GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 17 d’abril del 2013

514.- Un duel escocès

514.- Dos escocesos, irascibles i garrepes, que s'han de batre en duel decideixen fer-ho a la terra dels seus avantpassats i, com tots dos viuen a Londres, decideixen anar en tren fins a Glasgow. A l'estació comproven que comprar el bitllet d'anada i tornada és més econòmic que comprar només el d'anada i, després del duel, el de tornada però també saben que només un d'ells tornarà a Londres (el duel és a mort) i seria una llàstima gastar en un bitllet d'anada i tornada que no s'aprofitarà. Després de pensar tot això, cadascun pel seu compte, un decideix comprar un bitllet d'anada i tornada i l'altre només el d'anada. Quin dels dos és el més estalviador?, i el més astut?, i el més optimista?.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

11 comentaris:

Sergi ha dit...

En els tres casos, el que compra el bitllet només d'anada. S'estalvia pagar doble, és el més estalviador. És el més astut perquè sap que si guanya podrà robar el bitllet de tornada del mort i no pagar. I és el més optimista per raons evidents, pensa que tot li sortirà rodó!

Carme Rosanas ha dit...

Molt bé, XeXu! em sembla molt bona la teva explicació. :DDDD

Lluna ha dit...

En XeXu ja ho ha dit tot!!!

Bon vespre XeXu!!!
Bon vespre Mc!!!

Lluna ha dit...

Uis

Bon vespre Carme!!!

Sergi ha dit...

L'explicació del Xexu és encertada, tot i que també podríem raonar que l'altre escocès també podrà robar-li la cartera al que ha pagat el nitllet simple i recuperar els diners que aquest s'ha estalviat. D'alguna manera, tot el que tenen els escocesos a les butxaques podria considerar-se del guanyador. Així que el més astut seria col·laborar amb l'enemic.

Assumpta ha dit...

Sí, abans de llegir les respostes és el primer que he pensat!! ;-)

El més optimista segur que pensa que, com ell sortirà viu del duel, ja li pisparà el bitllet de tornada al pobre cadàver :-P

jo rai! ha dit...

Home, més estalviador i més astut és el que compra només el bitllet d'anada per les raons que ja heu explicat, però més optimista potser és el que compra el bitllet de tornada perquè es pensa que guanyarà segur, però no s'adona que si guanya pot aprofitar l'altre bitllet de tornada o sigui que, d'astúcia més aviat poca.

Assumpta ha dit...

Sí, potser queda més ben explicat com ho diu en JO RAI! jo pensava, com en XEXU, que era la mateixa persona tots tres, però mirat així, és evident que qui compra anada i tornada és més optimista que el que pensa que "si surt viu" ja pisparà el bitllet al cadàver :-DD

McAbeu ha dit...

Tot enigma lateral admet, gairebé sempre, vàries interpretacions. En aquest cas la del LLIBRE coincideix amb la que en XEXU ens dóna al primer comentari i això fa que li correspongui el rètol vermell. Felicitats!! :-))

jo rai! ha dit...

Mira, doncs en aquest cas discrepo amb el llibre! (amb en Xexu no, i ara! és aquell que té una fixació amb les cames alienes, oi?)

McAbeu ha dit...

JO RAI!: Sí, sí, és aquell. ;-D

Publica un comentari a l'entrada