GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 10 de juliol del 2013

538.- La bossa de xavalla

538.- En una bossa hi ha 150 monedes de 1 cèntim i 75 monedes de 5 cèntims. Anem agafant, sense mirar, les monedes de dues en dues i, en el cas que surtin diferents tornem la de 5 cèntims a dins la bossa. Això ho fem fins que només queda una moneda a la bossa, pots dir quin valor té aquesta última moneda? I, què passa si variem el nombre inicial de monedes?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Consol A. Rusiñol "

11 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ni la menor idea... però és que... ni la més remota... ni que m'hi anés la vida :-P

Consol ha dit...

La última serà una moneda de 5 cèntims perquè hi ha un número senars de monedes i si les de 5 tan sols queden fora de la bossa quan s'agafen amb parella, la última ha de ser de 5 cèntims. Així, les monedes d'1 cèntim s'aniran eliminant i quedarà una de 5 cèntims.
Si hi hagués un número par de monedes... no ho sé, continuaré pensant.

Sergi ha dit...

He pensat alguna cosa similar a la Consol, però només es torna dins la de 5 cèntims si són diferents, si són dues de 5 cèntims es treuen també. Doncs ara mateix m'agafes molt despistat per fer càlculs d'aquest tipus...

Garbí24 ha dit...

val, ja ho tinc, ara sé perquè el Barcenas no feia servir quincalla, massa complicat.

Consol ha dit...

A la segona pregunta suposem que el número inicial de monedes de 5 cèntims és par, aleshores si queda una sola moneda aquesta ha de ser de 1 cèntim. Les monedes de 5 cèntims s'eliminen per parelles, per tant, o bé s'han eliminat abans o bé s'eliminen a l'última jugada juntes i en el sac no en queda cap.

Anònim ha dit...

Si el nombre de monedes es imparell està clar que queda una moneda de 5 centims perqué aquestes només s'eliminen per parelles. Però si el nombre total de monedes es parell hi ha dos casos:
A) Que el nombre de monedes de 5 centims sigui parell (per tan la de monedes d'un cèntim es senar), en aquest cas en la bosa quedará una moneda d'un cèntim
B) Que el nombre de monedes de 5 centims sigui imparell (per tan la de monedes d'un cèntim es parell), en aquest cas en la bosa quedarà una moneda de 5 cèntims.

Lluna ha dit...

Jo es que per 5€ no em trenco el cap... jijiji

Bon dia!!!

Consol ha dit...

Això que dius, Lluna, és molt sensat, el cap que no es trenqui, no paga la pena per un grapat de cèntims que fan tot just uns 5€.

McAbeu ha dit...

El LLIBRE ens diu: En les condicions donades, el que ens interessa és només la quantitat de monedes de 5 cèntims. Com que les d'1 cèntim les eliminem tant si en surten 1 com si en surten 2 ens és igual si el seu nombre és parell o imparell. En canvi les de 5 cèntims només les eliminem en parelles per tant si el seu nombre inicial és imparell, com en el primer cas de l'enunciat, l'última moneda serà per força de 5 cèntims. Al contrari, si el nombre inicial de monedes de 5 cèntims és parell no podem determinar com acabarà la cosa perquè el resultat depèn de l'atzar.

La primer part de l'enunciat la solucionen perfectament CONSOL i PONS. Pel que fa a la segona part, qui s'hi apropa més també és la CONSOL. Felicitats!! :-))

PS: LLUNA, si ho arribo a saber li dic al LLIBRE que ompli la bossa amb bitllets de 500€ i 100€. Que a ell no li ve d'aquí. :-DDD

Lluna ha dit...

És solter el teu LLIBRE??

;)))

McAbeu ha dit...

LLUNA: Hahahaha, molt bo. :-DDDDD

Publica un comentari a l'entrada