GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 16 d’octubre del 2013

558.- Un duel a tres

558.- Jan, Pol i Benet s'enfronten en un duel a mort. El millor tirador és en Jan que encerta el 100% dels trets, després va en Pol que n'encerta 2 de cada 3 (66%) i per últim en Benet que n'encerta 1 de cada 3 (33%). Les normes de l'enfrontament diuen que cada home dispararà una vegada per torn, seguint l'ordre de menys a més experiència, per tant comença en Benet. Quina és la millor estratègia que pot seguir per sortir viu d'aquest duel a tres?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Pons007 i Consol "

17 comentaris:

Lluna ha dit...

Jo em deixaria de duels i els demanaria perdó sigui o no culpable :P pq poques possibilitats té el noi...

Bon dia Mc!!

Sergi ha dit...

En Jan, en Pol i en Benet sempre posant-se en merders. Pensa que si un d'ells cau ja no podrà sortir en més enigmes!

En Benet que dispari a en Jan, però no l'encertarà ni de conya. En Pol, com que sap que en Jan és un patata, dispararà també a en Jan, i com que ell encerta dos de tres, i el tercer tret ja l'ha fet en Benet i l'ha cagat, en Pol té números de carregar-se en Jan.

En Jan cau i ja no pot disparar, si ho fes es carregaria algun d'ells, probablement en Pol. Però ja no dispara, i li torna a tocar a en Benet, que més val que aquest cop apunti bé.

Has vist com m'ho trec de la màniga? Imagino que serà d'una altra manera, però que ho digui un altre, que jo ja he escrit molt!

Lluna ha dit...

En Jan és un patata?? No és el bo?? XeXu, que em despistes!!! Ja em perdo soleta només falta que me la liis ;)))

Bon dia!!

Anònim ha dit...

Cas 1: El Benet dispara a en Jan i falla
Després el Pol dispararà al Jan i si falla morirà per un tret d'en Pol, si l'encerta el Benet podrà intentar matar-lo.

Cas 2: El Benet dispara a en Jan i encerta.
Després el Pol dispararà al Benet i que passi el que hagi de passar...

Lluna ha dit...

pons, en el cas i si en Pol falla morirà x un tret d'en Pol?? Si falla no deu encertar a ningú, ni tan sols a ell, oi? :P

Bona tarda tingueu!! jijiji

jo rai! ha dit...

L'única cosa que em mig consola de no saber per on posar-m'hi és que, com diu en Xexu, potser perdrem de vista aquest tercet de buscarraons en els enigmes d'aquesta pàgina.
Pobrets, els enyoraré i tot!

Consol ha dit...

Crec que la millor opció és que en Benet dispari al Pol i que falli. Si en Pol mor. En Benet mor en el torn d'en Jan. Per tant, no té cap probabilitat de supervivència.

Si en Pol no mor. Aquest, al seu torn, triarà disparà contra en Jan (si triés disparà al Benet no li quedaria cap probabilitat de supervivència) D'aquesta manera en Benet li queda la possibilitat de que en Pol encerti i ell tingui en el seu segon torn 1/3 de probabilitats de sobreviure.

Consol ha dit...

Afegir que si en Benet dispara al Pol i falla, i el Pol dispara al Jan i falla, aleshores també la millor opció d'en Jan és disparar al Pol ja que aquest encerta més. Per tant, al Benet sempre li quedarà 1/3 de probabilitats d'encertar-la en el segon torn de dispars, aquest cop contra en Jan.

Per què en Benet no dispara en el primer torn contra en Jan? Perquè encara que l'encertés i en Jan morís, el Pol li quedaria 2/3 probabilitats de matar al Benet. Intuïtivament crec que és millor tenir 1/3 probabilitat de treure't el perill que l'altre tingui 2/3 de probabilitats d'eliminar-te a tu.

En fi! per mi que es matin i a una altra cosa "mariposa"

Assumpta ha dit...

Tinc el mal costum de llegir les etiquetes i quan veig difícil i matemàtic en un mateix enigma... ja miro directament les respostes dels companys ;-)))

Assumpta ha dit...

Per cert.. tan amics que eren... no hi ha ningú que els pugui fer reflexionar una mica????

McAbeu ha dit...

El "truc" d'aquest enigma era adonar-se que en Benet no té, en el moment de disparar, dues possibilitats sinó tres. Pot disparar a en Jan, pot disparar a en Pol o pot disparar a l'aire per assegurar-se que els altres dos amics quedin vius. Com la CONSOL demostra, aquesta última possibilitat és la que dóna més oportunitats de quedar viu al pobre Benet. Per tant, la resposta que buscàvem és En Benet ha de disparar a l'aire. Cap de vosaltres dóna aquesta solució però en PONS en el seu cas 1 (malgrat una certa confusió de noms) i la mateixa CONSOL ja indiquen que el millor és que en Benet falli el tret. Per tant, ells s'emporten el rètol vermell d'avui. Felicitats!! :-))

PS1: Pels que us preocupeu pels tres nois, dir-vos que no patiu. Ells són així, un dia es maten a trets i l'endemà ja tornen a ser amics. Així que segur que els tornarem a veure per aquí, com si no hagués passat res. ;-DD
PS2: Sí, ASSUMPTA, aquest és un mal costum. :-)))

I a continuació us copio la solució completa que ens dóna el LLIBRE: Veiem les possibilitats d'en Benet: 1) Disparar a Pol, 2) Disparar a Jan, 3) Disparar a l'aire. Hem d'eliminar l'opció (1) perquè si mata a Pol, el proper tret el farà en Jan que no falla mai. L'opció (2) li dóna 1/3 de possibilitats de matar a Jan, i si ho fa després encara té 1/3 de possibilitats de que Pol falli el tret. Amb l'opció (3) queden tots tres vius i li toca tirar a Pol. Aquest no pot disparar a Benet per la mateixa raó que ens ha fet eliminar l'opció (1) ni tampoc a l'aire perquè després li tocaria disparar a Jan que el mataria segur. Dispara doncs a Jan, si el mata després toca tirar a Benet i si no el mata, Jan matarà a Pol (que és el segon millor expert) i també serà el torn de Benet, que així tindrà més possibilitats d'encertar el tret al poder tornar a tirar. Per tant la millor opció és la (3)

Assumpta ha dit...

"Ells són així, un dia es maten a trets i l'endemà ja tornen a ser amics."

...

glubs

...

hahahahahaha

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Tenen un caràcter voluble, no hi poden fer més. ;-DDDD

Anònim ha dit...

Amb lo individualista que soc, no em va això de compartir premis. En fi, però sempre es millor compartir-lo que no pas deixar-se avançar per la Carme. Per cert, algú ha vist a la Carme últimament per aquí? Espero que no li hagi passat res...

McAbeu ha dit...

PONS: L'altre dia fèiem servir el teu blog per passar-nos un petó i avui et faig compartir un rètol vermell... a veure si al final aconseguirem que aquest individualisme comenci a trontollar. ;-D
I pel que fa a això de la Carme, ja t'ho he dit als comentaris de l'endevinalla anterior: Pel teu bé, espero que tinguis una bona coartada! ;-DD

Anònim ha dit...

tothom es innocent fins que es demostri el contrari. I com que no tens ADN ni cap prova ni res...

McAbeu ha dit...

PONS: Si la Carme no apareix aviat contractarem als de CSI que, en això de trobar restes d'ADN, hi tenen la mà trencada.

Publica un comentari a l'entrada