GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 21 de desembre del 2013

Relats Conjunts (desembre - 2013)




FIRA D'ESCLAUS

Ahir divendres es clausurà, amb gran èxit d'assistència, la IX Fira d'Esclaus de la nostra població. Un any més ens hem convertit en el centre d'atenció no només de la nostra comarca sinó també de la resta del país, al rebre la visita dels xeics i dels caps de tribu més poderosos disposats a fer tractes amb els esclavistes més reputats provinents de tot el continent. Tots ells coneixen (i reconeixen) el prestigi de la nostra fira. Una fira que s'ha convertit, en aquests nou anys d'existència, en un referent ineludible per a tothom que es dedica a aquest lucratiu negoci.

Conscients d'aquest prestigi guanyat a pols i en l'afany de consolidar-lo edició rere edició, l'organització ha implementat per aquesta novena temporada una sèrie de millores que, valgui la redundància, han millorat notablement el desenvolupament de la fira i que han estat rebudes amb gran satisfacció per part de tots els interessats. El canvi principal ha estat la nova ubicació, traslladar la fira a l'esplanada que hi ha just abans d'arribar al Turonet del Quarter ha estat un encert que ha permès fer-la créixer i donar moltes més facilitats a tothom. Els esclavistes han aplaudit el nou aparcament de camells, molt més gran i millor condicionat que l'anterior i els xeics que han vingut a gastar-se els seus diners ho han fet amb més comoditat gràcies a poder seure sobre les noves i molt més flonges catifes que els ha proporcionat l'organització. Destaquem també la bona feina del servei de neteja, que s'ha encarregat de mantenir ben escombrada tota l'esplanada i així evitar que quan els esclaus són obligats a agenollar-se davant de cada possible comprador per a ser examinats, s'aixequi del terra aquella mica de pols que sempre resulta tan molesta. També s'ha millorat la qualitat dels dogals dels esclaus, ara són fabricats amb una fusta més fina i això ha minimitzat molt les ferides que l'anterior model els causava al coll, aconseguint així disminuir gairebé del tot aquells esquitxos de sang que, en anys anteriors, eren un gran maldecap pels ajudants dels xeics encarregats de rentar-lis les luxoses vestidures.

No voldria acabar aquesta crònica sense felicitar de tot cor els organitzadors i animar-los a continuar endavant. Ens consta que avui mateix ja han començat a pensar en la propera edició, la del desè aniversari, i que ja treballen per superar l'èxit aconseguit enguany. Un difícil objectiu si tenim en compte l'alt grau de satisfacció que s'ha assolit. Tothom n'ha quedat molt i molt content. Bé, per ser completament sincers, s'ha d'admetre que no tothom ha quedat satisfet. El col·lectiu dels esclaus segueix insistint, un any darrere l'altre, que no els agrada gens aquesta fira i no paren de trobar-li defectes. Però això no ens hauria de sorprendre ni ens ha de preocupar, tots sabem que hi ha persones que els agrada criticar pel gust de criticar i que, es faci el que es faci, mai estan contents.


23 comentaris:

Lluna ha dit...

Si es que ja se sap, els esclaus no estan mai contents amb res... Sort que la fira tira endavant s'hi posin com s'hi posin...

Molt bona la crònica Mc!!!
Bon dia de dissabte!!

Carme Rosanas ha dit...

Això que els esclaus sempre es queixen de tot i mai no estan contents amb res, em sembla molt i molt actual.
L'esclavitud era ben avalada per les lleis, oi? Això no vol dir ... Que fos una autèntica cafrada....

Un aplaudiment, Mc!

McAbeu ha dit...

LLUNA: És que es queixen per vici, home. ;-)
Gràcies i bon dissabte també per a tu!

CARME: És clar, l'esclavatge està avalat per la constitució dels xeics. Però aquests esclaus, no només no agraeixen que els nous dogals estiguin fets de fusta més fina, sinó que diuen que aquesta constitució es podria canviar... quines idees!!
Val més fer-ne broma. Gràcies per l'aplaudiment! :-))

jpmerch ha dit...

Amb cinc milions d'aturats i aquests esclaus sempre queixant-se, no saben la sort que tenen de tenir un lloc de treball.

AlfredRussel ha dit...

Aquestes fires sempre van molt bé per animar l'economia de la comarca. I a més tenen l'avantatge que, si els organitzadors no ho fan bé, pots vendre'ls a ells també i fas negoci redó...

Un relat magnífic.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Per bé que miris de fer les coses sempre hi ha desagraïts que es queixaran i no els hi semblaran correctes... si és que hi ha gent que es queixa per gust i ganes, recoi.
Com diu la Carme, sona molt actual, potser massa i tot

McAbeu ha dit...

JPMERCH: Són desagraïts de mena...

ALFREDRUSSEL: El que jo deia, si tot són avantatges no sé de què es queixen.
Gràcies!!

BRUIXETA: Molt actual?. Doncs mira que qualsevol coincidència amb la realitat és pura casualitat... o no! ;-)

Sergi ha dit...

Sembla mentida, amb l'esforç organitzatiu i les millores introduïdes, com pot ser que encara hi hagi gent que es queixa. Força poca consideració, però bé, ja se sap, mai plou a gust de tothom.

Una idea una mica macabra, però ja no em sorprèn res amb els temps que corren. Ben pensat Mac!

Assumpta ha dit...

Totalment d'acord. Mira, et seré sincera, jo sempre havia pensat que una fira tan important i reconeguda com és la de Vila-Seca, en l'anterior emplaçament no acabava de lluir del tot. Aquest any sí que donava gust passejar-se per tot el recinte firal. Una meravella!

Em sumo a les felicitacions que dediques a l'organització.

La propera edició: 10 anys! No sé pas què podran fer per millorar-ho! ;-))

---------

Boníssim!! :-DDD

McAbeu ha dit...

XEXU: Certament és un relat força macabre (o força cafre, per utilitzar l'expressió de la CARME que potser el defineix millor). Hauria de ser un escàndol veure una cosa així avui en dia però coincideixo amb tu que, tal com estan les coses, si passés de veritat potser ni ens estranyaria.

ASSUMPTA: Ep! em sembla que et confons de fira. Aquesta no es celebra a Vila-seca (ni tampoc a Vilamolla del Secà, aquell bonic poble que de tant en tant apareix als meus relats). Som una mica més civilitzats, nosaltres. ;-)
Gràcies, m'alegro que t'hagi agradat! :-))

Assumpta ha dit...

Ah, sí, a Madroños!!! :-P

Consol ha dit...

Ai, aquests esclaus! sempre a la contra. Això és perquè no han rebut l'educació adequada. Per sort la llei Wert els adreçarà en el bon camí de l'esperit nacional i del sagrat capital.
Felicitats pel relat, molt suggerent.

Garbí24 ha dit...

No sabia que el PP portava tants anys al poder, ara entenc perquè no hem avançat gaire.

Relatus ha dit...

No sé de que es queixen els esclaus... segur que han viscut per sobre de les seves possibilitats.

sa lluna ha dit...

Un dels punts a tractar per a la propera fira serà que els esclaus que es queixin pagaran amb càstigs (multes) que aniran des de 10 dies treballant sense dormir fins a 30 dies sense pa ni aigua.

Esgarrifós, però molt ben trobat.
Aferradetes :)

jomateixa ha dit...

Ja no es troben esclaus com els d'abans, potser és perquè ara en som tants...
Ho sento, estic pessimista, avui em toca treballar... A veure si ens toca la loteria i fem la rebel·lió dels esclaus!
Felicito com tu als organitzadors i també a tots els que hi participeu, que és una gran feinada.

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: :-P

CONSOL: Sort en tenim que els nostres governants vetllen per nosaltres i sempre estan disposats a fer-nos anar pel bon camí.
Gràcies per les felicitacions. :-)

JOAN: En algunes coses potser sí, però en altres està clar que no hem avançat gaire... i en algunes altres fins i tot tornem enrere.

LORETO: Clar, és que els dones un dit i s'emporten tot el braç!!

SA LLUNA: Com que als esclaus no els deixen votar, aquest serà un punt que s'aprovarà sens dubte.
Gràcies i aferradetes!! :-)

JOMATEIXA: Jo no hi confio gaire en la loteria per solucionar els nostres problemes, però estic amb tu: Tant de bo ens toqui! :-)

Elfreelang ha dit...

ai els temps canvien.....un relat interessantíssim! em sona d'alguna cosa.....però nosaltres votarem peti qui peti!

McAbeu ha dit...

ELFREELANG: Diu molt poc dels temps que corren que aquest relat ens soni d'alguna cosa. I tens raó, votarem perquè volem votar no és tan difícil d'entendre.

rits ha dit...

És que com son els esclaus, sempre queixant-se!

McAbeu ha dit...

RITS: I això que fins i tot la fira porta el seu nom. ;-D

Rafel ha dit...

Una crònica excel·lent.
Pel que fa a les cartes al director dels esclaus una mica fora de to. Segur que no és una estratègia de l'editor per a tenir més lectors?

McAbeu ha dit...

RAFEL Ha de ser això sens dubte, ganes de crear polèmica només per la polèmica. :-D
Gràcies!!

Publica un comentari a l'entrada