GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 18 de febrer del 2013

499.- Restaurant a la carta

499.- En Jan i la Jana han reservat una taula per sopar en un bon restaurant i quan hi arriben el maitre ha de posar el cartell de complet perquè amb ells s'ha completat l'aforament màxim de 99 persones. Seuen a la taula i demanen al cambrer que els recomani els plats que més surten, el cambrer els diu que aquella nit 39 comensals han demanat foie a les fines herbes de primer i 19 han demanat filet de tonyina al grill de segon. La Jana no vol ni foie ni tonyina igual que han fet 41 clients més, en canvi en Jan fa cas del consell i demana foie i tonyina. Podeu calcular quants comensals han fet el mateix que en Jan i mengen foie de primer i tonyina de segon?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sergi "

8 comentaris:

Lluna ha dit...

Madredelamorhermoso!!! Jo vaig a menjar al restaurant, (quan puc), si m'hi he de trencar el cap encara hi aniré menys...

Bona tarda Mc!!!

Sergi ha dit...

Diria que són 2. 3 amb el Jan

El càlcul que faig és que hi ha 97 persones que no són ni el Jan ni la Jana. 41 no han demanat cap dels dos plats, així que (97-41=) 56 han demanat un i/o l'altre.

Si sumem els que han demanat foie amb els que han demanat tonyina, surten 58. Així que 2 d'ells han hagut de demanar ambdós plats.

Lluna ha dit...

Òndia Sergi, així explicat sembla fàcil i tot!!! ;)

Assumpta ha dit...

Tinc gana... molta gana... qualsevol cosa, si us plau, al grill, amb fines herbes, com sigui :-DDD

Carme Rosanas ha dit...

Vaig a fer el sopar...
que a mi ningú me'l fa,

nois i noies
que passeu un bon vespre i una bona nit

petonassos a tots i un parell de reverències al Sergi...

jomateixa ha dit...

caram! n'hi ha que tenen el cap ben clar, a mi el que més em queda de tot plegat també és que se m'obre la gana. Quina vergonya!

jo rai! ha dit...

I jo que no ho veig clar...

McAbeu ha dit...

La solució del LLIBRE diu: 499.- Dels 97 clients que hi havia al restaurant abans d'entrar els nostres protagonistes sabem que els que mengen almenys un dels dos plats recomanats són 97 - 41 = 56. I aquests es divideixen entre els que han demanat els dos plats (X), els que només mengen foie (39-X) i els que només mengen tonyina (19-X). En conseqüència la fórmula seria [X+(39-X)+(19-X)]=56, per tant 58-X=56 i X=2. En Jan ha fet la mateixa tria que altres dos clients més.
Que com veieu coincideix amb la d'en SERGI que , per tant, s'emporta el rètol vermell. Felicitats!! :-))

PS: JO RAI! espero que amb l'explicació una mica més extensa del LLIBRE ja ho vegis més clar. Si no és així, m'ho dius.

Publica un comentari a l'entrada