GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 14 de juliol del 2014

630.- Un gran viatger

630.- Un gran viatger de la cort del rei En Jaume és recordat per les seves expedicions. Entre elles destaquem la primera vegada que va anar al ducat de Neopàtria on va conèixer la princesa grega Tessàlia, el viatge al nord d'Europa on va ser el primer en documentar en català una aurora boreal o l'expedició a Jordània on, perdut pel mig del desert, va descobrir per casualitat les antigues runes de Petra. És possible que amb totes aquestes dades ja sapigueu de quin personatge estem parlant, per tant us serà fàcil dir-nos en quin dels seus viatges va morir a causa d'una greu infecció provocada per una mossegada del seu cavall. Ho sabeu?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "

8 comentaris:

Allau ha dit...

Parla de la primera vegada que va anar a Neopàtria; això vol dir que almenys hi va tornar una altra vegada. Al Nord d'Europa va tenir temps de documentar el seu viatge. Aposto que va morir a Petra.

Assumpta ha dit...

Doncs sí... ha de ser Petra :-)

Per cert, ha de fer molt mal una mossegada de cavall, eh?

Anònim ha dit...

Seguint el raonament d'Allau, crec que va ser a Neopàtria, perquè s'entén més o menys que va ser l'únic lloc on va tornar-hi. Va documentar l'aurora boreal i s'entén que també va documentar la seva expedició a Petra, per tant de tots dos llocs va tornar-hi.

Allau ha dit...

Ben vist, roselles; crec que tens raó.

jo rai! ha dit...

De fet, el més segur és que morís durant el seu darrer viatge (fos on fos...)

Anònim ha dit...

A Jordania si va anar al desert deuria ser amb camell, per tan res de cavall
Per veure les aurores boreals deuria anar amb trineu més que en cavall
Per tan només queda Neopatria que si que es vagi a cavall que es on el deuria mossegar.

Anònim ha dit...

L'Indiana Jones va a Petra en cavall! XD

McAbeu ha dit...

Tant la resposta d'ALLAU, que també accepta ASSUMPTA, com la de ROSELLES i la de PONS són molt bones i m'ha agradat molt veure com, aplicant la deducció, arribeu a conclusions diferents analitzant les mateixes dades, les poques que ens dóna l'enunciat.

El que passa és que en aquesta ocasió, l'enunciat no era de gaire ajuda perquè ja ens avisa que aquests tres viatges no són els únics que va fer el nostre expedicionari sinó només els més destacats. Per tant, i a falta de la llista completa d'expedicions, l'únic que realment podem afirmar és que aquest insigne viatger va morir a l'ÚLTIM viatge que va fer, com molt bé ens diu JO RAI!. Felicitats!!. :-))

Publica un comentari a l'entrada