GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 25 de març del 2015

696.- Canvi de temperatures

696.- Un home de negocis fa constants viatges entre Europa i els Estats Units però encara no entén el canvi de temperatures. Sap que quan als USA fa 32º és com si aquí diguéssim que fa 0º i que quan l'aigua bull, allà diuen que està a 212º. Avui està content perquè li han dit que el valor de la temperatura és el mateix a les dues bandes de l'Atlàntic, quina roba ha de posar a la maleta?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

10 comentaris:

Assumpta ha dit...

"el valor de la temperatura"? mmmmmmm ostres, ni tan sols entenc què vol dir això, pobre de mi...

Assumpta ha dit...

Doncs no cal ni que hi vagi, perquè, si entenc bé el problema, estan a -40!!!! Un català no deu tenir roba apropiada per això...

Assumpta ha dit...

Segons les equivalències entre graus centígrades i graus Fahrenheit ambdues temperatures coincideixen quan en el -40 cosa que he de reconèixer que no entenc perquè passa, però es veu que passa.
He començat fent proves amb temperatures per damunt del zero però la distància era cada vegada més gran, cosa que ja es veu llegint l'enunciat perquè si quan aquí estem a ZERO allí estan a 32 I quan aquí estem a 100 allí estan a 212, doncs he pensat que, potser, amb números negatius, cada vegada la diferència s'aniria fent més petita fins arribar a un punt de coincidència. He fet la prova (amb un conversor, evidentment) i la meva teoria s'ha confirmat en veure que quan he posat -40 Fahrenheit l'equivalent era -40 centígrads :-)

Anònim ha dit...

Per passar l’aigua de sòlid a vapor tenim que calen 212 – 32 = 180 graus Fahrenheit, mentre que amb els nostres Celsius calen 100-0 = 100, per tan 180/100 => 1ºC = 1.8 ºF. Però es que a sobre els Fahrenheit van desplaçats 32 graus respecte el nostre 0. Per tan ºC = (ºF-32)/1.8. Si volem que valguin igual fem servir la mateixa variable per les dues temperatures, li passem l’equació al wolframalpha i ens diu que -40. Mira quina casualitat igual que ha dit l’Assumtpa fa gairebé una hora. Ja cal que s'abrigui bé!

Assumpta ha dit...

Estava pensant, PONS, que, de fet, no cal que s'abrigui més del que va aquí perquè si allí estan a -40, vol dir (ara hi caic, jo!) que AQUÍ TAMBÉ TENIM -40!! Horreeeeeeur!!!! Quin fred!!

jo rai! ha dit...

No calen tants càlculs, si fa la mateixa temperatura només cal que s'endugui la mateixa roba, oi?

Assumpta ha dit...

Efectivament, JO RAI! Però és un enigma matemàtic, i aquests sempre s'han de justificar amb un mínim de càlculs, ja siguin "elevats" com els d'en PONS o pel "compte de la vella" com solen ser els meus :-))

McAbeu ha dit...

He de dir que m'ha agradat la resposta de JO RAI! però que al LLIBRE també l'interessava saber quina és aquesta temperatura que és igual en graus Fahrenheit i en graus Celsius. I aquest valor és de - 40 º com molt bé ens diu en PONS que ens dóna la fórmula de conversió i abans també calcula ASSUMPTA sense fórmula però també ben correctament. Felicitats!! :-))

Pons ha dit...

no us dono la formula, us la deixo i prou, que llavors l'ha de fer servir altre gent

McAbeu ha dit...

PONS: D'acord. De moment l'anem fent servir aquí, però de seguida que algú altre la necessiti ens ho dius i te la pots tornar a emportar sense problemes. :-DD

Publica un comentari a l'entrada