GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 30 de març del 2015

697.- El pes dels alumnes i l'elefant

697.- A l'illa de l'Escaquer es prenen molt seriosament l'alimentació infantil i gràcies a les campanyes pertinents han aconseguit que totes les noies que fan cinquè de primària pesin 37 kg que és el pes ideal per a la seva edat. En el cas dels nois i per causes atribuïbles al diferent nivell de desenvolupament hormonal, les campanyes esmentades no han tingut el mateix èxit aclaparador i els valors dels pesos dels nens presenten diverses fluctuacions que els estudis sobre el tema resumeixen així: 1) el pes d'un noi d'aquesta edat és sempre menor que el de una noia; 2) la diferència mitjana entre el pes d'un noi i d'una noia equival a la diferència entre el nombre total de nois i el nombre total de noies de cada grup estudiat i 3) la diferència total entre les sumes dels pesos dels nois i les noies d'un grup determinat manté sempre la mateixa proporcionalitat que trobem entre el nombre de nois i noies que formen dit grup.
Aquest matí una classe de cinquè de 27 alumnes, noies i nois, ha anat de visita al zoològic de l'Illa de l'Escaquer. Al passar per davant de la gàbia dels elefants els diuen que un dels exemplars pesa 1000 kg exactes. Podeu calcular si aquest elefant pesa més o menys que tots els alumnes junts?


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pes noia. A = 37
Pes noi. B = ?
Nombre de noies = X
Nombre de nois = 27 - X
37 > B
B - 37 = X - (27 - X); B - 37 = 2X -27
(27-X)*(B - 37) = X*(2X-27)

L'he liat perquè el wolframalpha em diu que els nois també pesen 37 quilos, però el més greu es que em parteix un nen pel mig i una nena pel mig perquè hem diu que hi ha 27/2 noies xD

Però pensant una mica veig que si els nois pesen menys que les noies, en el pitjor cas serien 27 alumnes * 37 quilos = 999 quilos. Per tan en cap cas els 27 alumnes pesarien més que l'elefant.

Consol ha dit...

Sembla que les evidències són aclaparadores.

McAbeu ha dit...

PONS: Com molt bé has vist, aquest enigma ens dóna un bon grapat de premisses de càlcul que no ens porten enlloc (ni en WolframAlpha ha sigut capaç de treure'n l'entrellat del sistema d'equacions :-D) i en canvi el resultat surt ben fàcil quan, com dius tu, "pensem una mica". La teva conclusió final és ben correcta, Felicitats!! :-))

COMSOL: Ho són. Sens dubte. :-)

Publica un comentari a l'entrada