GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 9 de setembre del 2013

XAREL-10 arriba al Post 1500 i tanca per vacances



Aquest és el 1500è post del XAREL-10 i penso que aquesta és una efemèride que cal celebrar com cal. Per tant, aprofito per tancar per vacances i ja tornaré al setembre. Ens veiem!! :-D

Clar que, per altra banda, no seria just anar-me'n de vacances i no deixar-vos feina per a fer, no?. Així que, perquè no m'acuseu de pensar només en mi, us plantejaré un enigma especial per resoldre durant aquests dies. :-))

Per a un post tan destacat d'aquest blog on cada dia us proposo un joc, m'ha semblat una bona idea proposar-vos-en un d'un altre blog en que hi hagués participat jo. Una mena de modest homenatge, per al que he triat un joc que va ser molt especial i que encara em porta molts bons records, pel bé que ens ho vam passar, malgrat que ja fa més de quatre anys que hi vam jugar. Em refereixo al JOC LITERARI Nº 100 de J. M. Tibau. Aquell joc consistia en endevinar, amb l'ajuda d'algunes pistes, una sèrie de llibres dels quals només en coneixíem el paràgraf inicial. I justament això és el que us proposo, que intenteu esbrinar quin és el llibre de la meva biblioteca que comença així:

APARTAT 1. CONTEXT SOCIAL EN L'APARICIÓ DE LA NOVA LLUITA
    En els anys que tancaren el passat segle XX, a Catalunya es respirava un aire més contaminat i, sobretot, un cert clima de fracàs de les diferents vies històriques d'alliberament nacional.
    Si bé altres països, d'Europa mateix, aconseguien en aquells dies la independència, Catalunya continuava ocupada pels estats veïns espanyol i francès. No és arriscat assegurar que si a l'est, en lloc de mar, també haguéssim tingut veïns, aquests tampoc no s'haurien privat d'ocupar tantes comarques com haguessin pogut.
   ¿Però quines eren aquestes vies, aquestes formes d'accés a la independència, que d'altres nacions havien utilitzat satisfactòriament i que a Catalunya no funcionaven ni amb rodes?
    a) L'ús de la violència. La lluita armada o la insurrecció popular amb l'objectiu d'aconseguir l'alliberament nacional, ha estat històricament un dels mecanismes més recorreguts per a la creació de nous estats. D'exemples, en tindríem per parar un tren, si és que preteníem una cosa tan estúpida...


Encertar quin llibre és, donarà opció a guanyar un dels premis que cada dia hi haurà en joc. Aquests premis seran vals de descompte per a la compra de llibres a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que tindran diferents valors en funció del nombre de pistes que necessiteu per trobar la solució correcta.

Aquestes pistes que us ajudaran en la recerca, les publicaré aquí editant aquest mateix post i apareixeran a un ritme de dues per setmana (si no passa res, els dilluns i els dijous) fins arribar a l'onze de setembre quan donaré la resposta correcta i s'acabarà el joc.

Per donar a tothom l'oportunitat de jugar, les solucions NO les heu de publicar als comentaris sinó que les heu d'enviar, amb un màxim d'una cada dia, al meu correu (macabeu2008@gmail.com).

Som-hi doncs!. Ja us he dit com comença el llibre que busquem i a continuació trobareu les pistes amb els premis que els hi corresponen:

(19.08.2013) PISTA 1:
La primera pista és la imatge que encapçala aquest mateix post.

Els encertants optaran a un dels 3 vals del 50% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.

(22.08.2013) PISTA 2:
A la segona pista he decidit donar-vos directament el títol i el subtítol del llibre. Aquí els teniu, amagats en aquest anagrama: "Catalunya no cedirà davant la ciència del país àcid i sec".

Els encertants optaran a un dels 3 vals del 40% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.

(26.08.2013) PISTA 3:
En aquesta tercera pista us parlaré de l'autor: Nascut a Barcelona, desenvolupa la seva carrera professional en l'educació i és en aquest àmbit on ha publicat nombrosos articles i llibres. També ha escrit diverses obres de literatura juvenil i algunes novel·les, una de les quals és la que busquem.

Els encertants optaran a un dels 5 vals del 30% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.
ENCERTANTS: LLUNA

(29.08.2013) PISTA 4:
A la quarta pista, unes quantes dades de l'editorial i del llibre amagat: L'obra que busquem fou publicada per una editorial barcelonina que ja no funciona de manera autònoma, ja que va ser venuda i fusionada a un gran grup editorial. Dos anys després d'aquesta compra els nous directius van decidir descatalogar aquesta novel·la i actualment és gairebé impossible de trobar.

Els encertants optaran a un dels 5 vals del 25% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.

(02.09.2013) PISTA 5:
Ha arribat la cinquena pista i ens porta unes dates que serviran per acotar les dades de les pistes anteriors: L'autor neix el 1963. El llibre es publica el 1996. L'editorial el treu del seu catàleg el 2002.

Els encertants optaran a un dels 10 vals del 20% de descompte per a la compra d'un llibre a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net) que hi ha en joc.

(05.09.2013) PISTA 6:
La sisena pista també servirà per aclarir algunes de les pistes anteriors: Pel que fa a l'autor, us dic que es diu DAVID. I pel que fa al títol, segur que us ajudarà a resoldre l'anagrama saber que hi surten les paraules "VIA" i "INDEPENDÈNCIA". Com veieu, malgrat els anys que té, és un llibre ben actual. :-)

Els encertants obtindran un val del 15% de descompte per a la compra de llibres a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net).
ENCERTANTS: CARME, LLUÏSA, ASSUMPTA

(09.09.2013) PISTA 7:
A la setena i última pista us copio textualment la presentació del llibre que hi ha a la web de l'autor: Novel·la d'humor que, escrita des del futur i en forma de CD-Rom, ens explica com ens ho vam fer els catalans per deslliurar-nos d'Espanya. Sota aquest vessant humorístic es plantegen diverses reflexions de caràcter polític, com ara la necessitat de revisar les formes de lluita convencionals i el paper del poder mediàtic.

Els encertants obtindran un val del 10% de descompte per a la compra de llibres a la botiga online EL MAGATZEM (http://elmagatzem.netne.net).

Sort en la recerca!!
Recordeu que NO HEU D'ESCRIURE LA RESPOSTA ALS COMENTARIS, envieu-la a macabeu2008@gmail.com

LA SOLUCIÓ EN EL POST "FEM VIA!", EL PROPER 11.09.2013

58 comentaris:

Assumpta ha dit...

MOLTES FELICITATS, MAC!!

1.500 posts!! És tota una fita! ;-))

Ja fa més de quatre anys del JOC CENT d'en Tibau? Jo també en tinc un record magnífic! Justament vaig descobrir el teu blog arran d'aquell joc -que vas guanyar- i ja no t'has pogut lliurar dels meus comentaris hahaha

Bé, de moment no en tinc ni idea :-P

Vaig a esmorzar a veure si se'm reforcen les neurones :-DDD

Lluna ha dit...

Moltes Felicitats Mc!!! Que sigui per 1500 posts més!!! ;P

Bon dia Assumpta!!

Bon dia Mc!!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Gràcies per les felicitacions. Certament, els teus comentaris van ser un dels "efectes col·laterals" del JOC CENT d'en TIBAU. I ben content que n'estic! :-))
Pel que fa al joc dir-te que, com ha de durar fins l'onze de setembre, les pistes no poden ser massa clares de bon principi. Els primers dies hi haurà poc "material" per fer recerca, així que "de moment no tenir-ne ni idea" ja és el que m'esperava. ;-)

LLUNA: Bon dia i moltes gràcies també. No sé si el LLIBRE donarà per 1500 posts més però, ara com ara, no tinc cap intenció de plegar. :-))

Sergi ha dit...

Ei, en un altre moment em miro l'enigma que ens proposes, que sempre ens poses deures d'estiu. Però de moment et felicito per l'efemèride, 1500 posts, ni més ni menys! Quin munt. I sempre fent-nos jugar i divertir-nos. Gràcies per tot i moltes felicitats!

Elfreelang ha dit...

veig que ens has deixat entreteniment per estona i per dies .....hauré d'esperar la propera pista....la meva enhorabona per el número ! quants enigmes ! felicitats i bones vacances!

Elfreelang ha dit...

ah i per cert també gràcies a aquell joc vaig conèixer un munt de blogs! jo tot just era el meu primer any de blog! com passa el temps! molt agraïda senyor dels sonets i emperador dels enigmes! als teus peus faig reverencies

McAbeu ha dit...

XEXU: Doncs moltes gràcies per les dues coses. Per les felicitacions i per voler jugar, com sempre, amb els "deures" que us poso. :-)

ELFREELANG: Les reverències no calen, si m'ho permets te les canvio per una forta abraçada per celebrar aquest pas del temps que hem anat fent junts. Tu vas començar el "Si dubto..." al febrer del 2009 i jo el "Xarel-10" l'octubre del 2008, només quatre mesos de diferència de res. :-))
Per cert, recordes aquell dia que vam sortir junts?. Vull dir que els nostres blogs van sortir junts a la secció "Paraula de blog" del diari AVUI. :-DD
En quant al joc de vacances, la idea és just aquesta: que us doni "feina" durant uns quants dies. :-)

Anònim ha dit...

felicitats! 1500 casos típics, vull dir posts... no es fan pas cada dia! Enhorabona i continua sense fallar ;)

Pel que fa l'enigma, com a expert del tema, donaré una pista: No es cap llibre d'en Terry Pratchett. Ara tothom ho té més clar, no?

McAbeu ha dit...

PONS: Gràcies i farem el que podrem. Com que ara estic de vacances, el post 1501 no arribarà (si no hi ha res de nou) fins l'onze de setembre però després tornaré amb el ritme de sempre i sense fallar.
Pel que fa a l'enigma, no em fa gaire gràcia que vagis donant pistes que encara ho endevinareu massa aviat. Però ja que ho has dit, ho confirmo: L'autor no és Terry Pratchett. ;-DD

jo rai! ha dit...

Doncs això, felicitats per una banda i més felicitats per l'altra!

Mentre tu i el llibre reposeu, que em penso que us fa falta, serem aquí mirant que ens inspira aquest caganer patriota...

Fins ara1

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Doncs gràcies per duplicat també. Seran uns quants dies de més calma pel que fa al ritme del blog però aniré passant per aquí per anar-hi deixant les pistes que tinc preparades. Així que sí, fins ara!!

Garbí24 ha dit...

1500.......tu solet faràs petar blogger. Felicitats per la constància i qualitat.

McAbeu ha dit...

JOAN: Per culpa de gent com jo, algun dia ens faran pagar per tenir blog. :-DD
Moltes gràcies per les felicitacions!!

jomateixa ha dit...

FELICITATS per tants fantàstics posts!
i Bones Vacances, jo també les he de fer encara, però ara ja em falta poquet...

McAbeu ha dit...

JOMATEIXA: Moltes gràcies i, pel que fa a les vacances, quan arribin les teves gaudeix-les força!!

rits ha dit...

Ostres, si ja em semblen complicats els enigmes habituals, aquest, em sento incapaç.

El que si que vull és felicitar-te, pels 1500, la prova reina de l'atletisme!!! i per tant, ja heroi dels blogs!!!

I tb felicitar-te per les vacances!!! gaudeix al màxim d'aquests dies!!!

McAbeu ha dit...

RITS: Moltes gràcies, potser "heroi" és exagerat però he d'admetre que sí que em fa molta il·lusió haver arribat als 1500 posts. :-))

Assumpta ha dit...

El text és ben interessant, eh?... m'he concentrat en el que deia, he tancat els ulls... i he vist un llibre que... no, no... hahaha no ho diré (encara)

És com jugar a "La parte por el todo" què diver!

Mañana vendrá Pilar con una nueva pista :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: I si la Pilar no pot venir, que potser la dona ja té una altra feina compromesa d'abans ;-D, no patiu que us la portaré jo la nova pista. Que, per altra part, em sembla que encara no serà gaire clara. Però m'agrada que us concentreu amb el poc material que us dono. :-)))

sa lluna ha dit...

MOLTES FELICITATS, per aquests 1500 posts (ufff jo no hi arribo ni en somnis!).
I molt bones vacances, també!!

Aferradetes i fins aviat!! :)

Elfreelang ha dit...

amb pistes i tot de moment estic espesa....i tant McAbeu que ho recordo! van sortir junts sense encar haver-nos conegut .....al diari Avui....quina gràcia oi? d'acord aparco la reverencia i ens abracem!

McAbeu ha dit...

SA LLUNA: Moltes gràcies i fins aviat! :-)

ELFREELANG: Les pistes no ajuden gaire, de moment. Si que va fer gràcia sortir als diaris, i tant. D'acord doncs, una abraçada!! :-))

Assumpta ha dit...

Gràcias, Pilar!

El fet que ens posis títol i subtítol així, "tan a la lleugera" deu voler dir que aquest llibre no el coneix ningú :-)))

De totes formes, però, a mida que vagis posant més pistes i que ens puguem anar apropant, AQUESTA D'AVUI podrà servir per comprovar si és o no és :-DD

En tot cas... molt interessant aixì de que Catalunya no cedeixi davant el país àcid i sec hehehe

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ningú, ningú... segur que l'autor si que el coneix. ;-DDD
Tens raó que aquesta pista més que per trobar quin llibre és, serveix per descartar quins no són quan les pistes comencin a permetre fer recerca de veritat. No falta gaire per això, la que tinc prevista per dilluns que ve, ja dóna alguna dada de l'autor. :-))

Consol ha dit...

Moltes felicitats, McAbeu pels 1500 i per fer un bloc tan interessant i divertit. Amb tu sempre aprenc noves coses.
Que les vacances et siguin molt profitoses.

McAbeu ha dit...

CONSOL: Moltes gràcies!! :-))

Assumpta ha dit...

Ja falta menys per una nova pista... ;-D

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Demà al matí la tindreu aquí. ;-D

Assumpta ha dit...

Ja l'he vist ja... mmmmmmm ara toca pensar... :-DDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Exacte, ara toca pensar i amb això i una mica de deducció i un pèl de sort en la recerca ha de sortir per força. :-D

McAbeu ha dit...

Ja tenim la primera encertant, a la tercera pista LLUNA ja ha trobat quin llibre és. Moltes felicitats!! :-))

Lluna ha dit...

Moltíssimes gràcies Mc, ja veus que ha estat molt de xiripa...

Un petonet

McAbeu ha dit...

LLUNA: No et treguis mèrits que aquestes primeres pistes (i t'ho dic jo, que les he fet) donen molta feina de recerca si vols trobar quin llibre és. :-))

Assumpta ha dit...

Oooooooh!! No m'ho puc creure!! Jo vaig buscar (una mica, només, és cert) però ho vaig fer... i res de res... La LLUNA té poders!! :-DDD

Lluna ha dit...

Sí Assumpta, el poder d'entrepuçar amb la resposta... :P

Assumpta ha dit...

Bé, la sort és poderosa ;-)))

Assumpta ha dit...

Ufff... La pista d'avui em temo que no em servirà per res... no sé, ja ho veurem.

Jo vaig estar buscant per autors i en vaig trobar bastants que podien ser, fins i tot un d'ells havia col·laborat amb La Trinca!! i jo vaig pensar "ja està, aquest!!", però no, en mirar les seves obres no n'hi havia cap que pogués correspondre al títol del llibre segons l'anagrama de la pista 2.

Què hi farem... :-P

Sergi ha dit...

No hi ha manera, eh. Mira que vaig llegint les pistes, i quan em sembla que estic en el bon camí, no acabo de trobar res que em quadri... quins deures més difícils!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA i XEXU: He d'admetre que les pistes són volgudament difícils. He procurat fer-les prou ambigües perquè no sortís la solució només copiant-les a Mr. Google i per tant trobar el llibre o no, depèn molt de com s'encara la recerca. De totes maneres, a mesura que ens acostem al final (només falten 3 pistes més) espero que tot es vagi aclarint. Gràcies per no deixar d'intentar-ho. :-))

Assumpta ha dit...

Tan bé que m'anava a mi aquell que havia col·laborat amb la Trinca!! :-))

Homeeeee nosaltres no ens rendim mai!! :-DD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: M'agrada "La Trinca"... però també m'agraden altres coses. :-DD
Ben fet, res de rendir-se!! :-))

Francesc Puigcarbó ha dit...

felicitats pels 1500 i bones vacances!.

Assumpta ha dit...

Així que va néixer el 1963 a Barcelona... encara serà mon germà!!
Si no fos tan tard li faria un truc per preguntar-li ;-))))

Vaig a investigar una micona :-))

McAbeu ha dit...

FRANCESC: Moltes gràcies!!

ASSUMPTA: Almenys que el teu germà escrigui llibres i els signi amb un pseudònim, jo asseguraria que l'autor no és ell. Així que vas fer bé de no trucar-lo a quarts de dues de la matinada per preguntar-li! ;-DD
Que vagin bé les investigacions. :-))

Assumpta ha dit...

Tu saps tot, tot, tot el que fa el TEU germà? ;-)))

Jo no, eh?... Ens portem força bé, però no segueixo el seu "dia a dia"... i com és una persona a vegades sorprenent i amb força imaginació, doncs podria creure que hagués escrit un llibre... ara, molts ja se'm faria més estrany :-DDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: No, segur que jo tampoc ho sé tot. Però si hagués publicat un llibre, crec que sí que me n'hauria assabentat. ;-DDD

Assumpta ha dit...

Ves a saber, potser és una sorpresa que et té reservada i algun dia t'ho explica ;-))))

Lluna ha dit...

Mc!!! Ja tinc el llibre a casa!!!

Moltes gràcies!!! ;))))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ves a saber!! :-DDD

LLUNA: Ei!!. Molt bé!!. Gaudeix-lo força i moltes gràcies a tu per haver participat. :-))

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Felicitats pels 1.500, McAbeu!

Del 1963 i de Barcelona i no sóc jo? Algun tocaio, segur. Sé que en Màrius Serra i l'Oriol Izquierdo són també del 63, però no compleixen tots els requisits!

McAbeu ha dit...

VÍCTOR: Gràcies per les felicitacions!!
Vas bé. De moment, sabem que l'autor no ets tu (ni Màrius Serra ni Oriol Izquierdo). En PONS també va descartar en Terry Pratchett i l'ASSUMPTA al seu germà. Cada vegada queden menys autors possibles. ;-D

Carme Rosanas ha dit...

Ei!

Primer, jo juraria que havia deixat un comentari a aquest post, al menys felicitant-vos a tu i al blog pels 1.500...

Però en fi són coses que passen.

I jo ja pensava que estava tot dat i beneït i ara veig una nova pista... doncs mira, val més tard que mai... i ara mateix vaig a enviar-te la meva resposta per mail-

Fins ara, abraçades.

McAbeu ha dit...

CARME: No va arribar aquest comentari que dius, però jo em dono igualment per felicitat i t'ho agraeixo de tot cor. :-))
I en quant a la teva resposta, doncs ara mateix acabo de llegir el mail i et puc dir que...

McAbeu ha dit...

Ja tenim la segona encertant, a la sisena pista CARME també ha trobat quin llibre és. Moltes felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Ostres, ara sí que ja em centro... Ja saps, MAC, que tot i que mirava de jugar, no m'hi he pogut centrar massa, però ara vaig a per totes, totes!!

Així que DAVID, eh? Som-hi!!!

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: Ho sé, per això t'agraeixo que malgrat tot ho provis i vagis a per totes. :-)
I, com que ja he rebut el teu mail amb la resposta, a més puc afegir que ho has fet molt bé. :-DD
Així que...

McAbeu ha dit...

Tenim un parell d'encertants més, a la sisena pista LLUÍSA i ASSUMPTA també han trobat de quin llibre es tracta. Moltes felicitats!! :-))

McAbeu ha dit...

Trobareu la solució al següent post. Moltes felicitats a les encertants i moltes gràcies a tots els que hi heu jugat ni que sigui una estona. :-))

Publica un comentari a l'entrada