GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 10 de febrer del 2015

Endevinalla 633

E633.- Un excel·lent oculista / que els ulls li tapen la vista.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Lluna "

30 comentaris:

Assumpta ha dit...

oculista a qui els ULLS tapen la VISTA???? Ostres, no m'estranya que no hi hagi cap comentari!!

Lluna ha dit...

Pot ser un altre orinal?? No pregunteu com hi he aaribat, però és un lloc on l'ull (ejem) no hi veu gran cosa...
Bona tarda Assumpta!!
Bona tarda Mc!!

Josep ha dit...

Binocles? Microscopi?

Elfreelang ha dit...

un llarga vistes?

Assumpta ha dit...

Mmmmm... LLUNA... i és un excel·lent oculista?

Lluna ha dit...

No contestaré si no és davant d'un advocat Assumpta!!! :P

August G. i Orri ha dit...

Contestant a l'Assumpta: l'orinal (o el vàter) és un excel·lent oCULista, no?

August G. i Orri ha dit...

Només té una pega: que l'endevinalla parla d'ulls, en plural… esclar que també es pot referir al munt de culs que hi passen… Seguirem reflexionant...

Anònim ha dit...

i unes simples ulleres què? massa simple? i si afegeixo que son ulleres de sol?

jomateixa ha dit...

No ho se pas. I les respostes són molt divertides, però no ho acabo de veure clar... ;D

Neguema ha dit...

L'únic que em ve al cap és un somni, ja que només es veuen quan els ulls no ho fan...

Neguema ha dit...

O un mirall, quan els ulls s'apropen a ell aquests li tapen la vista. XD

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

jo anava a dir el mateix que la lluna : la gibrella.... com he arribat a la conclusió també és secret d'estat xD

sa lluna ha dit...

No deu ser tan excel·lent!!

Bon dia a tothom!
Aferradetes, Mac!! ☺

Assumpta ha dit...

No hi ha massa secrets d'Estat, ni tampoc seran necessaris advocats... quan una endevinalla és tan difícil com aquesta i algú la soluciona ràpidament, jo sempre penso el mateix: Ha googlejat. I ja està.

Googlejar és fàcil. Tots en sabem... però alguns ens fa més gràcia mirar de trobar les respostes pensant, relacionant, traient una idea nova a partir de la proposta d'un company o esperant un moment d'inspiració, o una pista d'en MAC.

En tot cas, no hi ha cap norma que prohibeixi buscar les endevinalles a Google, per tant, és una forma de jugar com qualsevol altre. A mi, personalment, no m'agrada gens i -jo sóc una mica rara- ho considero una trampa com una casa de pagès... però de poder-se fe, és pot fer... i la prova és que aquí hi ha gent que ho fa molt sovint :-)

McAbeu ha dit...

Encara que potser alguns penseu que la cosa comença a fer pudor :-D, el LLIBRE ens torna a portar una endevinalla que té com solució correcta, l'orinal. Rètol vermell per a LLUNA que és la primera a dir-ho. Felicitats! :-))

ASSUMPTA, sobre el tema de les "trampes" n'hem parlat més d'una vegada i ja saps que en penso. No puc controlar (ni em ve de gust fer-ho) com trobeu les solucions correctes. És possible que una endevinalla que a tu et sembla impossible de saber, algú altre la sàpiga "de tota la vida". I també és possible que algú simplement la busqui a internet i ens enganyi dient que "la sabia de tota la vida". En aquest últim cas però, està clar que qui ho fa més que enganyar-nos a nosaltres, s'enganya a ell mateix.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Assumpta no he gogleegat per res del mon, per fer això no jugaria. Senzillament era una de les endevinalles que de petita m'explicava la meva avia... si tenia una avia un xic escatològica, que hi farem... És més jo he dit gibrella per que és com ella ho deia.
Cadascú es lliure de creure el que vulgui

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

ja poques vegades participo....

McAbeu ha dit...

BRUIXETA: Em sabria greu que per aquest comentari de l'Assumpta et plantegessis deixar de participar al XAREL-10. És la seva opinió i té dret a donar-la, però com li he dit a ella, aquí l'únic control que hi pot haver sobre aquest tema és el que us apliqueu vosaltres mateixos. No hi pateixis gens, de veritat. :-)

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Gracies MC, evidenment tots tenim dret a dir el que pensem... però no m'agrada que qui no em coneix em jutgi tant a la lleugera.
Vinc d'una família on les tardes de diumenge l'avia ens entretenia amb endevinalles, tinc un munt de llibres de jocs infantils, pq vaig estudiar magisteri i m'agrada el tema; es a dir tinc llibres amb endevinalles. He anat al Cau de peita i els meus fills igual, és un lloc on les endevinalles son recurrents a les excursions... Per això a vegades, poques, encerto alguna de difícil com aquesta.
Jo passo cada dia per aquí i la majoria ho faig de puntetes, si un dia que obro la boca em trobo amb això... dons emprenya una mica.

McAbeu ha dit...

BRUIXETA: T'entenc perfectament perquè aquest argument és just el meu. Sé de sobres i per experiència que un enigma que a mi em sembla difícil, a algú altre li pot semblar ben senzill perquè simplement el sap i això no ha de voler dir per força que fa trampes. Així que no t'emprenyis ;-) i gràcies a tu.

Anònim ha dit...

BRUIXETA: Et demano disculpes perquè vaig agafar el teu comentari dels "secret d'Estat" per dir una cosa que no anava per tu. Em pots ben creure. Per tant, em sap greu haver-te molestat. Tens tota la raó en que hi ha persones, com és el teu cas, que ja sigui per tradició familiar, per estudis (com Magisteri) o senzillament perquè els agrada, coneixen moltes més endevinalles que la majoria dels que passem per aquí.

Així doncs, vull aclarir que el meu comentari no anava en absolut per tu.

Com que, evidentment, vaig dir el que vaig dir, aclarir que el meu comentari era per la LLUNA que és qui sempre encerta les endevinalles més difícils malgrat dir que no ho sap i que "per provar" dirà tal o qual cosa i llavors, "provant", l'encerta de ple.

Ja que ho he embolicat, al menys aclarir el que volia dir.

Evidentment, aquest blog no és meu, és d'en MAC i ell és una persona de molt bon rotllo i el seu blog també. Aquest no ha de ser un lloc de polèmica i venir a crear-li problemes "a casa seva" és molt lleig. Ho sé. No ho hauria d'haver fet i calladeta hauria estat molt millor, per tant, MAC, també et demano disculpes a tu... Sé que cada dos per tres em mereixeria una bona esbroncada per no callar el que penso, però no sóc cap criatura i el mínim que se'm pot demanar és no crear mal ambient a casa els altres. Ho sento molt, molt, de veritat.

LLUNA: Ja veus que el comentari anava per tu. Com jo no sóc ningú per dir a ningú com ha de jugar, ni per valorar el grau d'intuïció de cadascú, és molt probable que també hagi ficat la pota. És cert que fa molt de temps que penso que deus googlejar perquè encertes totes les endevinalles més difícils, per enrevessades i complicades que semblin i a una velocitat altíssima... però, fins i tot si així fos, ets ben lliure de fer-ho i jo no sóc ningú per entrar a valorar ni jutjar res... així que, per aquesta banda, disculpa també.

Assumpta

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Per la meva banda. no hi ha res a disculpar. Vas dir el que senties i jo no he estat mai partidari de "callar el que es pensa". Tot i així, entendràs que no és el mateix el que pensem que el que sabem del cert i, per això, hi insisteixo una vagada més, la impossibilitat per part meva d'imposar un control sobre aquest tema. Deixem doncs que torni a regnar el "bon rotllo", que és, sens dubte, el que més ens estimem tots. :-)

Lluna ha dit...

Ja m'ho he pensat Assumpta, però com diu en Mc: És possible que una endevinalla que a tu et sembla impossible de saber, algú altre la sàpiga "de tota la vida", i que molts fem associacions que a d'altres ni se'ls hi acudirien, i en canvi fallem coses que uns altres veuen del tot clares. Jo he de dir que aquesta prexemple la vaig associar ves a saber pq, potser pel que diu l'August, amb la endevinalla 632 que (oh que estrany) tb vaig encertar i era difícil, però més que res per la fixació que té el llibre de repetir respostes.
Pots pensar el que vulguis, n'ets ben lliure, jo entro aquí a passar-m'ho bé, tb en fallo i alguns ni els responc pq no sé pas que dir..
I mentre jo he escrit aquesta parrafada en Mc ha vingut a posar pau, així que ho deixo aquí.
Petonets per tothom

Anònim ha dit...

Menys mal que sou bona gent perquè amb els meus rampells, en quatre dies a la catosfera ja no em parlaria ningú... :-))

Una abraçada a tots tres!!

Assumpta

McAbeu ha dit...

LLUNA: Doncs jo també m'apunto a deixar-ho aquí, no sense abans agrair-te que hagis vingut a dir-hi la teva. Subscric el que dius i ressalto especialment això de "jo entro aquí a passar-m'ho bé". És justament aquesta, la raó de ser del XAREL-10. Petonets també per a tu. :-)

ASSUMPTA: Tu també ets bona gent... malgrat els rampells. :-D

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Assumpta: tot aclarit, per part meva... i clar que et crec, no tinc raons per no fer-ho.
Ja veus que jo també tinc rampells ;) i qui no?
una abraçada forta i ens seguim trobant per aquí ;)

Assumpta ha dit...

Ja sóc a l'ordinador de casa i ja puc comparèixer amb nom i imatge, contenta que tot s'hagi aclarit... menys mal que a qui vaig fer enfadar no va ser en XEXU perquè sinó ja m'hauria trencat les cames per tres llocs diferents :-))

Ens seguim trobant per aquí, que s'hi està molt bé ;-))

Anònim ha dit...

Abans que l'Assumpta m'acusi ja li avanço que jo encerto les endevinalles perquè soc molt llest, però crec que això ja ho sap tothom, no? De fet es al revés, es google em que ve a preguntar a mi les respostes de les endevinalles! Llavors us preguntareu perquè no les encerto totes jo, no? Doncs perquè soc magnànim i vull donar-vos peixet.

"Glòria eterna a Pons el magnànim!" Gràcies ahse!

Assumpta ha dit...

PONS, tots sabem que tu ets un programa informàtic... et regeixes per altres normes. Això sí, ja saps que la primera de les normes és no fer mai mal a un humà, eh? :-P

Publica un comentari a l'entrada