GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 16 de febrer del 2015

685.- Apostant als daus

685.- En Jan i en Pol juguen als daus. En tiren dos per torn i quan surt un 6 o un 1 en Jan ha de pagar 5 € a Pol, en tots els altres casos és Pol qui ha de pagar 5 € a Jan. Fa una bona estona que juguen, qui dels dos està més content amb els beneficis de les seves apostes?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Allau "

11 comentaris:

Consol ha dit...

Jo diria que en Jan tindrà més beneficis. Si tots els números tenen la mateixa probabilitat de sortir, en Jan té 2 números de 6 en els quals ha de pagar i, en canvi, en Pol ha de pagar en 4 números de 6.

Lluna ha dit...

Diria que la Consol no va desencaminada, així que m'apunto al carro!!

Bona tarda Consol!!
Bona tarda MC!!

Neguema ha dit...

Doncs jo per portar la contraria dic que és en Pol, i busco la lògica que m'afavoreix. XD
Si per torn entenem que han de llançar tan en Pol com en Jan, tenim que en Pol té 4 daus per a que li surti un 6 o un 1, mentre que en Jan té menys possibilitats per a que d'aquells 4 daus no li surti ni un 1 ni un 6...
No em sé explicar millor crec...

Neguema ha dit...

O sigui, que hi ha 4 daus sobre la taula en cada torn, els del Jan i els del Pol, es que no se si se m'enten... Quina paranoia... XD

Allau ha dit...

És en Jan el que perdrà, crec. En tirar dos daus hi ha 6x6 = 36 combinacions possibles. Pol ha de pagar quan no surten ni uns ni sisos (2, 3, 4, 5) x (2, 3, 4, 5) = 16 casos. Jan ha de pagar en 36 - 16 = 20 casos. Per tant, Jan pagarà més cops.

Carme Rosanas ha dit...

Ostres, que bé que ho expliques, Allau!

Assumpta ha dit...

Si ho diu l'ALLAU jo m'ho crec :-DD

Allau ha dit...

Assumpta, una cosa és ser creient i una altra ser crèdula. ;p

Gràcies tanmateix. I també a la Carme. I bona nit a tothom.

Neguema ha dit...

Explicat així sembla simple i tot... I jo que m'havia fet una paranoia mental... La pròxima l'encerto, i si no, la següent... I si no... Quants intents hauré de fer per encerat-la?XD

Anònim ha dit...

L'explicació de l'Allau sembla perfecte llevat per un petit detall, el LLIBRE no pregunta qui pagarà més sinó qui estarà més content amb els beneficis, per tan en Pol :P

McAbeu ha dit...

El LLIBRE ens diu: Cada dau té 6 possibles resultats (de l'1 al 6) per tant tenim 6 x 6 = 36 possibles combinacions. Traient els casos que mostren un 1 o un 6 ens queden 4 possibles resultats per cada dau (del 2 al 5) i per tant 4 x 4 = 16 combinacions possibles. En conseqüència, en Pol ha de pagar 16 vegades de cada 36 i en Jan les altres 20 vegades. En Pol està més content, sens dubte.

CONSOL: Ja has vist que, encara que la teva resposta semblava ser la més lògica, les matemàtiques demostren tot el contrari.

LLUNA: Doncs et dic el mateix que a la CONSOL. ;-)

NEGUEMA: No dubtis que, si ho vas intentant, l'encertaràs més aviat del que et penses. De totes maneres, no sé si la millor manera és primer donar el resultat i després "buscar la lògica que t'afavoreix". :-DD En aquest cas, per exemple, l'enunciat deixa ben clar que només hi ha dos daus per torn... :-))

ALLAU: Fas el plantejament correcte i dones la resposta exacta. Felicitats!! :-))

CARME: Molt ben explicat, certament. :-)

ASSUMPTA: Queda clar que t'apuntes al cavall guanyador. :-D

PONS: Ben precisat, no es pot dir que no tinguis raó. :-)

Publica un comentari a l'entrada