BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 15 de juny de 2015

717.- Un moble bar ben assortit

717.- A la meva dona i a mi ens agrada prendre una copa de licor cada vespre després de sopar. Quan els dos som a casa, l'ampolla del licor ens dura 5 dies i quan ella no hi és, jo m'acabo una ampolla de licor en una setmana. M'ha sortit una feina a l'estranger i hauré de passar tres mesos i mig fora de casa, podeu calcular quantes ampolles de licor es beurà la meva dona en la meva absència?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

15 comentaris:

Assumpta ha dit...

Moltíssimes... l'enyorança és així... :-))

jo rai! ha dit...

Un parell d'ampolles si no és que li agafa l'atac d'enyor, diria jo...
Sembla que ella es beu l'equivalent a dues copes teves a la setmana, si ets fora catorze setmanes doncs això, el que tu en beuries en un parell de setmanes a ella li durarà tres mesos i mig!
No sé si pot ser bo beure tant et diguis com et diguis...

Assumpta ha dit...

El fet que ella hi sigui fa que enlloc de 7 dies en duri 5... o sigui que ella veu menys que tu. Si a tu et dura 7 dies i tots dos bevéssiu igual us duraria 3,5 dies... mmmmmmm... però això no vol dir res...

Anem per un altre camí...

Assumpta ha dit...

Si l'home es veu una ampolla en 7 dies vol dir que beu un 14,28 % cada dia

En 5 dies es beu un 71,4% de l'ampolla

la qual cosa vol dir que la dona es beu, en 5 dies, un 28,52 %

si ho dividim entre 5 sabrem què beu la dona al dia que és un 5,70 % d'ampolla

Assumpta ha dit...

Tres mesos i mig són (a lo bèstia) uns 105 dies...

Si amb 10 dies es beu un 57% d'ampolla... es beurà un 100% d'ampolla amb uns 17 dies i mig

si amb 17,5 dies es beu una ampolla, amb 105 dies,,, es prendrà 6 ampolles.

No sé si he dit moltes bestieses o no, però ha estat divertit :-DD

Tegells ha dit...

Hola, bona nit....A mi em surt que ella veu un 40% del que beu ell, per tant es beurà 5.6 ampolles. Lo qual es una animalada (amb perdó). Per tant possiblement estigui equivocat.
Apa, salut per tothom !!

Consol ha dit...

Hi ha la possibilitat que la dona no begui sola perquè beure sovint és un acte social que requereix companyia. Si continués amb l'hàbit, i seguint el raonament de Jorai, beuria 2/7 parts del que beu el seu home, per tant seria 2/7 parts de 14 ampolles (comptant que tres mesos i mig són 14 setmanes) que resulta ser: 4 ampolles.

Assumpta ha dit...

Ja m'estranyava a mi que l'hagués fet bé... :-P

Sergi ha dit...

Doncs em penso que l'Assumpta l'encerta i són 6 ampolles. Jo ho he resolt algebraicament i m'ha sortit un 6 clavat.

Jo he designat un x i un y com nº ampolles per dia del senyor i la senyora.

x = 1/7 perquè beu una ampolla en 7 dies.

Per buscar y, tenim que:

1/7 * 5dies + 1/y * 5 dies = 1 ampolla.

D'aqui y = 2/35 ampolles per dia.

Agafant mesos de 30 dies, 30*3,5 = 105 dies.

2/35 ampolles per dia que beu la senyora * 105 dies = 6 ampolles.

xavier pujol ha dit...

Si a cada got hi posen dos glaçons, quantes glaçoneres cal posar a la nevera al cap de l'any, si a cada glaçonera en fa 12?

Assumpta ha dit...

Uaaaaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaaaa!!! uauauauauaaaaaaaaaaa Com sigui 6 ja em podeu donar un aprovat a les Mates de COU -que mai vaig aprovar i que em van regalar... o no podia fer la selectivitat... bé, de fet, ja me les venien regalant de molts cursos enrere

SERGI!!! Gràcies!!! :-)))))

McAbeu ha dit...

Aquesta és la solució que ens dóna el LLIBRE: El consum setmanal de la parella és 1/5 i el del marit 1/7, això vol dir que el de la dona serà 1/5 - 1/7 = 2/35. Si la dona consumeix 2 ampolles de licor cada 35 dies, en els 105 que l'home serà fora se'n beurà 6. Com veieu, uns càlculs que coincideixen amb els que fa en SERGI i que donen un resultat que també coincideix amb el que primer ens dóna l'ASSUMPTA, arribant-hi amb uns altres càlculs però igualment correctes. Així que és ella qui avui s'emporta el rètol vermell (i l'aprovat de matemàtiques de COU :-DD) amb tot mereixement. :-))

JO RAI!, TEGELLS i CONSOL: Gràcies per provar-ho! :-)

XAVIER: Dues?. Una per anar gastant i l'altre de reserva al congelador, quan s'acaba la primera comencen la segona però tornen a congelar la primera, així que no cal que en tinguin més i, al cap de l'any, a la nevera només hi han posat aquestes dues glaçoneres. Moltes vegades, això sí però només aquestes dues. Sí? Ho he encertat? ;-DDD

Assumpta ha dit...

Benvolgut Llorenç: (era el meu profe de mates de COU)

Avui, finalment, als meus 53 anys, he aprovat les mates!!! Sé que pensaves que no ho aconseguiria mai però, ja veus, la vida és plena de sorpreses ;-)))

Gràcies pel gran favor que em vas fer llavors, aprovant-me un examen amb un 1,5 (copiant, ho sento) perquè, sense tu, malgrat les meves bones notes, especialment brillants en Filosofia, Llengua i Literatura (castellanes, clar) no hagués pogut ni tan sols accedir a les proves de selectivitat. Amb la teva generositat vaig aprovar el COU el juny, amb una mitja força correcta, i tot va anar bé.

Una abraçada!

Assumpta Casadejús

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Segur que en Llorenç s'emocionarà quan ho llegeixi :-)))

Assumpta ha dit...

:-)))))))

Publica un comentari a l'entrada