GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 10 de juny del 2013

529.- Aigua freda, aigua calenta

529.- En una casa senyorial de la Barcelona del segle XVIII, una criada prepara el bany del cap de família. Per fer-ho posa unes quantes galledes d'aigua freda a la banyera i n'escalfa una al foc per afegir-la al final. Com avui fa molt de fred decideix deixar més estona l'aigua al foc perquè així el senyor trobi la banyera més calenta. Quan ja fa una bona estona que s'escalfa l'aigua, el majordom li diu: Noia, no veus que com més estona tinguis aquesta aigua al foc més freda serà l'aigua de la banyera quan, per fi, li afegeixis. La minyona no ho entén, i vosaltres?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

13 comentaris:

Assumpta ha dit...

Doncs com és un dia molt fred, l'aigua que ja és a la banyera es va refredant i refredant i com hi ha vàries galledes d'aigua freda, l'única galleda de calenta que hi posi no serà suficient -encara que estigui una mica més calenta del normal- per compensar tot el que s'haurà refredat l'altre :-))

Assumpta ha dit...

Això sí que és bona sort... entrar i trobar l'enigma recent posadet :-)))

Sergi ha dit...

O potser és perquè l'aigua no pot pujar a més de 100ºC de temperatura, si bull gaire estona no estarà més calenta, però per contra s'anirà evaporant i per tant cada cop n'hi haurà menys per compensar tota l'aigua que hi ha a la banyera, que roman freda com abans.

Lluna ha dit...

Si l'aigua de la banyera es refreda més a la idem que a les canonades mal anem, potser que ho deixi per un altre moment lo de banyar-se...

Bona tarda Assumpta!!!
Bona tarda XeXu!!!
Bona tarda Mc!!!

Assumpta ha dit...

Hola toooooots!! :-DDD

Vaig a dinar ;-)))

Lluna ha dit...

Qui diu les canonades diu el pou... ;P
No sé jo si ja hi havia aigua corrent (encara que fos freda)a les cases del segle XVIII.

sa lluna ha dit...

Penso com n'Assumpta i en Xexu, les dues coses faran que sigui més freda.

Bon tarda nines, nins!!
Aferradetes Mac.

Garbí24 ha dit...

l'evaporació de l'aigua és la culpable crec, també penso que si treu aigua freda de la banyera i s'hi posen juntets la temperatura estarà garantida

Sergi ha dit...

Home, si ho agafem al peu de la lletra, l'aigua de la banyera és l'aigua freda, que no s'ha escalfat. Per tant, no importa que l'altra aigua s'escalfi poc o molt que no afectarà a la temperatura de l'aigua freda. O, com a molt, es refredarà si està més calenta que l'ambient o si se n'evapora una mica.

McAbeu ha dit...

Encara que en un primer cop d'ull semblaria que el culpable de la baixada de temperatura de l'aigua final de la banyera és que com més estona passi més es refredarà l'aigua freda, el que realment passa és que l'aigua calenta no s'escalfa cada vegada més per molt que la tinguem al foc sinó que quan l'aigua arriba als 100ºC no puja més de temperatura i comença a evaporar-se, per tant cada vegada ens quedarà menys aigua calenta per afegir a la freda provocant un augment menor de la temperatura final.
Solució que ens dóna perfectament primer en XEXU i després confirmen SA LLUNA i JOAN GASULL (en la seva primera teoria ;-D). Felicitats!! :-))

Assumpta ha dit...

Ostres!! Aquesta minyona es tonta rematada!!!

Jo pensava que en cap cas l'aigua arribava a bullir!! Sinó que normalment la tenia cinc minuts i ara la tenia més... però que no li bullia!

Què pretenia? Quedar-se sense aigua?

No, no, no...

Sergi ha dit...

Ei, m'enduc el rètol, que bé! Mira, un dia que vaig pensar amb el cap...

Lluna ha dit...

Ostres XeXu no em facis preguntar amb què penses els altres cops... :-P
O:-)

Bon vespre genteta!!!

Publica un comentari a l'entrada