GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 23 d’octubre del 2013

560.- Un enterrament prematur?

560.- Un home va morir un dijous, 20 de novembre i va ser enterrat al nínxol familiar el dimecres, 19 de novembre. Pots trobar una explicació sabent que no el van enterrar viu?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

16 comentaris:

Anònim ha dit...

el van enterrar l'any vinent

Anònim ha dit...

l'any seguent al de la seva mort, o el següent, o l'altre, no em facis calcular ara temes de calendari...

Sergi ha dit...

L'home va morir a Nova Zelanda el dia 20 i van traslladar el seu cadàver a Hawaii, on encara era dia 19.

Sergi ha dit...

Que mala gent si el van tenir allà un any de cos present, encara que és el que primer he pensat... suposo que en Sergi tindrà raó.

jpmerch ha dit...

L'enterraren viu el dia 19 y trigà un dia en morir.

Lluna ha dit...

Jo tb crec que en Sergi l'ha encertat.

Bona tarda nois!!
Bona tarda Mc!!

jpmerch ha dit...

Vaja!, no havia llegit l'enunciat complet.

Consol ha dit...

El Sergi deu tenir raó. Si fos l'any següent (que el tinguessin en un nínxol no-familiar i s'esperessin un any per traslladar-lo al familiar) aleshores el dia 20 no seria dijous i, per tant, no pot ser.

Garbí24 ha dit...

res....que amb les retallades han trigat quasi un any a trobar les restes.

Assumpta ha dit...

I no tindrà a veure amb el canvi de calendari? Vull dir que no diu quin any, potser va ser fa segles... A veure què busco quan es va "regularitzar" el calendari...

Assumpta ha dit...

Doncs no... el calendari Gregorià (que, en realitat, va ser un ajust del julià) el que va fer va ser menjar-se uns dies del mes d'octubre de l'any 1582 però res a veure amb el novembre... i menys anant cap enrere.

Llàstima, m'agradava la idea :-)

Assumpta ha dit...

Doncs ja està, jo crec que la CONSOL està vorejant la resposta correcta però no s'hi decideix perquè es basa en que, per força hauria de passar un any.

En primer lloc -al menys a Catalunya- per que es pugui produir una exhumació ha de passar, com a mínim DOS anys, no un.

O sigui que la meva solució és que el van enterrar on fos un dijous 20 de novembre i que, la següent vegada que fos dimecres 19 de novembre (uns quants anys després, sempre DOS com a mínim) es fa el trasllat al nínxol familiar :-)

No em facis calcular els anys, tu... serien sis, set o vuit... més o menys :-DDD

Que ho calculi l'ALLAU :-DD

merike ha dit...

No puc entendre perquè enterrar si ràpid. El meu pare és mort a Madeira, vacacions l'any 1967 i no era possible enterrar a Finlàndia. Què mal.

McAbeu ha dit...

M'agraden els enigmes laterals perquè la seva solució, la majoria de les vegades, és tan variada com variades són les interpretacions que cadascú en fem. Com sempre, el LLIBRE ens en dóna una: L'home va morir a una illa del Pacífic Sud ( Fidji, per ex.) propera a la línia internacional de canvi de data i fou traslladat amb avió per fer l'enterrament al seu poble natal situat més a l'est d'aquella línia (Samoa Occidental, per ex.), de manera que el calendari s'hauria endarrerit un dia. Que, com veieu, coincideix amb la resposta d'en SERGI que s'emportarà el rètol vermell. Felicitats!! :-))

MERIKE: Encara que sembli el contrari, el món real és sempre més complicat que el món dels enigmes i sovint les solucions més lògiques són les que costen més d'aplicar. Em sap greu, això que ens expliques del teu pare.

Assumpta ha dit...

Però no li has posat el rètol vermell :-)

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Aquest LLIBRE, com deia la meva àvia, perd més que la roba de color. Sort que n'hi ha que sempre esteu al cas. Gràcies per avisar!! :-)

Publica un comentari a l'entrada