GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 4 de febrer del 2015

682.- Repartint pastissets

682.- La mestra ha demanat als alumnes que expliquin que han menjat de postres pel dinar de festa major. En Pol diu: La mare va comprar tres pastissets (un per a ella, un pel pare i un per a mi). Quan va ser l'hora de triar-los, va resultar que si jo agafava el de xocolata, el pare agafava el de maduixa; però si jo triava el de maduixa aleshores al pare li tocava el de cafè. I, a més, quan el pare no agafa el de xocolata, la mare és menja el de maduixa. Podeu ajudar a la professora a entendre tot això, explicant quin pastisset es va menjar cadascú?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " August Garcia "

9 comentaris:

August G. i Orri ha dit...

jo cafè
pare xocolata
mare maduixa

Fraterna ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Assumpta ha dit...

Jo xocolata,
Pare cafè
Mare maduixa

Diu que la mare es menja el de maduixa quan el pare NO agafa el de xocolata. Per tant si la mare es menja el de maduixa i el pare NO es menja el de xocolata, ha d'agafar el de cafè per força, i al xiquet el de xocolata que, al cap i a la fi, és un repartiment molt lògic :-)

(Mai a la vida podré ser una persona "multinick" amb ànim d'enganyar el personal... ficaria la pota al primer dia... hehehe
Fraterna és el nou blog de Litúrgia de l'Arquebisbat de Tarragona i l'he creat jo ;-))

Anònim ha dit...

tenimn aquestes dos opcions:

jo xocolata
pare maduixa
mare cafè

jo maduixa
pare cafè
mare xocolata

però segons la tercera premissa cap de les dues es vàlida, per tan m'acullo a la opció de l'August
jo cafè
pare xocolata
mare maduixa

PD: Fixat Assumpta que diu "si jo agafava el de xocolata, el pare agafava el de maduixa" per tan el teu raonament fa aigües

Consol ha dit...

Jo veig, diguem ingènua, que en Pol parla de tres combinacions possibles però no ens explica quina d'elles van escollir. Són:
- xocolata (Pol), maduixa (pare), cafè (mare)
- maduixa (Pol), cafè (pare), xocolata (mare)
- xocolata (Pol), cafè (pare), maduixa (mare)

Anònim ha dit...

PONS, m'has tret la il·lusió d'haver encertat ;-((

(Assumpta)

Consol ha dit...

Ho he revisat i cap de les tres opcions que abans he dit eren possibles. Per ara l'opció de l'August em sembla que és la millor.

McAbeu ha dit...

Una bona manera de solucionar aquesta classe d'enigmes és plantejar totes les combinacions possibles i anar descartant les que l'enunciat invalida.

En aquest cas, si anomenem els pastissets per la lletra inicial del seu farciment i els ordenem, per exemple, segons se'ls menja en POL, el PARE i la MARE tenim aquestes sis combinacions:
1 = M-X-C
2 = M-C-X
3 = X-M-C
4 = X-C-M
5 = C-M-X
6 = C-X-M

La primera premissa de l'enunciat anul·la la combinació nº 4, la segona fa falsa la nº 1 i la tercera elimina les opcions nº 2, 3 i 5. Per tant, només queda la nº 6 i, en conseqüència, la solució correcta és que en Pol es menja el pastisset de cafè, el seu pare el de xocolata i la seva mare el de maduixa. Com molt bé ens diu AUGUST al primer comentari i després també confirma PONS. Felicitats!! :-))

ASSUMPTA: La tercera premissa de l'enunciat ens diu que "quan el pare no agafa el de xocolata, la mare és menja el de maduixa" però això no vol dir, que és el que dedueixes tu i d'aquí l'error, que quan el pare sí agafa el de xocolata, la mare no pugui continuar triant el de maduixa. Per cert, he fet una ullada a aquest nou blog i he trobat molt interessant l'article del martirologi de Tarragona, no l'he llegit sencer que és força llarg però ho faré quan tingui una mica de temps. :-)

CONSOL: Com tu mateixa dius després, cap de les teves opcions és possible. Les dues primeres queden anul·lades per la premissa 3 de l'enunciat i la tercera per la nº 1. Però ni ingènua ni res d'això, al revés, gràcies per provar-ho. :-)

Assumpta ha dit...

Ja no sé quantes vegades m'he equivocat entrant amb el nom de l'altre blog. Sóc un desastre!! :-DD

Jo l'he dissenyat segons les instruccions i he anat posant el contingut que m'han passat. Poc a poc l'anirem omplint més... el problema és que alguns textos no estaven corregits (mecanografia, vull dir) i ahir per la tarda ens vàrem adonar que algú havia teclejat totes les "L" minúscules seguides d'apòstrof com si fossin "1" (cosa absurda a més no poder... no sé on va néixer aquest error... quan jo era joveneta i feia mecanografia, sí que ho fèiem al revés, per posar l'1 posàvam una "L" minúscula però al revés...) La qüestió és que un article sencer sobre unes particularitats de la Missa de Sant Pau estava PLE de 1 apostrofats. Doncs bé, em temo que ho hauré d'anar repassant tot. Menys mal que el contingut "de fons" seguríssim que està bé :-))

Publica un comentari a l'entrada