentalment el desenllaç de la novel·la a veure si hi caic.

McAbeu ha dit...

JOMATEIXA: Gràcies a tu, a mi sí que m'encanta participar en els teus jocs blogaires en general i en aquest en particular. M'ho passo la mar de bé fent-ho! :-))

Vaig entendre que pel concurs eren un màxim de dues fotos comptant la de "Quaderns", així que només he preparat dos enigmes-ressenyes: aquest i el de la setmana que ve. De moment deixaré així la meva participació però com que ens dones temps fins a l'octubre per enviar les fotos, potser m'ho repenso i en faig una altra. Ja ho veurem.

Va, amplio la pista que dono al post per dir que el lloc genèric del que parlo està relacionat amb el món del transport. Els lectors de la novel·la (i l'autora també :-D) segur que ja saben quin és. ;-D

sa lluna ha dit...

Tot i que la pista que has donat m'ha confós molt i que no es tracta del Pi de Formentor, provaré dient que és a Alfés.
Abans havia deixat un comentari que ara no sé si s'ha quedat o no, per si no és així...
Bones vacances, Mac! :)

Ps: Quaderns el tinc pendent, per tant no puc treure cap pista d'ell, però tampoc el tindré enllestit abans que es doni la solució, així que...ho tinc malament!! :(

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: No, no es tracta del "Pi de Formentor". Que jo sàpiga aquest de la foto no ha inspirat cap poema de Miquel Costa ni l'ha cantat la Maria del Mar Bonet. ;-)
Tampoc no es tracta del municipi d'Alfès (El Segrià) però si que diria que, malgrat no haver llegit la novel·la, has encertat la pista de quin és "el lloc relacionat amb el transport". Recorda però que he repetit que la pista es refereix a un lloc genèric, no al concret que surt al llibre.
Per la meva part (i ja has llegit que per la d'en Jan McPetit també :-D) et recomano molt "Quaderns", a mi em va agradar força però no haver-lo llegit no és cap impediment per trobar la solució al meu joc que a les seves pàgines no hi ha cap pista que assenyali aquest arbre concret. Així que res de pensar que ho tens malament. :-))

Garbí24 ha dit...

Bones vacances mac....jo l'he llegit i m'ha agradat molt, però per encertar crec que hauria de repassar molt a fons, doncs no hi caic de moment

McAbeu ha dit...

JOAN: Gràcies. Sí, estem d'acord que és un bon llibre però insisteixo que no cal repassar-lo ni haver-lo llegit ni, fins i tot, saber de què va per jugar al meu joc que la foto i la novel·la només tenen una relació tangencial... o ni això. ;-)

Carme Rosanas ha dit...

No he llegit Quaderns encara...

Però jo crec que és el pi de Bofarull, prop de Reus. A veure...

Carme Rosanas ha dit...

Que tinguis molt bones vacances Mc!!!

Jan McPetit, encantats de jugar amb tu!!!

McAbeu ha dit...

CARME: Gràcies... de part de tots dos. :-DDD
He rebut també l'altre comentari teu on dones una possible solució. No te'l contesto ara que cal mantenir la incògnita tota la setmana. ;-)

Elfreelang ha dit...

bones vacances Mac ! la pena és que jo les acabo o sigui que dijous toca tornar a la feina i en tindré molta molta i sento dir que potser no podré participar ai de mi quina pena

McAbeu ha dit...

ELFREELANG: Em sap greu però ja se sap que la feina és la feina i si és molta encara més. Gràcies de totes maneres. :-)

Assumpta ha dit...

De moment ho veig molt complicat... ara bé, no tenia ni idea (crec) del llibre de la Ramona i tan be com en parles, m'agradaria llegir-lo!! :-)

Jo no puc jugar perquè no tinc clicks i només accepta aquests ninos...

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Aquí sí que pots jugar. La idea que tenia al proposar aquest joc no era que ho endevinéssiu tots a la primera sinó que anéssiu fent preguntes per treure'n l'entrellat i perquè servissin de pista. Va prova-ho que justament tu, per la zona on vius, ho tens una mica més fàcil. ;-)

Anònim ha dit...

Ara que torno jo de vacances em trobo que tu has marxat! Com a mínim has tingut el detall de deixar en Jan McPetit al càrrec. Pel què fa al joc, ho tinc difícil, no em conec massa la geografia, però sent agosarat jo apostaria per dir que es tracta de la zona de... Catalunya, vaig bé, no?

McAbeu ha dit...

PONS: Els meus becaris són més treballadors que el teu que enguany ha preferit congelar-se. ;-)
S'ha d'arriscar si és vol guanyar. Has fet bé de ser agosarat i has encertat que la fotografia esta feta a Catalunya. Encara impressionat pel teu bon ull ;-D, et regalo una pista: La foto està feta en una capital de comarca.... catalana. :-))

Assumpta ha dit...

Holaaaaaaaaaaa!!

Es tracta del PI DE BOFARULL (encantada, Sr. Pi, fins avui no coneixia de la seva existència, sóc un desastre hehe)

Segons la Viqui: "El Pi de Bofarull és un dels arbres monumental que es troba al terme municipal de Reus, al Baix Camp. L'arbre, un Pi pinyoner de 20'5 metres d'alçària, és inclòs a la Llista d'arbres monumentals de Catalunya

Assumpta ha dit...

En Josep Lluís m'acaba de dir que si li hagués ensenyat la foto abans de fer la cerca m'hauria estalviat de fer-la perquè l'ha reconegut a la primera. Diu que es troba a l'entrada del camp d'aviació ;-))))))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: En JOSEP LLUÍS té tota la raó. I justament a això em referia amb la meva pista sobre un "lloc relacionat amb el transport". :-)))
També he rebut, és clar, el teu altre comentari amb la resposta a l'enigma però aquell no te'l contestaré fins diumenge. Cal mantenir la incògnita per si algú més s'anima a jugar. :-)

Assumpta ha dit...

Som els primers? ;-)))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Sou dels primers. ;-)

Assumpta ha dit...

Oh!! Com pot ser que no siguem els primers si TU NO POTS PARTICIPAR? :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Dona, la participació al XAREL-10 ha baixat molt però, per sort per a mi, encara no del tot. ;-)

jomateixa ha dit...

Em sembla que la Carme ho va endevinar primer Assumpta ;D

McAbeu ha dit...

JOMATEIXA: I fins i tot és possible que hi hagi algun altre comentari encara ocult d'algú que només hagi deixat un missatge amb la solució correcta. Ho sabrem diumenge (bé, ho sabreu que jo ja ho sé) :-))

Assumpta ha dit...

Jo sempre vull guanyar... l'important no és participar, és guanyar ;-DDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Per això no has de patir. Guanyaràs exactament el mateix que els altres companys que encertin el lloc de la fotografia sense importar en quin ordre ho han fet. ;-)

McAbeu ha dit...

Doncs ja ha arribat el diumenge i és hora de publicar els comentaris que encara romanien ocults perquè contenien la resposta correcta.

Ho acabo de fer i, com podeu comprovar, són els tres que jo encara no havia contestat. Ho faig ara per confirmar a TEGELLS, CARME i ASSUMPTA que la fotografia és del Pi de Bofarull (REUS - Baix Camp). Felicitats!! :-))

Aquest pi pinyoner consta a la llista dels arbres monumentals de Catalunya (no és un arbre qualsevol) i està situat a tocar de l'aeroport (un lloc relacionat amb el món del transport) de Reus (capital de comarca catalana).
Si voleu saber el lloc exacte des d'on vaig fer la fotografia copieu a Google Maps aquestes coordenades: 41° 8.650'N , 1° 8.672'E

Gràcies a tots per participar i us espero demà dilluns amb un altre llibre i una altra foto. ;-)

Assumpta ha dit...

Aquí estarem, si Déu vol :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: :-)

Carme Rosanas ha dit...

Apa que bé!!! és que a mi m'agraden els arbres monumentals i m'he mirat la llista algunes vegades... crec que no l'he vist mai al natural. Però em sabia el nom i la imatge. De tota manera ho vaig comprovar, eh?

Fins demà!!!

McAbeu ha dit...

CARME: Són impressionants aquests arbres monumentals, un gran bé natural que s'ha de conservar i cuidar com cal. :-)
Fins avui!! :-DD

Publica un comentari a l'entrada