GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 20 de març del 2015

Fragment Parcial 029


ON ÉS AIXÒ?

No trobeu que són realment impressionants les fotografies aèries fetes des d'un satèl·lit?. A mi m'agradaria poder fer-ne, però només pensar que s'ha d'anar allà dalt a canviar el rodet cada vegada ja em tira enrere.

És clar que sempre hi ha la possibilitat d'encarregar que t'ho facin. El problema és que el preu del lloguer de satèl·lit i la tarifa del fotògraf astronauta estan pels núvols (...on haurien d'estar, sinó?) i, pel que jo podia pagar, només he aconseguit que m'enviessin petites imatges de mínims detalls.

Malgrat tot, espero que això no us dificulti el reconeixement del lloc fotografiat... o sí. ;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

23 comentaris:

sa lluna ha dit...

Vols dir que això pot ser part d'alguna cosa?
La meva primera impressió és d'una caixa de corrent, d'aquestes antigues, on els ploms botaven a totes hores. ;)

Aferradetes i molt bon dia, Mac!!

Assumpta ha dit...

Aquests del fragment m'encanten :-))

LLUNETAAAA, llegeix tot l'enunciat, dona!! hehehe... això és una vista aèria de quelcom molt augmentat... potser és Mallorca, ves a saber... que el darrer va ser a València...

sa lluna ha dit...

També em semblen finestres, aiiii Assumpta però d'on?? ;)
Bona tarda, nina!

jo rai! ha dit...

I a mi que em semblen banyeres i/o altres sanitaris ara en desús...

McAbeu ha dit...

Com diu l'ASUMPTA, per treure l'entrellat d'aquestes imatges és molt important tenir en compte la perspectiva. I en aquest sentit, aquesta vegada en JO RAI! s'hi acosta molt més que SA LLUNA. No estem veient "banyeres" però sí objectes d'una mida molt similar. A veure si amb aquesta pista, hi doneu alguna volta més i us surt per on va la cosa.

Per cert, recordeu que no heu de tenir por de dir cap bestiesa. Ja sabeu que per a què jo doni pistes és condició "necessària i imprescindible" que abans vosaltres feu alguna proposta de resolució o, com a mínim, alguna pregunta. Sinó no hi ha joc, ja ho sabeu. :-))

Tegells ha dit...

M'ha recordat algunes tombes antropomorfes que hi han a Olèrdola i a Cogul, peró no son tan simètriques.

Galionar ha dit...

Jo diria que és una autopista on hi passen tres rengleres de camions! Però qui sap, potser es tracta d'alguna cosa força més petita...

Assumpta ha dit...

El que em crida molt l'atenció... després de mirar i remirar aquesta mena de banyeres (perquè el cert és que en JO RAI té força gràcia dient això... Ho semblen!) és que diria que es veuen unes ombres... per la forma de les ombres em sembla que això que veiem podria estar una mica elevat... crec (amb totes les prevencions del món) que si fos quelcom molt pla, no faria ombra... però res, és que no em ve res al cap que em pugui semblar mínimament possible...

Assumpta ha dit...

També podria tenir raó GALIONAR i que fos una autopista amb cotxes (camions no pot ser perquè ha dit mida aproximada d'una banyera) però penso que la foto ha de poder ser reconeguda, o sigui, que diguéssim "això és el tram TAL de l'autopista QUAL"... i, com amb el que se'ns mostra, seria impossible saber on ens trobem, descarto aquesta opció de l'autopista.

Assumpta ha dit...

Podrien ser algun tipus de bancs o seients? (purament per provar, perquè no em semblen "res")

jo rai! ha dit...

També podrien ser tombes, és clar, no caldria ni que fossin antropomòrfiques, però veig l'entorn massa net. Si no és que es tracta d'una excavació prehistòrica... La veritat és que em continuen semblant banyeres!

Pallarès ha dit...

No us sembla un color de ferro rovellat?

McAbeu ha dit...

Gràcies per anar provant-ho. Com vaig dir ahir, tots els comentaris són ben útils... si més no, per eliminar possibilitats. :-))

Començaré doncs descartant opcions. No estem veient ni cotxes ni camions (GALIONAR), ni tampoc bancs o altres tipus de seients (ASSUMPTA), Tampoc són objectes de ferro rovellat (PALLARÈS) ni estan situats en un lloc elevat (ASSUMPTA).

No són tampoc les tombes antropomòrfiques d'Olèrdola (TEGELLS) però sí que es tracta d'unes tombes. Una molt bona intuïció que JO RAI! també fa seva i que ens fa descobrir l'objecte de la imatge..

Ara només és qüestió de situar-les i així identificar-les. El fet que estiguin tan "ben posades" (perquè estan posades, no es van trobar d'aquesta manera), us pot donar alguna pista... Sort! :-))

Assumpta ha dit...

És la NECRÒPOLIS PALEOCRISTIANA DE TARRAGONA!!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/aa/Necr%C3%B2polis_paleocristiana_de_Tarragona.jpg

Oeeeeeeeeeeeeee oeeeeeeeeee oeeeeeeee :-DD

Sense en JO RAI! i la idea que eren tombes no ho hauria pas encertat ;-))

Assumpta ha dit...

Quan deia que era elevat, volia dir que l'objecte en sí tenia certa alçada,

https://www.google.es/maps/place/Necropolis+Paleocristiana+de+Tarragona/@41.1158689,1.2386866,54m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x0:0x84aa42a61234d8a

Que no era quelcom pla, sinó que podia fer ombra... no era res pintat a terra, o gravat, sinó que tenia "cos" suficient com per fer ombra :-P

McAbeu ha dit...

Queda clar que el bon ull de TEGELLS endevinant que es tractava d'unes tombes, ha facilitat la feina de recerca. L'ASSUMPTA fa diana i la seva identificació de la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona fa que s'emporti ben merescudament el rètol vermell d'avui. Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Ai, sí, MAC, que TEGELLS ho va dir primer!! menys mal que ets una persona organitzada :-))

Oeeeeeeeeeee oeeeeeeeeeeeeee

- Patacada del PP a Andalusia
- Victòria del Barça davant els merengues
- Rètol vermell...

Què més es pot demanar en aquesta vida? :-DDDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Dona, en aquesta vida espero que alguna cosa més... però per un cap de setmana no està malament, :-DD

Assumpta ha dit...

hehehe... val, potser he exagerat una mica (no gaire)

I, MAC, tu saps per què aquesta gent enterraven els seus morts a la banyera?

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: No en sé gaire d'arqueologia, però jo diria que aquests sarcòfags de pedra de la Necròpolis Paleocristiana no s'havien utilitzat prèviament com a banyeres. L'única tomba que si em sona que es tracta d'una banyera romana reutilitzada és el sumptuós vas de pòrfir on descansen les restes del Rei Pere el Gran però ja parlem d'una altra època i d'un altre status social.

Assumpta ha dit...

MAC... Era broma, eh? ;-)) Ha semblat que ho preguntava de veritat? hehehe... Sorry!!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: És que els acudits de banyeres i tombes no els "pillo". :-DD

Assumpta ha dit...

Hahahahaha ni jo els enigmes de morts que han fet coses rares pels matins :-DDDDD

Publica un comentari a l'entrada