GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 28 de juliol del 2014

634.- Les begudes verídiques

634.- Tres germans han anat a comprar beguda per fer una festa i, quan arriben a casa, troben el seu pare que els pregunta que han comprat. El primer noi contesta: “2 ampolles de llimonada, 6 de cola i 1 de taronjada”, el segon diu: “6 de llimonada, 2 de cola i 1 de taronjada” i el tercer explica: “1 de llimonada, 2 de cola i 1 de whisky”. El pare somriu i no s'estranya de les tres respostes contradictòries perquè ell sap que un dels seus fills sempre diu la veritat, un altre sempre menteix i l'altre alterna la veritat amb la mentida (mai no diu veritats o mentides seguides) per tant l'home ja sap quines begudes han comprat els nois. I vosaltres?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

10 comentaris:

Sergi ha dit...

L'únic que pot dir la veritat és el del whisky, és tan sincer que no li pot amagar al seu pare... Si aquest diu veritat, el que alterna sinceritat és el de les 6 llimonades, que menteix en això i en la taronjada. Diu veritat amb les coles. L'altre, el primer, menteix més que parla.

Sergi ha dit...

Personalment, no se'm compleixen les condicions si és un altre el sincer...

Anònim ha dit...

"1 de llimonada, 2 de cola i 1 de whisky”

En Xexu, pel que es veu, expert en criar mentiders, semi-mentiders i sincers ens ho confirma

Anònim ha dit...

Els dos primers porten la mateixa quantitat de botelles, així que crec que el del whisky és el supermentider, i el segon és el que menteix a mitges perquè coincideix el número de coles amb el del whisky, per tant el primer diu la veritat.

sa lluna ha dit...

El que diu la veritat:
“2 ampolles de llimonada, 6 de cola i 1 de taronjada”
El que alterna veritat i mentida:
“1 de llimonada, 2 de cola i 1 de whisky”
El que diu mentides:
“6 de llimonada, 2 de cola i 1 de taronjada”
Raonament:
No em sembla que siguin nois joves, per tant el whisky hi ha de ser.
Per barrejar amb el whisky millor la cola, oi? (no sóc bebedora però em sembla que hi va millor), per tant dues coles em semblen molt poc per una festa.
Doncs la cosa quedaria així, han portat a casa:
- 3 de llimonada
- 6 de cola
- 1 taronjada
- 1 de whisky
Les dues de cola que diu el que alterna veritat i mentida, és la mentida.

Ufffffffff avui és dilluns!!
Bon dia a tothom!
Aferradetes, Mac :)

xavier pujol ha dit...

La darrera pregunta que fas és . i vosaltres? Nosaltres som més de vi i cava.
Per tant la resposta verídica seria:
2 de vi blanc dels Costers del segre.
2 de vi negre del Priorat
2 de cava del Penedès
2 xibeques.

Salut!!

Lluna ha dit...

M'apunto a la comanda d'en Xavier :)

Bon dia a t@ts!!
Bon dia Mc!!

Assumpta ha dit...

D'acord, ho confesso... No entenc massa bé això del fill aquest que alterna veritat i mentida (en una mateixa frase?)... Jo ho interpretava així:

- Avui m'he llevat a les vuit i estava plovent (mentida)
- Després he esmorzat un cafè amb llet i un sandvitx de sobrassada (veritat)
- M'he arreglat ràpidament i he baixat a comprar el diari (mentida)
- Llavors he anat a mirar la nevera i he decidit que avui per dinar faria amanida i llom (veritat)

Amb la qual cosa, el problema era que ens podríem trobar que UNA DE LES FRASES podria ser TOTA veritat o TOTA mentida, segons el que "toqués"... però de les vostres interpretacions entenc que no, que el xicot està fatal de la xaveta i que intercala una veritat, mentida, veritat, mentida, veritat dins una mateixa frase... Quin stress!! :-DDD

McAbeu ha dit...

Ja ho diu el refrany: "Tants caps, tantes interpretacions de l'enunciat d'un enigma" (ara no sé si era ben bé així el refrany però ja m'enteneu ;-D)

Per sort tenim el LLIBRE, que ens indica el bon camí: El noi 1 i 3 no coincideixen en res, per tant un d'ells diu veritat, l'altre menteix i el 2 és el que alterna les respostes falses i verídiques. Comprovem que la primera afirmació del 2 és mentida (ningú més ha dit 6 llimonades) i per tant la segona ha de ser veritat (2 de cola). Aquesta coincideix amb el que diu el tercer noi que, en conseqüència, és el que diu tota la veritat. Sabem així que han comprat 1 ampolla de llimonada, 2 de cola i 1 de whisky.

Com que aquesta resposta és la que ens dóna en XEXU al primer comentari, ell és qui s'emportà el rètol vermell d'avui. Felicitats! :-))

Sergi ha dit...

Iep, i d'aquest n'estic content, que em va tenir una estoneta pensant! Potser si hagués tingut jo l'ampolla de whisky ho hauria tret abans!

Publica un comentari a l'entrada