GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 5 de març del 2014

595.- Els serfs del senyor feudal

595.- Un noble de la cort presumeix: “A les meves terres treballen en aquest moment més de 100 serfs”, el Rei en Jaume el replica: “No exageris, home, segur que en són menys de 100” i la reina Violant opina: “El que és segur és que almenys en teniu 1 de serf treballant”. Si sabem que només una d'aquestes tres afirmacions és certa, podeu dir-nos qui dels tres personatges ens diu la veritat i perquè? I a més podeu dir-nos quants serfs té aquest senyor feudal, exactament?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu i Jpmerch "

9 comentaris:

sa lluna ha dit...

Crec que Violant quan diu:
“El que és segur és que almenys en teniu 1 de serf treballant”

Quants?? no ho sé!!

Bona tarda, Mac!
Aferradetes :)

Sergi ha dit...

Si l'afirmació del noble o la del Rei en Jaume fossin certes també farien certa la de la Violant, i per tant l'enunciat no funcionaria (només una és certa). Llavors tenim que la de la Violant és la certa, almenys 1 treballa (els altres probablement s'ho miren!). I com que la seva és certa i la dels altres dos no, ni són més de 100 ni menys de 100, per tant, són 100 justos!

Lluna ha dit...

Ostres XeXu quanta clarividència a l'hora de la migdiada... :P

Bona tarda lluneta!!
Bona tarda XeXu!!
Bona tarda Mc!!

Assumpta ha dit...

Al·lucinant...

jpmerch ha dit...

Un altra possibilitat. No hi treballa cap serf. Com que zero és menys que 100, l'afirmació del Rei en Jaume és certa i no així les altres dues.

jo rai! ha dit...

Xexu, xato: xapeau!

Anònim ha dit...

Doncs jo trobo que la deducció d'en Xexu no costa massa d'arribar... Es la mateixa deducció que he arriba jo en primera instància. En canvi la d'en Jpmerch es igual de vàlida i la trobo més ben trobada perquè tot i haver vist que ja estava resolt ha buscat una altra alternativa i l'ha trobat! Segur que el llibre ha escollit la d'en Xexu però jo hem quedo amb la Jpmerch. Felicitats Jpmerch!!

McAbeu ha dit...

Que un enigma tingui més d'una solució possible no és tan estrany (només cal veure el de dilluns passat, per exemple: 593.- Quina hora és?), el que costa una mica més és que surti la segona una vegada s'ha dit la primera. ;-)

Aquesta vegada, no ha estat així i entre XEXU i en JPMERCH les han trobat totes dues. Felicitats!! :-))

Sergi ha dit...

Vaja, ni apareixent-se'm la verge com aquest cop puc aconseguir el rètol en solitari. Ben jugat Jpmerch (i una cleca a en Pons per envejós), però en el meu favor diré que el noble no presumiria tant si en realitat no tingués cap serf al seu servei, ni el Rei en Jaume recolliria el guant, senzillament es riuria d'ell, o el faria decapitar.

Publica un comentari a l'entrada